Przesunięty przez: Gochna H Śro Gru 08, 2010 4:59 pm |
kto sprawdzi czy z dzidziusiem wszystko ok?bez kraamzorgu |
Autor |
Wiadomość |
jagodka
Gaduła nad gadułami :-) zona udomowiona

Pomogła: 10 razy Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 601 Skąd: HAGA
|
Wysłany: Czw Gru 09, 2010 5:04 pm
|
|
|
Pani Irena Veringa-Skiba, położna
adres: SIFRA (praktyka położnicza), Zaagmolenstraat 81, 2265XH Leidschendam, Zuid-Holland, Nederland / Holandia.
przyjmuje w godz: wtorki 8.30-14.30, czwartki 8.30-14.30, piątki 8.30-14.30.
info [NED]:
info [POL]: Praktyka położnicza.
info [ENG]:
tel: +31-70-301-0197
Pani Małgorzata Szylar-Braun, położna
adres: Gabinet Połozniczy w Centrum Zdrowia Loosduinen, Strausslaan 90, 2551NR Den Haag, Zuid-Holland, Nederland / Holandia.
open: rejestracja telefoniczna od poniedziałku do piątku w godz 8.00-9.00
info [NED]:
info [POL]: Członek KNOV.
info [ENG]:
t+31-70-889-1382 +31-6-1026-0103 |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Czw Gru 09, 2010 5:45 pm
|
|
|
nie wiem jakich badan oczekujesz od poloznej... ale u mojego syna pobierala tylko krew ze stopy... i to tyle...
jak juz wczesniej mowilam... jesli chcesz malenstwo mierzyc i wazyc to mozesz udac sie do CB... za to nic sie nie placi... kazde CB ma godz. gdzie mozna przyjsc bez umawiania sie aby dziecko zwazyc i zmierzyc... codzienne wazenie dziecko jest tylko zalecane w wypadku gdy dziecko zle je itp... ale jest wszystko jest ok, malenstwo dobrze je, ma pelne pieluchy to codzienne wazenie jest zbedne... bo dziecko jednak dnia przybiera na wadze a drugiego to traci... wiem z wlasnego doswiadczenia... i tylko niepotrzebnie bedziesz sie stresowac... |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

|
|
|
|
|
oczekująca
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Gru 10, 2010 5:17 pm
|
|
|
Duuvelke, właśnie o takie standardowe badania mi chodzi:) no i jeszcze o szczepienia.bo nie wiem wlaśnie czy od tego jest polożna czy lekarz rodzinny?a na geboortehotel nas niestety nie stać...pomoc mojej mamy wystarczy tylko zeby zadbać o sprawy zdrowotne:) |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

|
Wysłany: Pią Gru 10, 2010 5:42 pm
|
|
|
oczekująca... szczepienia beda odbywac sie w Consultatiebureau (CB)... jak tylko malenstwo zameldujesz to dostaniesz informacje z CB... tam tez bedziesz chodzila na kontrole... do CB chodzi sie z dziecmi w wieku 0 - 4 lata...
a w jakim szpitalu bedziesz rodzic?? ja rodzilam w Rode Kruis (Haga Ziekenhuis)... i wiem, ze w tym szpitalu sa rowniez polozne... moze sprobuj tam sie zglosic...
cytat: "Kraamzorg: Een kraamdag in het Geboortehotel staat voor 24 uur verblijven maar wordt voor maximaal 8 uur gerekend. De wettelijke eigen bijdrage is € 3,90 per uur (8 x 3,90 = 31,20 per dag). Als u aanvullend verzekerd bent, raadpleeg dan uw polis voor vergoeding van de eigen bijdrage."
http://www.geboortehotel.com/hotels/haga/kosten/
z powyzszego tekstu wnioskuje, ze pobyt w Geboortehotel jest tak samo liczony jak kraamzorg w domu... placisz za 8 godz. dziennie, czesc placi ubezpieczenie a ty placisz 3,90 eigen bijdrage za kazda godz. czyli tak samo jakbys miala kraamzrog w domu... roznica polega na tym, ze tam mozesz rowniez posilki zamowic, za ktore musisz zaplacic.. ale nie jest to konieczne... |
|
|
|
|
oczekująca
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Gru 10, 2010 6:00 pm
|
|
|
dziękuję bardzo:)teraz to już jaśniejsze dla mnie:)tez będę rodzić w Rode Kruis.nie wiem tylko dlaczego jak tam dzwoniłam wczoraj to mi powiedzieli, ze poloznych mam szukac na wlasną rękę... |
|
|
|
|
anna1988
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Gru 11, 2010 9:52 am
|
|
|
Jeśli chcesz kraamzorg to zobacz na stronie,Thebe.nl.Ja mialam babke od nich i naprawde polecam! Lepiej by było jak bys hja miała,po dzidziusia trzeba szczepić,a na szczepienie chodzi sie własnie to Thebe...taki ośrodek zdrowia dla dzieci,zazwyczaj jest zaraz kolo szpitala. |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

|
Wysłany: Sob Gru 11, 2010 3:28 pm
|
|
|
pobrac krew u maluszka moze rowniez lekarz rodzinny... na twoim miejscu szukalabym jednak kraamzorg...
a kontaktowalas sie ze swoja ubezpieczalnia na ten temat?? czasem moga pomoc... wiekszosc ubezpieczalni ma rowniez adresy kraamzorg na swoich stronach...
w geboortekliniek (link podalam wyzej) maja rowniez kraamzorg, ktora przychodzi do domu... moze uda ci sie cos u nich zalatwic... |
|
|
|
|
oczekująca
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Gru 26, 2010 12:57 am
|
|
|
u mnie juz po rozwiązaniu(14.12.2010:)i po wizytach kraamzorgu!okazało się, że po tym, jak zadzwonilam do szpitala to on rozpoczął załatwianie mi kraamzorgu.tak wiec Duuvelke miała rację. |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

|
Wysłany: Nie Gru 26, 2010 10:42 am
|
|
|
to super, ze pomogli:-) zazdroszcze, ze u Ciebie juz po:-) i zyczy duzo zdrowka Tobie i malenstwu:-) |
|
|
|
|
jagodka

|
Wysłany: Pon Gru 27, 2010 7:53 pm
|
|
|
Duuvelke napisał/a: | to super, ze pomogli:-) zazdroszcze, ze u Ciebie juz po:-) i zyczy duzo zdrowka Tobie i malenstwu:-) |
duuvelke, a czy ty jestes aktualnie rowniez oczekujac???
oczekujaca, super ze wszystko dobrze sie rozwiazalo, napisz gdy bedziesz miala czas jak si ema dzidzia, jak ty sie czujesz i jak wogole ci sie "podobal" ten caly holenderski pobyt
gratulacje dla rodziny, sliczny prezent na swieta dostaliscie |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

|
Wysłany: Pon Gru 27, 2010 10:29 pm
|
|
|
jagodka napisał/a: | duuvelke, a czy ty jestes aktualnie rowniez oczekujac??? |
odliczam juz tygodnie |
|
|
|
|
mamqa
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 11 Cze 2009 Posty: 592
|
Wysłany: Wto Gru 28, 2010 12:41 am
|
|
|
Duuvelke napisał/a: | odliczam juz tygodnie |
A ile Ci zostało? Mi 10 tygodni... termin mam na 5 marca |
_________________ "Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł" |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

|
Wysłany: Wto Gru 28, 2010 3:44 pm
|
|
|
mamqa napisał/a: | A ile Ci zostało? Mi 10 tygodni... termin mam na 5 marca |
11 tygodni:-) |
|
|
|
|
jagodka

|
Wysłany: Nie Sty 02, 2011 9:32 am
|
|
|
No super, gratuluje nie wiedzialam! Ale ja tutaj oststnio niewiele zagladaqlam..
Mam nadziejej ze ciaze przebywaja bezproblemowo i na dzien kobiet dostabiecie zdrowych bobaskow |
|
|
|
|
|