NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zagubiony DigID
Autor Wiadomość
Ratek 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Sob Gru 18, 2010 5:51 pm   Zagubiony DigID

Witam, zgubiłem koperte ze swoim DigID numerem a niebawem będzie mi niezbędny. Czy jest możliwość jakoś go odzyskać poprzez serwis DigID.nl?

LeGolasik 
Gaduła nad gadułami :-)
LeGolasik

Wysłany: Sob Gru 18, 2010 6:32 pm   

Tak - wyrabiasz na nowo.

Kurt Cobain

piternl 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Gru 19, 2010 2:46 pm   Re: Zagubiony DigID

Ratek napisał/a:
Witam, zgubiłem koperte ze swoim DigID numerem a niebawem będzie mi niezbędny. Czy jest możliwość jakoś go odzyskać poprzez serwis DigID.nl?

wyrabiasz go na nowo.Dostaniesz kod autoryzacyjny listem w ciagu 5 dni .
Pamietaj ze masz okreslony czas na to by aktywowac twoja nazwe uzytkownika i haslo.
By dostac DigiD muszisz miec meldunek w NL.

Ratek 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Sob Lut 05, 2011 10:47 am   

odświeże nieco moje pytanie, mianowicie zalogowałem się na swoje konto na stronie digid.nl gdyż pamiętam swój login i hasło i gdy wchodze w zakładke gegevens mam inagłówek nazwany "Persoonsnummers",a w nim Burgerservicenummer (mój SOFI) i "A-Nummer"....no właśnie czy "A-Nummer" to moje zagubioe DigID?:) Pozdrawiam.

sylwia_lelystad 
zajeta..xD

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Sob Lut 05, 2011 12:29 pm   

Twoje digid to wlasnie to czym sie logujesz na tej stronie...login i haslo to jest wlasnie digid

:039:

Ratek 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Sob Lut 05, 2011 1:07 pm   

sylwia_lelystad napisał/a:
Twoje digid to wlasnie to czym sie logujesz na tej stronie...login i haslo to jest wlasnie digid

Niestety nie masz racji, gdyż mój login to podobnie jak tutaj Ratek a hasło mam tam równiez takie jak tutaj :) Dopiero po zalogowaniu moge widziec swoje dane personalne nr tel, email, sofi i ten cały A-Nummer który na moje oko wygląda jak sofi bo są to same cyfry ale pewności nie mam.
Ostatnio zmieniony przez Ratek Sob Lut 05, 2011 1:09 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Mucha_75 
Mucha

Wysłany: Sob Lut 05, 2011 2:10 pm   

Jednak to Ty nie masz racji. Digid to jest własnie hasło i login, po prostu przy używaniu go, np afspraak w geemente, przekierowuje automatycznie na stronę Digid, należy się zalogować, i to cała filozofia. Tak wygląda własnie używanie Digid.

Ratek 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Sob Lut 05, 2011 2:48 pm   

Mucha_75 napisał/a:
Jednak to Ty nie masz racji. Digid to jest własnie hasło i login, po prostu przy używaniu go, np afspraak w geemente, przekierowuje automatycznie na stronę Digid, należy się zalogować, i to cała filozofia. Tak wygląda własnie używanie Digid.

wchodze na strone www.digid.nl poniżej klikam w Inlogen Mijn gegevens i dla mnie login w tym miejscu to Ratek a hasło mam takie jakie sobie sam wymyśliłm. Więc chyba sie nie rozumiemy.

sylwia_lelystad 
zajeta..xD

Wysłany: Sob Lut 05, 2011 2:50 pm   

Digid - czyli podpis elektroniczny to wlasnie kombinacja wymyslonego przez Ciebie loginu i hasla. To wlasnie digid, twoj podpis elektroniczny. Podpis, nie cyfry jakies...no i oczywiscie nikt nie moze zadac abys ta kombinacje im podal... :039:

Ratek 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Sob Lut 05, 2011 2:59 pm   

hm...teraz mnie zaskoczyłaś :D możliwe że masz racje ale ja ciągle byłem przekonany że przyszła mi koperta do domu z moim DigID i że był to jakiś ciąg cyferek...teraz to już sam nie wiem co sie stało z moim DigID. Mam login i hasło które dla mnie są standardowe na wszystkich forach portalach, pocztach itp których używam na codzień, również na DigID i myślisz że to wystarczy podczas wypełnianiu choćby rozliczenia dochodowego online??

sylwia_lelystad 
zajeta..xD

Wysłany: Sob Lut 05, 2011 3:03 pm   

Hej! Trzeba bylo od razu...te cyferki byly aby aktywowac to konto :)

Tak wystarczy na ostatniej stronie, juz na koncu rozliczenia spytaja sie ciebie o ten login i haslo.

Odpowiedz do tematu