NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Panicelinka
Pią Mar 25, 2016 1:27 pm
Skad taka agresja?
Autor Wiadomość
jasmin_nl 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Gru 05, 2010 10:00 pm   Skad taka agresja?

Wczoraj tj.w sobote wybralam sie w okolice bazaru tureckiego z zamiarem zakupienia choinki.Kiedy znalazlam sie na jednokierunkowej ulicy w okolicy duzego placu kolo Lidla,wyszla na droge grupka ponad 10 mlodych chlopakow turkow,marokancow.Jechalam powoli,przedemna w oddali jechalo auto na blachach holenderskich i nie spotkalo go nic przykrego.Zblizajac sie do tej grupy zauwazylam ze pokazuja na moje auto i na blachy(jezdze jeszcze na polskich)i zaczeli szybko szykowac sniezki.Nagle nastapil atak,bo inaczej tego nie nazwe,nie celowali w blachy auta-wylacznie w szyby.Mialam wrazenie ze wytluka wszystkie.Na moment zatrzymalam sie,wtedy otworzyli mi drzwi i kilku zaczelo celowac do srodka auta,oczywiscie kilka osob caly czas bombardowalo wszystkie szyby auta.Jeden huk...Wystraszona ruszylam ,ale otworzyli mi auto jeszcze 2 razy,nie moglam jechac szybko,bylo za slisko....Nikt nie zareagowal,osoby ktore to widzialy rozplynely sie,nikt nie pomogl nam ,nikt nie zareagowal na ten wandalizm...
To byl szok dla mnie,widzieli dwie kobiety w srodku,nie spodobaly im sie tablice polskie i odrazu taka wroga reakcja....
Odjechalam dalej kilka uliczek,zatrzymalam auto i lzy mi same poplynely..Minela mi ochota na zakup swiatecznego drzewka...No ale dzisiaj przeczytalam artykul na glownej stronie internetowej Niedzieli,ze to nas Polakow Holendrzy nazywaja ''nowymi Marokanami''.
Joanna.

MAARIT 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Nie Gru 05, 2010 11:12 pm   

A czemu jezdzisz na polskich blachach?

Jagoda97 

Pomogła: 14 razy
Wysłany: Pon Gru 06, 2010 12:07 am   

MAARIT napisał/a:

Kobiete spotkalo wielkie przezycie, a Ty sie pytasz czemu jezdzi na polskich blachach :119:
Z natury jestem dosc opanowana ale jak czytam tego typu odpowiedzi rodakow...to slow mi brak :074:

MAARIT 

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Pon Gru 06, 2010 9:13 am   

Jagoda97 napisał/a:
MAARIT napisał/a:

Kobiete spotkalo wielkie przezycie, a Ty sie pytasz czemu jezdzi na polskich blachach :119:
Z natury jestem dosc opanowana ale jak czytam tego typu odpowiedzi rodakow...to slow mi brak :074:

A ja jak czytam ,ze ktos mieszkajacy w Holandii ,jezdzie na polskich blachach [taniej ] to az mi sie flaki przewracaja .Turcy i Marokanie ,nie jezdza na swoich blachach :030:

jagodka 
zona udomowiona

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Pon Gru 06, 2010 9:41 am   

Joanna, a moze to nie byla agresja tylko taki durny i dziwny sposob podrywania?

Przykro mi ze tak sie zachowali, jestem pewna ze to bylo przezycie. A najgorsze jest to ze nikt nei zareagowal...

Bronka 
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy
Wysłany: Pon Gru 06, 2010 9:47 am   

Pewnie jakby ktos zareagowal to by sam oberwal... smutna prawda :-(

https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3

lusia0101 
UWAGA! Dyslektyk!

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Pon Gru 06, 2010 9:50 am   

ja cie krece dziewczyno! sama nie wiem co bym zrobila? skad mamy wiedziec co siedzi w glowach mlodych i glupich, bo raczej was starsi nie obrzucali co?
raz bylam tez swiadkiem takiego zdarzenia w Tilburgu, z mlodym holenderem z przestanku zadzwonilismy po policje. ja nie wiem co te turki/marokance maja z obrzucaniem aut, jak nie sniegiem to balonami z woda. My widzielismy jak przy dosc ruchliwej ulicy rzucali, naprawde niebezpieczne.

Agresja? hmm, wiesz, moze w tym aucie przed toba facet jechal a wiadomo ze lepiej slabszemu dokopac. pozatym jak kolezanka z gory pisze, moze to taki typ podrywania?wspolczuje ci bardzo szczegolnie tego stresu i strachu ktorego sie najadlyscie. trzymajcie sie dziewczyny cieplo.

jso 

Wysłany: Pon Gru 06, 2010 10:46 am   

Kurcze, współczuję. Możesz na przyszłość zamykać drzwi auta od środka, to przynajmniej gamonie drzwi nie otworzą. Rozumiem, że to jednak nie śnieżki, ale fakt agresji skierowanej na Ciebie jest dołujący sam w sobie.

Wielu *** traktuje kobietę na równi z psem (tak, nie wszyscy, żeby nie wywoływać burzy), więc tak jak ktoś dręczy bez powodu kota, to inny pustak dręczy kobietę. Polskie blachy ich do tego rozochociły, bo Holenderki mają zazwyczaj gębę jak wrota i by mocno im pyskowały, wzywały policję itp. Do tego nie jesteś "u siebie", więc mieli łatwiejszą ofiarę.

Pewnie nie spotkasz w Holandii grupy Ukraińców czy Włochów, która Cię podobnie potraktuje, więc uznaj to za spowodowane niesamowitą przepaścią kulturową, której ci spotkani ciapaci gamonie nie są w stanie przeskoczyć.

lusia0101 
UWAGA! Dyslektyk!

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Pon Gru 06, 2010 11:30 am   

jso napisał/a:
Możesz na przyszłość zamykać drzwi auta od środka, to przynajmniej gamonie drzwi nie otworzą

chcialam to wczesniej w moim poscie napisac. wlasnie takie zachowanie - zamykanie drzwi auta od srodka wynioslam z mojego pobytu w Tilburgu. moj maz co prawda bardzo sprzeciwia sie i nie kaze mi sie zamykac (gdzies tam wyczytal ze w razie wypadku ciezej jest ofiare wyciagnac ze samochodu), ale ja i tak zawsze wszytskie drzwi mam zamkniete. tutaj gdzie teraz mieszkam kolega samochod wszedzie zostawia samochod otwarty ( :/ ) no ja tak nie robie, co nie zmienia faktu ze on czuje sie tu bezpieczny. pociesze cie tak: dzisiaj tez jade po choinke jak zobacze jakiegos turka to go walne snieszka, ok :)
Ostatnio zmieniony przez lusia0101 Pon Gru 06, 2010 11:31 am, w całości zmieniany 1 raz  

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Pon Gru 06, 2010 4:18 pm   

Niektore auta same sie zamykaja po ruszeniu i pozniej w przypadku dzwona same sie otwieraja.

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Pon Gru 06, 2010 7:55 pm   

Witam,
Współczuje Autorce tematu że spotkała ja taka sytuacja...

Ja przedstawię moją sytuacje jaka miała miejsce ok lipca-sierpnia tego roku :
Wrac z 2 kumplami wybraliśmy sie ok godz 22 na miasto aby zobaczyć czy są fajne cluby w okolicy , przechodziliśmy przez osiedle Tureckie i spotkaliśmy tam grupkę 6-8 młodych Turaców (max 18-20 lat ) stali na środku chodnika ale przeszliśmy bez problemów (jedynie sie Panowie na nas patrzyli ) W połowie drogi kumpel sie zorientował że zapomniał tel w domu wiec pobiegł po niego ( do domu było jakieś 10-15 min z buta ) po ok 5 min dostaje sms ze ta sama grupa Turaców biegnie za naszym kumplem i że kilku z nich próbowało go " uderzyć "

Więc ja razem z Kolegą nie myśląc biegniemy pomóc Kumplowi - na szczęście Kumpel im uciekł i spotkaliśmy go w drodze ....

Morał taki :
Jak są CWANIACZKI w GRUPIE i widzą pojedyncza osobę( i wiedzą że to POLAK ) to są odważni a jak jest już kilku na kilku to odwagi im brak ...

Psss
Wiem że z Turacami nie ma co zaczynać bo może sie to tragicznie skończyć ( wiem to z innej sytuacji która miała miejsce podczas pobytu w NL - dzięki BOGU miałem Kumpla ( Murzyna ) który postawił się za mną i TUREK mi odpuścił )
Ostatnio zmieniony przez Beny.rac Pon Gru 06, 2010 7:56 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Ibi12 
Poczatkujacy
Ja jestem chaos

Wysłany: Pon Gru 06, 2010 9:05 pm   

MAARIT napisał/a:
Jagoda97 napisał/a:
MAARIT napisał/a:

A ja jak czytam ,ze ktos mieszkajacy w Holandii ,jezdzie na polskich blachach [taniej ] to az mi sie flaki przewracaja .Turcy i Marokanie ,nie jezdza na swoich blachach :030:

masakra jakaś :?
by evo7 rs

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Pon Gru 06, 2010 9:19 pm   

Ibi12,

Cytat:
masakra jakaś

a moze cos wiecej , masakra w wypowiedzi ,czy masakra sie wydazyla ?

( ͡° ͜ʖ ͡°).

guust 

Wysłany: Pon Gru 06, 2010 9:47 pm   

turcy i marokancy sa bardzo niebezpieczni w holandii, ostatnio slyszalem ze jeden dostal 6 lat za zabojstwo (w tak zwanym afekcie).... wiec o czym my mowimy, jak tutaj nie ma karania przestepcow w zasadzie... na polakow narzekaja, ale gett marokanskich lub tureckich nie rusza, bo strach wchodzic...

sa wsrod niech tez normalni ludzie, tak jak i nie wszyscy polacy jezdza pijani, ale jakby doszlo do konfrontacji to bym odpuscil, bo szkoda zdrowia, a oni w wiekszosci przypadkow nie maja za wiele do stracenia...

Ibi12 
Poczatkujacy
Ja jestem chaos

Wysłany: Pon Gru 06, 2010 9:54 pm   

Masakra w wypowiedzi :?

Co do sytuacji,miałem juz kilka\kilkanascie razy (nie)przyjemości z Turkami i im podobnymi w pracy jak i poza-wniosek trzeba ostro i twardo.To samo usłyszysz od Holendra ktory ma jaja.Telefon na policje lub najpierw sie bronisz i potem dzwonisz na policje.Policji naprawde nie ma sie co bac w tym karaju.Nie doczytalem o jakie miasto chodzi?Bo jutro chciałbym pojechać "po choinke" na ładnych białych polskich blachach... :033:
by evo7 rs

Odpowiedz do tematu