Pomocy!myszy! |
Autor |
Wiadomość |
calendargirl288
Super gaduła
Pomogła: 7 razy Wiek: 36 Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 314 Skąd: Amsterdam / Gliwice
|
Wysłany: Śro Maj 26, 2010 7:29 pm
|
|
|
też mam myszy w domu i nie mogę ich zwalczyć, kupiłam łapki, to się wogóle do nich nie zbliżały, pierwszej nocy nawet chleb który był w łapce zwinęły, przeniosły w inne miejsce, ale zrobiły to tak, że łapka się nie zamknęła (na pewno była dobrze zainstalowana). Kupiłam klej, to owszem przykleiły się do niego 2 (ja też się przykleiłam przy okazji), ale co z tego jak dalej widzę ślady, że są myszy. Teraz położyłam to pudełko z trutką, ale w ogóle nie wydaje mi się, żeby ta trutka znikała, a wczoraj znów znalazłam kupki. Nie wiem kompletnie co robić. W kuchni śmierdzi zza szafki na dole, ale przez szafkę idą rury wodne i nie mogę jej odsunąć, żeby zobaczyć co tam się dzieje. Nie wiem, czy sobie tam przy poprzednich lokatorach jakieś żarcie naznosiły, czy tam jakaś zdechła. MASAKRA! Mówicie, że gemeente to zwalczy? Jeśli jestem tu zameldowana to mogę iść zgłosić w gemeente, że mam myszy i oni coś na to poradzą? |
|
|
|
|
MAARIT
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 9 razy Wiek: 56 Dołączyła: 12 Cze 2007 Posty: 479
|
Wysłany: Śro Maj 26, 2010 9:42 pm
|
|
|
Ja znam troche brutalny sposob na myszy ,ale skuteczny.Jedna mysze spalic zywcem ,tak bedzie plakala i piszczala,ze wszystkie myszy pouciekaja |
_________________ Leven is.
Geven en Nemen.
Meestal nemen we te veel! |
|
|
|
|
calendargirl288
Super gaduła
Pomogła: 7 razy Wiek: 36 Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 314 Skąd: Amsterdam / Gliwice
|
Wysłany: Śro Maj 26, 2010 10:20 pm
|
|
|
to chyba musiałabym cię zaprosić, żebyś ten brutalny zabieg wykonała, bo ja nie jestem w stanie, a mój facet tym bardziej. |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!
Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Śro Maj 26, 2010 10:30 pm
|
|
|
Tak jakby lapki nie byly juz barbarzynstwem. Zwierzeta tez czuja... Spal zywcem swojego kotka/pieska. |
|
|
|
|
calendargirl288
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Maj 26, 2010 10:47 pm
|
|
|
suska, mi jej było żal nawet jak się do tego kleju przykleiła. ale powiedz mi, kto jej kazał do mnie na chałupe wbijać. oczywiście, że myszy nie spalę, poza tym najpierw musiałabym ją złapać, ale już nie wiem, co mam zrobić, żeby się wyniosły. |
|
|
|
|
MAARIT
|
Wysłany: Śro Maj 26, 2010 11:29 pm
|
|
|
Mi tez ich ,zal ,ale zeby sie ich pozbyc,nie jest tak latwo .Tak pozbywaja sie szczurow na statkach |
Geven en Nemen.
|
|
|
|
suska
|
Wysłany: Czw Maj 27, 2010 8:29 am
|
|
|
calendargirl288 napisał/a: | suska, mi jej było żal nawet jak się do tego kleju przykleiła. ale powiedz mi, kto jej kazał do mnie na chałupe wbijać. oczywiście, że myszy nie spalę, poza tym najpierw musiałabym ją złapać, ale już nie wiem, co mam zrobić, żeby się wyniosły. |
Ja rozumie, nie kzdy chce z myszami mieszkac, ale zeby wziac i jedna spalic zywcem to trzeba miec nierowno pod sufitem. |
|
|
|
|
MAARIT
|
Wysłany: Czw Maj 27, 2010 8:37 am
|
|
|
Suska temat byl jak pozbyc sie mysz?Podalam sposob ,a czy Ci sie podoba ,czy nie ,to juz Twoja sprawa.Komentarz Twoj ,jak zwykle jest zbedny..........Madralo |
Geven en Nemen.
|
|
|
|
jso
Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Czw Maj 27, 2010 8:41 am
|
|
|
Rozwiazanie stare jak swiat - pozycz od kogos kota na 1-2 tygodnie i on rozwiaze problem. |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Czw Maj 27, 2010 8:57 am
|
|
|
ale kot musi byc "lowny" |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
suska
|
Wysłany: Czw Maj 27, 2010 9:15 am
|
|
|
jsobanski napisał/a: | Rozwiazanie stare jak swiat - pozycz od kogos kota na 1-2 tygodnie i on rozwiaze problem. |
Chyba najlepszy pomysl ze wszystkich, z pewnego punktu widzenia tez smutne, ale przynajmniej naturalne.
[ Dodano: Czw Maj 27, 2010 10:16 am ]
MAARIT, zajmij sie swoimi radami a nie moimi komentarzami. |
|
|
|
|
duYster
Super gaduła Uwaga Baba!
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 03 Gru 2007 Posty: 247 Skąd: z domu
|
Wysłany: Czw Maj 27, 2010 3:40 pm
|
|
|
Kocur jak najbardziej da rade.
ALe jesli chodzi o humanitarne sposoby, to polecam takie ultradziwiekowe urzadzenie (ja akurat kupilam na allegro). Tutaj w sklepach widzialam takowe pod nazwa ultrasone muizenverjager Przypuszczam, ze w sklepie Boeren Bond takie cuda maja, ale jakby co to zawsze mozna na necie zamowic. Swoja droga polecam taki ktory ma rozne tony, bo do jednego dzwieku to sie myszy znowu przyzwyczaja.
Powodzenia w tej nierownej walce |
_________________ Racja jest jak dupa, kazdy ma swoja... |
Ostatnio zmieniony przez duYster Czw Maj 27, 2010 3:42 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
calendargirl288
Super gaduła
|
Wysłany: Czw Cze 03, 2010 9:19 pm
|
|
|
duYster, to co mówisz chyba by mi najbardziej odpowiadało. Kota nie chce, bo nawet nie mam za bardzo gdzie mu kuwetę ustawić... poza tym nie przepadam za kocurkami.
Nigdzie w sklepach właśnie nie widziałam takich ultradźwiękowych urządzeń... znalazłam tutaj http://www.verjager.nl/ca...ierte-p-14.html możecie mi powiedzieć, czy to jest ze zmiennym dźwiękiem? :> |
|
|
|
|
|