NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Banknot o nominale 100 euro!!
Autor Wiadomość
zielony2517 
Poczatkujacy
zielony

Wysłany: Pią Maj 07, 2010 12:32 pm   Banknot o nominale 100 euro!!

Witam, czy przyjmą mi w sklepie takim jak np. Albert Heijn banknot 100 euro. Wiem, że na stacjach przyjmują, ale w sklepie? Pozdrawiam :039:

mruk84 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Maj 07, 2010 1:03 pm   

:D powinni przyjąć... zależy kiedy wydrukowałeś :038:

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Pią Maj 07, 2010 2:25 pm   

jest szansa, ze przyjma. Ale w wielu sklepach sa naklejki przy kasach, ze 100, 200 i 500 nie przyjmuja. Jak nie bedzie 100 na naklejce to przyjma:)

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net

eisabel 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Maj 07, 2010 3:57 pm   różnie sie spotkałam :)

w Lidlu przyjmują bez problemu bo kilka razy juz płacilam 100 :)
w Albercie ostatnio nie chcieli (nie widzialam tez zadnego napisu) wiec zaplacilam karta ale sądze ze gdybym nie miala karty to musieli by przyjąc banknot 100 - (przypomina mi sie ze kiedys juz w Albercie placilam tym banknotem) pozdrawiam

iwa 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Maj 08, 2010 11:57 am   

W albercie przyjmują ale przy stoisku z papierosami tam gdzie informacja, nie powinni robić problemu. Pozdrawiam udanych zakupów !!! :039:

zielony2517 
Poczatkujacy
zielony

Wysłany: Sob Maj 08, 2010 12:22 pm   

Witam. Więc sprawa wygląda następująco:
Przetestowałem dzisiaj 3 sklepy, w albercie nie przy kasie ale przy papierosach kobieta wziela bez problemów, w lidlu też bez wiekszych uprzedzen, tylko w C 100 babka przetestowala banknot jakims dziwnym urzadzeniem ale wziela z usmiechem. Dzieki wszystkim za odpowiedzi i pozdrawiam. :039:

agastepa13 
Mega gaduła
Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy
Wysłany: Sob Maj 08, 2010 12:54 pm   

w C-1000 spotkałam się z tym, że nawet banknot 5 euro sprawdzają za pomocą tego urządzenia :082:

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy
Wysłany: Nie Maj 09, 2010 9:14 am   

W Deen (w NH) tez sprawdzaja kazdy banknot.

tomala 
Super gaduła

Wysłany: Nie Maj 16, 2010 5:34 pm   

Sprawdzać to sprawdzają wszędzie ale nie wszędzie chcą przyjmować.
Kiedyś zrobiłem awanturę w "Leen Bakker" bo nie chcieli mi przyjąć banknotu 200 euro. Przyszedł kierownik i się gęsto tłumaczył, że to są ich ustalenia wewnętrzne, które jednak nie są do końca zgodne z prawem. Potem jednak, gdy zagroziłem że wycofuję się z kupna mebli przyznał, że skoro są takie banknoty w emisji no to trzeba je honorować i przyjęli.
O tamtej pory już nie daje sobie w kaszę dmuchać i robię zadymę za każdym razem jak nie chcą przyjąć banknotu z wyższym nominałem, bo niby dlaczego ? Pieniądz jest pieniądz, a to ze czasami śmierdzi to nic...
Aha, zapomniałem dodać, że się kłócę z nimi w języku niemieckim bo niby dlaczego ma być znów na polaków :081:

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Nie Maj 16, 2010 6:12 pm   

Kolega probowal zaplacic na stacji 100 i odbil sie - poprostu gosc nie mial jak wydac reszty... Otworzyl obie kasy i nie nazbieral

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24

jso 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Wto Maj 18, 2010 9:05 am   

Nie wiem jak to wyglada z banknotami euro, bo nieszczesliwie nie mam akurat zadnego przy sobie, ale na banknotach zlotowkowych jest (lub bylo przed denominacja) napisane "Bilety NBP sa prawnym srodkiem platniczym w Polsce", co powodowalo, ze wszyscy MAJA obowiazek te pieniadze uznawac i akceptowac.

henry 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Maj 24, 2010 6:42 am   

ja skolei placilem 200-tka na stacji benzynowej, (szczerze to nie wiedzialem ze sa takie opcje) koles pokazal mi informacje i na to ze w bankach w sexshopach mozna placic takimi banknotami a ja mu na to ze nie mam innego banknotu i musial przyjac
ciekawe co by powiedzieli jakbym chcial zaplacic 500-tka

Mathnl 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Pon Maj 24, 2010 6:52 am   

henry napisał/a:
ciekawe co by powiedzieli jakbym chcial zaplacic 500-tka
Kiedys,gdy otrzymywalem wyplate w gotowce zdarzylo mi sie ze na najblizszej stacji benzynowej sprzedawca przyjal ode mnie 500-tke.Ale on mnie znal.To zalezy od dobrej woli sprzedawcy.Generalnie 200-tki i 500-tki nie sa przyjmowane.Raz kierowca autobusu nie przyjal ode mnie 50-tki.Dobrze,ze znalazlem drobne.
Ostatnio zmieniony przez Mathnl Pon Maj 24, 2010 6:53 am, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu