aleenstande ouderkorting |
Autor |
Wiadomość |
toxicami
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lip 20, 2010 12:33 pm aleenstande ouderkorting
|
|
|
Witam! jestem samotna matka, mam roczna coreczke. W urzedzie miasta poradzili mi aby starc sie z urzedu skarbowego o tzw allenstande ouderkorting. Zamowilam sobie formularz jednak nazwa brzmi voorlopige aanslag 2010. Czy ktos wie czokolwiek na ten temat? |
|
|
|
|
alfa
Super gaduła
|
Wysłany: Wto Lip 20, 2010 2:55 pm
|
|
|
Voorlopige aanslag jest to zaliczkowy , comiesieczny zwrot nadplaconego podatku na poczet rozliczenia za 2010 rok, czyli zamiast otrzymac zwrot z podatku powiedzmy w maju przyszlego roku otrzymujesz jego czesc kazdego miesiaca. Alleenstande ouderkorting czyli znizka podatkowa na samotnego rodzica wynosi 1484 euro, ale zeby w pelni z tego skorzystac trzeba zaplacic wystarczajaco wysoki podatek, czyli twoje dochody powinny przekroczyc 15000. |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Wrz 17, 2010 11:14 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
toxicami
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lip 20, 2010 5:14 pm
|
|
|
[quote="alfa"]Voorlopige aanslag jest to zaliczkowy , comiesieczny zwrot nadplaconego podatku na poczet rozliczenia za 2010 rok, czyli zamiast otrzymac zwrot z podatku powiedzmy w maju przyszlego roku otrzymujesz jego czesc kazdego miesiaca. Alleenstande ouderkorting czyli znizka podatkowa na samotnego rodzica wynosi 1484 euro, ale zeby w pelni z tego skorzystac trzeba zaplacic wystarczajaco wysoki podatek, czyli twoje dochody powinny przekroczyc 15000.
Bardzo dziekuje za pomoc, mialabym jeszcze pytanie dotyczace wypelnienia tego formularza. Co powinnam przygotowac, oprocz Sofi numeru i zaswiadczenia o wysokosci zarobkow? I gdzie moge udac sie by uzyskac pomoc w wypelnieniu? czy Bureau voor Maatschappelijk Advies en Informatie, MAI moze mi pomoc? |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Wrz 17, 2010 11:14 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Wto Lip 20, 2010 7:56 pm
|
|
|