badanie krwi w ciazy |
Autor |
Wiadomość |
piotrunia
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Sie 07, 2010 10:12 pm badanie krwi w ciazy
|
|
|
moja zona jest w ciazy , dostala od polozne skierowanie na badanie krwi.bylo to pdstawowe badanie. po jakims czsie przyszlo acceptgiro z Menzis do zaplaty 32e.zaznaczam ze mam ubezpieczenie w Menzis podstawowe.czy za tak podstawowe badania tzeba tu placic? |
|
|
|
|
nuta
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 17 Cze 2009 Posty: 469
|
Wysłany: Sob Sie 07, 2010 11:09 pm
|
|
|
no tak eigenrisico |
|
|
|
|
mamqa
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 11 Cze 2009 Posty: 592
|
Wysłany: Nie Sie 08, 2010 10:23 am
|
|
|
Za wszystko będziesz płacić w ramach tego na ile macie ustalone "eigenrisico" a potem to już zależnie co Wasze ubezpieczenie obejmuje a co nie... |
_________________ "Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł" |
|
|
|
|
anna1988
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Sie 08, 2010 1:48 pm
|
|
|
Za badanie krwi,moczu,i wizyty u połozniej nic sie nie płaci,nawet jesli masz podstawowe ubezpieczenie.Tez jestem w ciąży i jeszcze za zadne badanie nie musialam placic. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Sie 09, 2010 10:40 am
|
|
|
piotrunia,
z tego co mi wiadomo
ubezpieczalnia Menzis kasuje praktycznie za wszystko w ramach wlasnie eigenrisico ,wiem bo sama do niej naleze
anna1988,
Cytat: | Za badanie krwi,moczu,i wizyty u połozniej nic sie nie płaci,nawet jesli masz podstawowe ubezpieczenie | a jesli sie nie placi
jak pisze tu kolezanka, to powinnas za jakis czas otrzymac zwrot tego co zaplacilas |
|
|
|
|
Niunia27
Gaduła
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 23 Lip 2010 Posty: 113
|
Wysłany: Wto Sie 10, 2010 6:59 pm
|
|
|
Witam wszystkich!Ja tez naleze do Menzis i w czerwcu tez mialam badanie krwi bo bylo podejzenie ze jestem w ciazy.W zeszlym tygodniu przyslali mi do zaplaty ta sume(bo nalezy to wciaz pod eigen risico)Z tego co ja sie orietuje to tylko lekarz rodzinny nie podlega pod eigen risico.A reszta np.leki,wizyta u specjalisty i rozne badania to eigen risiko.Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
|
jagodka
Gaduła nad gadułami :-) zona udomowiona

Pomogła: 10 razy Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 601 Skąd: HAGA
|
Wysłany: Wto Sie 10, 2010 8:35 pm
|
|
|
Gochna a ile miesiecznie placisz na swoje ubezpieczenie? |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Wto Sie 10, 2010 10:21 pm
|
|
|
anna1988 napisał/a: | Za badanie krwi,moczu,i wizyty u połozniej nic sie nie płaci,nawet jesli masz podstawowe ubezpieczenie.Tez jestem w ciąży i jeszcze za zadne badanie nie musialam placic. |
kazda ubezpieczalnia pod tym wzgledem ma swoje tepo... jedna przysle ci dosc szybko rachunek druga dopiero pod koniec roku... wiem z doswiadczenia
ale za badania krwi... nawet w czasie ciazy placi sie eigen risico... |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Wto Sie 10, 2010 10:39 pm
|
|
|
a oto i cytat z ubezpieczalni ZilverenKruis... ale na stronach innych ubezpieczalni jest to samo:
Het verplicht (en vrijwillig) eigen risico geldt niet voor:
Kraamzorg en verloskundige hulp (m.u.v. geneesmiddelen, bloedonderzoeken, vlokkentesten of ziekenvervoer).
http://www.zilverenkruis....gen-risico.aspx
Czyli eigen risico nie dotyczy wizyt u poloznej i kraamzorg, z wyjatkiem: lekow, badan krwi, vlokken testu - ktory mozna wykonac w ciazy ale nie trzeba i transportu |
|
|
|
|
anna1988
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Sie 11, 2010 11:59 am
|
|
|
Robiłam badanie krwi na poczatku roku,chyba w lutym,teraz mamy polowe sierpnia a ja zadnego rachunku nie dostałam.Jeszcze zebym była pewniejsza to zadzwonilam do Hollandzorg i zapytałam sie czy mam jakies zaległe rachunki do zaplaty...odpowiedzieli ze nie mam.Wiec sama nie wiem jak to jest z eigen risico.Moze o mnie zapomnili |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Śro Sie 11, 2010 4:32 pm
|
|
|
anna1988,
nie martw sie jesli im cos wisisz to oni nie zapomna
ja w zeszlym miesiacu dostalam rachunek do zaplacenia za 2008 wlasnie za korzystanie ze szpitalnego laboratoruim
a juz myslalam ze nic mnie z ich strony nie ''walnie ''po kieszeni
bo bylam pewna, ze wszystko jest uregulowane a tym bardziej rok 2008 podliczony i zamkniety na amen....no niestety jak widac mozna sie przeliczyc |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
MAARIT
Pomogła: 9 razy Wiek: 56 Dołączyła: 13 Cze 2007 Posty: 479
|
Wysłany: Czw Sie 12, 2010 3:26 pm
|
|
|
anna1988 napisał/a: | Robiłam badanie krwi na poczatku roku,chyba w lutym,teraz mamy polowe sierpnia a ja zadnego rachunku nie dostałam.Jeszcze zebym była pewniejsza to zadzwonilam do Hollandzorg i zapytałam sie czy mam jakies zaległe rachunki do zaplaty...odpowiedzieli ze nie mam.Wiec sama nie wiem jak to jest z eigen risico.Moze o mnie zapomnili | napewno nie zapomnieli ,yulko czekaja ,do 165 euro ,a moze to badanie krwi bylo tansze? |
_________________ Leven is.
Geven en Nemen.
Meestal nemen we te veel! |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Czw Sie 12, 2010 6:30 pm
|
|
|
anna1988 napisał/a: | Robiłam badanie krwi na poczatku roku,chyba w lutym,teraz mamy polowe sierpnia a ja zadnego rachunku nie dostałam |
A moze wykorzystalas wczesniej eigen risico? |
|
|
|
|
anna1988
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Sie 12, 2010 7:04 pm
|
|
|
Miałam pobierana krew 3 razy i 3 UZG,narazie zadnego rachunku nie dostalam,wchodzac na strone salland wyczytalam ze opieka poloznicza jest zupelnie darmowa przy podstawowym ubezpieczeniu,pozniej jesli rodze w szpitalu bez wskazan medycznych to ponad 100 euro za porod,a za kramzoorg doplacam 3.90 za godzine...ale skoro wszyscy pisza ze napewno dostane rachunek to pozostaje mi czekac i zastanawiac sie ile mi nalicza. |
|
|
|
|
|