Zagubiony DigID |
Autor |
Wiadomość |
Ratek
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Gru 18, 2010 5:51 pm Zagubiony DigID
|
|
|
Witam, zgubiłem koperte ze swoim DigID numerem a niebawem będzie mi niezbędny. Czy jest możliwość jakoś go odzyskać poprzez serwis DigID.nl? |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik

|
Wysłany: Sob Gru 18, 2010 6:32 pm
|
|
|
Tak - wyrabiasz na nowo. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
piternl
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Gru 19, 2010 2:46 pm Re: Zagubiony DigID
|
|
|
Ratek napisał/a: | Witam, zgubiłem koperte ze swoim DigID numerem a niebawem będzie mi niezbędny. Czy jest możliwość jakoś go odzyskać poprzez serwis DigID.nl? |
wyrabiasz go na nowo.Dostaniesz kod autoryzacyjny listem w ciagu 5 dni .
Pamietaj ze masz okreslony czas na to by aktywowac twoja nazwe uzytkownika i haslo.
By dostac DigiD muszisz miec meldunek w NL. |
|
|
|
|
Ratek
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Lut 05, 2011 10:47 am
|
|
|
odświeże nieco moje pytanie, mianowicie zalogowałem się na swoje konto na stronie digid.nl gdyż pamiętam swój login i hasło i gdy wchodze w zakładke gegevens mam inagłówek nazwany "Persoonsnummers",a w nim Burgerservicenummer (mój SOFI) i "A-Nummer"....no właśnie czy "A-Nummer" to moje zagubioe DigID?:) Pozdrawiam. |
|
|
|
|
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD

Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Sob Lut 05, 2011 12:29 pm
|
|
|
Twoje digid to wlasnie to czym sie logujesz na tej stronie...login i haslo to jest wlasnie digid
|
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
Ratek
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Lut 05, 2011 1:07 pm
|
|
|
sylwia_lelystad napisał/a: | Twoje digid to wlasnie to czym sie logujesz na tej stronie...login i haslo to jest wlasnie digid
|
Niestety nie masz racji, gdyż mój login to podobnie jak tutaj Ratek a hasło mam tam równiez takie jak tutaj Dopiero po zalogowaniu moge widziec swoje dane personalne nr tel, email, sofi i ten cały A-Nummer który na moje oko wygląda jak sofi bo są to same cyfry ale pewności nie mam. |
Ostatnio zmieniony przez Ratek Sob Lut 05, 2011 1:09 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Mucha_75
Gaduła nad gadułami :-) Mucha
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 624 Skąd: Schiedam, GA
|
Wysłany: Sob Lut 05, 2011 2:10 pm
|
|
|
Jednak to Ty nie masz racji. Digid to jest własnie hasło i login, po prostu przy używaniu go, np afspraak w geemente, przekierowuje automatycznie na stronę Digid, należy się zalogować, i to cała filozofia. Tak wygląda własnie używanie Digid. |
|
|
|
|
Ratek
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Lut 05, 2011 2:48 pm
|
|
|
Mucha_75 napisał/a: | Jednak to Ty nie masz racji. Digid to jest własnie hasło i login, po prostu przy używaniu go, np afspraak w geemente, przekierowuje automatycznie na stronę Digid, należy się zalogować, i to cała filozofia. Tak wygląda własnie używanie Digid. |
wchodze na strone www.digid.nl poniżej klikam w Inlogen Mijn gegevens i dla mnie login w tym miejscu to Ratek a hasło mam takie jakie sobie sam wymyśliłm. Więc chyba sie nie rozumiemy. |
|
|
|
|
sylwia_lelystad

Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Sob Lut 05, 2011 2:50 pm
|
|
|
Digid - czyli podpis elektroniczny to wlasnie kombinacja wymyslonego przez Ciebie loginu i hasla. To wlasnie digid, twoj podpis elektroniczny. Podpis, nie cyfry jakies...no i oczywiscie nikt nie moze zadac abys ta kombinacje im podal... |
|
|
|
|
Ratek
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Lut 05, 2011 2:59 pm
|
|
|
hm...teraz mnie zaskoczyłaś możliwe że masz racje ale ja ciągle byłem przekonany że przyszła mi koperta do domu z moim DigID i że był to jakiś ciąg cyferek...teraz to już sam nie wiem co sie stało z moim DigID. Mam login i hasło które dla mnie są standardowe na wszystkich forach portalach, pocztach itp których używam na codzień, również na DigID i myślisz że to wystarczy podczas wypełnianiu choćby rozliczenia dochodowego online?? |
|
|
|
|
sylwia_lelystad

|
Wysłany: Sob Lut 05, 2011 3:03 pm
|
|
|
Hej! Trzeba bylo od razu...te cyferki byly aby aktywowac to konto
Tak wystarczy na ostatniej stronie, juz na koncu rozliczenia spytaja sie ciebie o ten login i haslo.
|
|
|
|
|
|