NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gochna H
Nie Maj 16, 2010 2:44 pm
Co myślicie o dyskriminacji w stosunku do gejów?
Autor Wiadomość
mlodypolakwnl 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Wrz 04, 2010 3:01 pm   

dla mnie to jest normalne ze sa pary homo niech se zyja ja mam to gdzies:):) bardziej powinnismy sie przejac tym ze sa rodziny w PL ktore nie amja na prad i inen rzeczy a maja na wodke czy na wino a ich dzieci chodza smierdzace do szkoly:):):)

jso 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Pią Wrz 10, 2010 1:29 pm   

Trafiłem na artykuł trakujący o tym jak olbrzymie rzesze ludzi w afgańskich wioskach jest homoseksualistami, a kobieta budzi u nich odrazę http://www.piotrskarga.pl...informacje.html

W kontekście tego tematu - to udowadnia, że homoseksualizm to nie jest tendencja wrodzona u stałej części populacji. Wychowanie może ukształtowac homo lub heteroseksualistę.

Guiscard 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pią Wrz 10, 2010 2:43 pm   

jsobanski napisał/a:

W kontekście tego tematu - to udowadnia, że homoseksualizm to nie jest tendencja wrodzona u stałej części populacji. Wychowanie może ukształtowac homo lub heteroseksualistę.

Czynnik genetyczny ma zdecydowany wplyw. Prosty przyklad; rodzina heteroseksualna a dziecko homoseksualne. Taka wioska to spolecznosc zamknieta bez doplywu "nowej krwi" wiec i material genetyczny bardzo podobny.W kazdym razie wychowaniu nie przypisywalbym takiej roli jak ty. Podazajac twoim tokiem rozumowania rodziny heterokseualne powinny miec heteroseksualne dzieci tylko.A co zrobimy z tym,ze orientacja seksualna pojawia sie u dzieci paroletnich?Nie mozna przeciez zmienic orientacji nawet jakby rodzice stali nad takim malym gejem i wbijali mu do glowy; badz hetero;)

guust 

Wysłany: Pią Wrz 10, 2010 6:17 pm   

homoseksualizm byl na swiecie od poczatku, wystepuje u innych zwierzat wiec to jest 'naturalne' w pewien sposob, co nie znaczy ze kazdy jest homo, tak jak nie kazdy lubi flaczkow :)

jso 

Wysłany: Pią Wrz 10, 2010 7:05 pm   

Guiscard, w artykule mamy:
Cytat:
Naukowcy dodali, że mężczyźni mają większą swobodę w wyrażaniu uczuć niż kobiety i to oni kształtują tamtejszą kulturę. (...) Cardinalli doszła do wniosku, że w przypadku Pasztunów ma do czynienia z homoseksualizmem nie wynikającym ze skłonności naturalnych, ale uwarunkowanym kulturowo. Jest to po prostu pewien zwyczaj, który trwa od pokoleń

Ale argument podałeś niezły.

guust, to co napisałeś jest też prawdą w przypadku nekrofilii. Tyle, że o pierwszym się mówi, że to "preferencja", a drugie jest uznawane za chorobę/zboczenie/nienormalne.

Uprzywilejowanie homoseksualistów wkradło się też na wikipedię. Na liście zaburzeń preferencji seksualnych LINK nie ma homoseksualizmu. Co prawda nazwa jest szeroka i obejmuje m.in. pedofilię, ale jest też na niej gerontofilia (pociąg do osób starszych), która jak dla mnie jest mniejszym odchyleniem od homoseksualizmu, ale jest traktowana jako "coś nie halo", podczas gdy homo jest traktowane jako "najnormalniejsze na świecie, absolutnie w porządeczku".

guust 

Wysłany: Sob Wrz 11, 2010 8:11 am   

jsobanski,
nalezy pamietac o jednej rzeczy:

wolność kończy się tam gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka

tak wiec nekrofilia jest profanacja, ale homoseksualizm jest wyborem (czy to natury czy czlowieka) gdzie 2 strony sie na to zgadzaja, dlatego tez pedofilia jest zabroniona i jest niedopuszczalna, bo dzieci srednio moga o sobie samostanowic...

nie robmy z doroslych zdrowych osob, co pracuja, normalnie zyja zboczencow i wykluczenscow, wolalbym miec za sasiada geja niz cpuna lub alkoholika, na ktorych w PL (przynajmniej) jest wieksze przyzwolenie niz homoseksualistow....

jso 

Wysłany: Sob Wrz 11, 2010 9:28 am   

A co sądzisz o gerontofilii?

caliber1973 
Gaduła

Wysłany: Pon Wrz 13, 2010 6:52 am   

jsobanski napisał/a:
A co sądzisz o gerontofilii?

Leże i kwicze

LeGolasik