Przesunięty przez: Gochna H Nie Maj 16, 2010 2:44 pm |
Co myślicie o dyskriminacji w stosunku do gejów? |
Autor |
Wiadomość |
jso
Gaduła nad gadułami :-)

Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Pią Maj 21, 2010 12:26 pm
|
|
|
Nigdzie nie napisalem, ze przymuszalbym ich do leczenia. Nie wiem, czy to jest uleczalne, moznaby prowadzic badania na ten temat, ale najpierw trzeba by postawic teze, ze to choroba, ale wtedy podniosloby sie oburzenie, ze to takie niepoprawne politycznie. Wtracilem sie, zeby uzasadnic, dlaczego powinno sie to uwazac za chorobe, skoro nawet taka niewinna rzecz jak zwiekszona aktywnosc dziecka jest uwazana za chorobe. Przyznaje - to srodowisko jest barwne, teczowe, modnie ubrane i maja parady. Wariat odstawiajacy cyrk na ulicy tez stanowi ciekawa rozrywke i urozmaicenie krajobrazu ulic.
Niepokoi mnie tylko zaprzeczanie, ze to jest cos nienormalnego, nagle sie nam wciska, ze to zaburzenie seksualne jest rownie dobre co malzenstwo kobiety z mezczyzna. A nawet wiecej - IM SIE STAWIA POMNIKI! (vide homomonument tuz przy kosciele Westerkerk w Amsterdamie). Za co im sie stawia te pomniki? Co takiego dobrego zrobili poza domaganiem sie przywilejow i tancowaniu na wpol nago po ulicach, ze zasluzyli sobie na pomnik?
Jakakolwiek proba postawienia tezy, ze to jest choroba, jest atakowana jako niepoprawna politycznie. To jest zamach na demokracje. Zreszta mamy teraz demokracje przedziwna, mamy wolnosc slowa, ale gloszenie hasel totalitarnych jest zabronione. Mozna wiec glosic takie poglady jakie sie chce, pod warunkiem, ze sa to poglady demokratyczne. W demokracji to wiekszosc decyduje, ale wynik jest niezgodny z oczekiwanym, to uruchamia sie "poprawnosc polityczna" (z wikipedii "Poprawność polityczna – sposób używania języka w dyskursie publicznym, którego głównym celem jest zachowanie szacunku oraz tolerancji wobec przeciwnika w dyskusji."). Co ciekawe, ta sama poprawnosc polityczna nie ma zastosowania do normalnych ludzi, dlatego mielismy i mamy obrazanie w stosunku np. do Kaczynskich (zeby daleko nie szukac). Czyli gejow trzeba z szacunkiem, Kaczynskich juz nie trzeba bylo.
Geje sami w sobie nie sa przeszkoda w naszej prokreacji i ok, niech sobie wspolzyja w domu. Za to "ruchy gejowskie" - to postrzegam jako zagrozenie. Zagraza to naszym obyczajom, kulturze (a nawet nie zagraza - to juz je niszczy). Robimy sami na sobie doswiadczenie spoleczne przez PROMOCJE tych zaburzen. |
_________________ Dumny Polak |
Ostatnio zmieniony przez jso Pią Maj 21, 2010 12:30 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Pią Maj 21, 2010 12:50 pm
|
|
|
Tzn najnowsze badania pokazuja, ze najprawdpodobniej homoseksualizm jest wynikiem precesow zachodzacych w zarodku, pod wplywem zbyt wysokiej obecnosci testosteronu. Wiec jesli udowodnia to ostatecznie to czy bedzie to zaburzenie czy po prostu wynik naturalnych procesow, zachodzacych w ludzkim ciele? |
|
|
|
|
jso

|
Wysłany: Pią Maj 21, 2010 1:58 pm
|
|
|
Rozszczepienie podniebienia tez jest choroba, ktora powstaje w okresie plodowym. Schizofrenia czy trauma tez powstaje w wyniku naturalnych procesow. Wobec tego nadal bedzie to dla mnie zaburzeniem. |
|
|
|
|
suska

|
Wysłany: Pią Maj 21, 2010 5:58 pm
|
|
|
Choroba:
Cytat: | Definicja najnowsza [edytuj]
Niedawno zaproponowano nową, następującą definicję choroby:
Choroba jest takim stanem organizmu, kiedy to czujemy się źle, a owego złego samopoczucia nie można jednak powiązać z krótkotrwałym, przejściowym uwarunkowaniem psychologicznym lub bytowym, lecz z dolegliwościami wywołanymi przez zmiany strukturalne lub zmienioną czynność organizmu. Przez dolegliwości rozumiemy przy tym doznania, które są przejawem nieprawidłowych zmian struktury organizmu lub zaburzeń regulacji funkcji narządów. |
http://pl.wikipedia.org/wiki/Choroba |
|
|
|
|
jso

|
Wysłany: Pią Maj 21, 2010 6:30 pm
|
|
|
Wg tej definicji pedofilia nie jest choroba. |
|
|
|
|
suska

|
Wysłany: Pią Maj 21, 2010 6:34 pm
|
|
|
O ile pedofil nie ma wyrzutow sumienia to nie podciagniesz tego pod ta definicje. Natomiast jesli nie ma wyrzutow sumienia, to znaczy, ze cierpi conajmniej na calkowyty brak kregoslupa moralnego. |
|
|
|
|
aalex
Poczatkujacy aalex
|
Wysłany: Nie Maj 23, 2010 4:49 pm
|
|
|
Homo było jest i będzie zboczeniem. Skoro to jest takie naturalne i normalne to niech homo zrobią sobie sami dzieci, wtedy zobaczymy ta naturalność. Moim zdaniem należy to leczyć, szanuje wasze zdanie, ale wg mnie pisanie ze homo urozmaica społeczeństwo jest totalnym nieporozumieniem. |
_________________ AaLeX |
|
|
|
|
suska

|
|
|
|
|
alicja2911
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 29 razy Dołączyła: 11 Gru 2006 Posty: 390
|
Wysłany: Nie Maj 23, 2010 8:34 pm
|
|
|
Ja nie mam nic do" homo". Do czasu ,kiedy zabierają sie za adopcję dzieci. |
|
|
|
|
aalex
Poczatkujacy aalex
|
Wysłany: Nie Maj 23, 2010 9:15 pm
|
|
|
Wiadomo ze homo byli są i będą, ale tak jak mówisz wychowywanie dzieci to już obrzydlistwo, ale też w holandii oni za diabła się nie wstydzą, na ulicy całują itd. tragedia, niech są ale niech tego nie ujawniają publicznie i będzie dobrze |
_________________ AaLeX |
|
|
|
|
suska

|
Wysłany: Nie Maj 23, 2010 11:59 pm
|
|
|
aalex napisał/a: | ale też w holandii oni za diabła się nie wstydzą, na ulicy całują |
A czemu mieliby sie wstydzic, skoro hetero bezwstydnie prawie seks uprawiaja na ulicach? Wedlug mnie wszyscy albo nikt. |
Ostatnio zmieniony przez suska Nie Maj 23, 2010 11:59 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik

|
Wysłany: Pon Maj 24, 2010 2:56 pm
|
|
|
aalex napisał/a: | Wiadomo ze homo byli są i będą, ale tak jak mówisz wychowywanie dzieci to już obrzydlistwo, ale też w holandii oni za diabła się nie wstydzą, na ulicy całują itd. tragedia, niech są ale niech tego nie ujawniają publicznie i będzie dobrze |
Uwierz że w Gliwicach też tak robią w publicznych miejscach.
Ale czego się mają wstydzić? Miłości? |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
suska

|
Wysłany: Pon Maj 24, 2010 3:08 pm
|
|
|
Nie chodzi o wstyd, chodzi o granice dobrego smaku. Rownie dobrze para hetero obsciskujaca sie i sliniaca na srodku ulicy jest niesmaczna. |
|
|
|
|
kasia28888
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Cze 12, 2010 4:47 pm
|
|
|
alicja2911 napisał/a: | Ja nie mam nic do" homo". Do czasu ,kiedy zabierają sie za adopcję dzieci. |
a ja nie widze nic złego ,że chca wychowywać dzieci i otoczyć ich milością,opieką i dac im wszystko po swojej śmierci.
Natomiast zabroniłabym absolutnie opieki nad dziecmi rodzinom alkoholickim,naduzywającym przemocy,lub wykorzystującym dzieci seksualnie.
Zauważam wsród Polaków pewna nieprawidłowość...o wiele bardziej potępia się głośno homoseksualizm i nazywa zboczeniem a juz duzo mniej agresywnie mówi się o pedofilach-straszne to jest.
W Holandii znam klka osób homo-mam dwie sąsiadki od lat żyjących razem-bi,normalne kobiety.W Polsce znam jednego homoseksualiste który wszystkiemu wini księdza i pogodzic i zaakceptowac swojego stanu nie potrafi.Kogo leczyc ja sie pytam tego homo czy tego księdza?
Słyszę czasem jak księża ci którzy są przeciw...argumentują ,że to wbrew naturze(życie bez kobiety jest bardzo w naturze)a ja powiem Wam,że jako obserwatorka zwierząt baaardzo często widziałam kopulujące zwierzaki tej samej płci.
Ja mam jedną zasade dotyczącą takich spraw..."Rób sobie z partnerem co chcesz....jesli Twój partner również to akceptuje i nikogo nie krzywdzicie to...droga wolna" |
|
|
|
|
lusia0101
Gaduła nad gadułami :-) UWAGA! Dyslektyk!

Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 17 Lut 2009 Posty: 500 Skąd: Drenthe
|
Wysłany: Nie Cze 13, 2010 9:04 am
|
|
|
Czy ktos czytal ostatnio wyniki badan nad rodzicielstwem przeprowadzone przez zespol naukowcow w USA, ktorzy badali dzieci matek lesbijek (kobiety sztuczna medota zaszlyu w ciaze w latach 80tych) badania byly przeprowadzane na dzieciach do lat 18. rezultat z tego taki ze najlepszymi rodzicami wlasnie okazaly sie pary lesbijskie!
M.in.: dlaczego? poniewaz nie zachodzily w ciaze ,,w gimnazjum", byly przygotowane i przemyslaly krok posiadania dziecka (nie chodzi tu o adopcje a o urodzenie), wiedzialy jakie ewentualne przeszkody moga spotkac ich dzieci.
kasia28888 napisał/a: | o wiele bardziej potępia się głośno homoseksualizm i nazywa zboczeniem a juz duzo mniej agresywnie mówi się o pedofilach-straszne to jest. |
a to ciekawe spostrzezenie. z ktorym wogole sie nie zgadzam.
zastanawia mnie jedno? zadnym psychologiem nie jestem, ale mam wrazenie ze osoby wypowiadajace sie troszke z obrzydzeniem, troszke pogardliwie o homo, chcialy by wprobowac jak ,,to jest" z osoba tej samej plci. mezczyzni z pewnoscia mniej (tutaj tez zostaly badania przeprowadzone o seksualnosci ), no ale panie?
|
_________________ Pomagam w miare mozliwosci |
|
|
|
|
|
|