NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Administrator2
Śro Lis 04, 2009 9:02 am
Procedura APK
Autor Wiadomość
zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Czw Cze 03, 2010 9:38 pm   

juz myslalem, ze cos sie zmienilo :)

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net

andar 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Cze 04, 2010 10:49 pm   

baileys napisał/a:

a naco komu stare zjechane opony .

Pracujmy dalej na ogólny obraz polaka .........diep triest

a na to że nie były ani stare ani zjechane, bo były wymieniane w polsce 4 miesiące wcześniej (nowe)

My pracujemy na obraz polaka a oni na obraz holendra który od polaka który się nie zna za wszelką cenę próbuje wyciągnąć kasę

oklat 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Cze 05, 2010 8:45 pm   

Jak jeżdzicie do Marokańców to tak macie.Do APK możesz niemieć bocznej szyby,zdeżak nie może miedż ostrych krawędzi .Możesz pokleć taśmą :039:

jso 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Sob Cze 05, 2010 10:32 pm   

Mialem identyczna sytuacje, tyle, ze z instalacja gazowa. Bylem tylko ja zdemontowac i nie chcieli mi jej oddac, tez wlasnie jacys ciapaci to byli. W koncu sie dalem wpuscic w maliny, bo powiedzieli, ze normalnie jest drozej. Ale do tego wnoisku doszedlem duzo pozniej, bo:
- na pewno nie moga handlowac uzywanymi instalacjami, a tym bardziej, ze oni jej ode mnie nie kupili
- na fakturze byly wyszczegolnione ich faktyczne godziny i stawki pracy. A gdyby faktycznie mialo to jakies znaczenie, to by z faktury wynikalo, ze koszty pracy X, wartosc instalacji Y, do zaplaty X-Y, a tak nie bylo
Innym razem bylem u *** wymienic zarowke (przyznaje, nie umialem :037: ), ledwo co im sie udalo, ale przy okazji nieco pocharatali mi oslone od zarowki. Co ciekawe, stawki godzinowe u *** byly po okolo 50e/h, w autoryzowanym holenderskim serwisie jest po 60e/h, a ASO robi jednak wszystko szybciej, bo sa specjalizowani i maja lepszy sprzet, wiec nie dosc, ze lepiej, to do tego lepiej i taniej.

Przepraszam za odejscie od glownego tematu.

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Sob Cze 05, 2010 10:46 pm   

oklat,poczytaj.
http://www.vwgolf-info.nl...uringseisen.pdf

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Nie Cze 06, 2010 9:53 am   

jsobanski napisał/a:
Co ciekawe, stawki godzinowe u *** byly po okolo 50e/h, w autoryzowanym holenderskim serwisie jest po 60e/h, a ASO robi jednak wszystko szybciej, bo sa specjalizowani i maja lepszy sprzet, wiec nie dosc, ze lepiej, to do tego lepiej i taniej.

Zauwazyles to co ja. Autoryzowany serwis Peugeot ma stawke €60-70/godzina. Dobry serwis turecki (sa takie) bierze €50-60/godzina i nie maja dostepu to how-to przez co rozne praca schodza im dluzej...Dlatego dla mnie jest jeden wybor jesli chodzi o serwis - jest to ASO. Nawet APK dla diesla kosztuje u nich kolo €50 a w kwiku €40...
Minusem ASO sa terminy - jak chcesz sie umowic to terminy na na za 1.5-2tygodnie, ale jak zostawisz auto to zrobia na za 2-3 dni oraz czesci. Czsci uzywaja tylko z logo producenta a nie zamiennikow... Np. chlodnica klimy Valeo z logo PSA €300eur w PL bez logo PSA - 480zl

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Nie Cze 06, 2010 9:56 am, w całości zmieniany 2 razy  

oklat 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Cze 08, 2010 10:17 pm   

baileys .Masz stare wiadomości od kwietnia były zmiany! :039:

baileys 
MODERATOR
baileys

Wysłany: Wto Cze 08, 2010 10:28 pm   

ale nie az tak ogromne . Te punkty kontroli zostaly a poszezono je niektórymi punktami :) czytalam juz nowa wersje .

.:Paco:. 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Pon Cze 21, 2010 11:28 pm   

podepne sie pod temat:)

Otoz dzis oddalem swoje autko aby zrobic APK - w ASO Mistsubishi (to samo miejsce co rok temu). Nawet fajnie bo maja promocje niezaleznie jaki samochod 17,50 e... No i nie przeszedl mi przegladu bo powiedzieli,ze z przodu na tarczy mam rdze i musze wymienic na nowe. Jak sie zapytalem dlaczego to powiedzieli,ze sprawdzanie rdzy na tarczy to jest jeden z wazniejszych punktow APK i teraz moje pytanie czy spotkaliscie sie z czyms takim?? Oczywiscie,ze hamulce to podstawa ale rdza nie na rancie? Dodam,ze nie mam rantow a rdza jest przy wentylacji tarczy ale to normalne...a robione mialem hamulce rok temu a przejechalem przez ten okres ok 20dkm.

Kurcze tarcze zawsze rdzewieja bo to stal, ktora sie utlenia i nie ma innej opcji. A moze ktos wie o co chodzi? Mozliwe tez,ze te 17,50 to taka promocja,ze po cichu licza na naprawe...

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez .:Paco:. Pon Cze 21, 2010 11:29 pm, w całości zmieniany 1 raz  

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Wto Cze 22, 2010 1:35 am   

a jak ostrzej zahamujesz to nie zejdzie ta rdza?

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

techno_rock 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Wto Cze 22, 2010 9:22 am   

a wiec jesli chodzi o rdze na tarczach do apk nie jest wazny rant na tarczy tylko miejsce gdzie styka sie z klockiem zazwyczaj korozja jest od strony wewnetrznej
moze tarcza byc zardzewiala w 30 do 40 procent bodajze
najlepsze wyjscie to nowe tarcze , toczenie tarczy albo najmniej polecane szlifowanie szlifierka ale po tum ostatnim zaczyna bic kierownica przy hamowaniu

a do marcina jak zachamujesz to samo nie odleci bo klocek to nie papier scierny

baileys 
MODERATOR
baileys

Wysłany: Wto Cze 22, 2010 9:36 am   

.:Paco:., na potwierdzenie slow techno rock poczyttaj na stronie 39
http://www.vwgolf-info.nl...uringseisen.pdf

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Wto Cze 22, 2010 3:11 pm   

techno_rock napisał/a:
a do marcina jak zachamujesz to samo nie odleci bo klocek to nie papier scierny

Moment.
Mowimy o rdzy ktora pojawia sie jak auto postoi jakis czas i przejechanie sie pomoaga czy ostrych wżerach?

Okolo miesiac temu moje auto dostalo nowe tarcze i klocki, po tygodnu stania byla juz widoczna lekka rdza.

Ostatnio zmieniony przez m4rcin Wto Cze 22, 2010 3:13 pm, w całości zmieniany 1 raz  

techno_rock 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Wto Cze 22, 2010 4:17 pm   

.:Paco:. napisał/a:
podepne sie pod temat:)

...a robione mialem hamulce rok temu a przejechalem przez ten okres ok 20dkm.

wiec mowa jest nie o nowych tarczach tylko o rocznych a ten delikatny nalot to tylko delikatnie przykorodowanie po deszczu
ja jestem mechanikiem i w nie jednym serwisie pracowalem i nie tylko w polsce ale w angli holandii a obecnie jestem w norwegi i ciagle przy samochodach dlubie sam dosc czesto robilem apk w holandi i nie za wielu z was pseudo mechanikow czy znawcow samochodowych nie siedzialo ubabranych po lokcie w smarach wiec nie wypowiadac sie na tematy o ktorych pojecia nie macie
pozdrawiam

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Wto Cze 22, 2010 6:18 pm   

to z łaski swojej napisz to samo uzywajac znakow interpunkcyjnych, bo sie nie da czytac

Odpowiedz do tematu