NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gochna H
Śro Gru 08, 2010 4:59 pm
kto sprawdzi czy z dzidziusiem wszystko ok?bez kraamzorgu
Autor Wiadomość
jagodka 
Gaduła nad gadułami :-)
zona udomowiona

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Czw Gru 09, 2010 5:04 pm   

Pani Irena Veringa-Skiba, położna
adres: SIFRA (praktyka położnicza), Zaagmolenstraat 81, 2265XH Leidschendam, Zuid-Holland, Nederland / Holandia.
przyjmuje w godz: wtorki 8.30-14.30, czwartki 8.30-14.30, piątki 8.30-14.30.

info [NED]:

info [POL]: Praktyka położnicza.

info [ENG]:

tel: +31-70-301-0197

Pani Małgorzata Szylar-Braun, położna
adres: Gabinet Połozniczy w Centrum Zdrowia Loosduinen, Strausslaan 90, 2551NR Den Haag, Zuid-Holland, Nederland / Holandia.
open: rejestracja telefoniczna od poniedziałku do piątku w godz 8.00-9.00

info [NED]:

info [POL]: Członek KNOV.

info [ENG]:

t+31-70-889-1382 +31-6-1026-0103

Duuvelke 
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Czw Gru 09, 2010 5:45 pm   

nie wiem jakich badan oczekujesz od poloznej... ale u mojego syna pobierala tylko krew ze stopy... i to tyle...

jak juz wczesniej mowilam... jesli chcesz malenstwo mierzyc i wazyc to mozesz udac sie do CB... za to nic sie nie placi... kazde CB ma godz. gdzie mozna przyjsc bez umawiania sie aby dziecko zwazyc i zmierzyc... codzienne wazenie dziecko jest tylko zalecane w wypadku gdy dziecko zle je itp... ale jest wszystko jest ok, malenstwo dobrze je, ma pelne pieluchy to codzienne wazenie jest zbedne... bo dziecko jednak dnia przybiera na wadze a drugiego to traci... wiem z wlasnego doswiadczenia... i tylko niepotrzebnie bedziesz sie stresowac...

Duuvelke 
Mega gaduła

Wysłany: Czw Gru 09, 2010 5:48 pm   

jesli jestes z Hagi to mozesz zawsze zdecydowac sie na pobyt w Geboortehotel...
http://www.geboortehotel.com/
lub
http://www.geboortekliniek.nl/nl/welkom

oczekująca 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Gru 10, 2010 5:17 pm   

Duuvelke, właśnie o takie standardowe badania mi chodzi:) no i jeszcze o szczepienia.bo nie wiem wlaśnie czy od tego jest polożna czy lekarz rodzinny?a na geboortehotel nas niestety nie stać...pomoc mojej mamy wystarczy tylko zeby zadbać o sprawy zdrowotne:)

Duuvelke 
Mega gaduła

Wysłany: Pią Gru 10, 2010 5:42 pm   

oczekująca... szczepienia beda odbywac sie w Consultatiebureau (CB)... jak tylko malenstwo zameldujesz to dostaniesz informacje z CB... tam tez bedziesz chodzila na kontrole... do CB chodzi sie z dziecmi w wieku 0 - 4 lata...

a w jakim szpitalu bedziesz rodzic?? ja rodzilam w Rode Kruis (Haga Ziekenhuis)... i wiem, ze w tym szpitalu sa rowniez polozne... moze sprobuj tam sie zglosic...

cytat: "Kraamzorg: Een kraamdag in het Geboortehotel staat voor 24 uur verblijven maar wordt voor maximaal 8 uur gerekend. De wettelijke eigen bijdrage is € 3,90 per uur (8 x 3,90 = 31,20 per dag). Als u aanvullend verzekerd bent, raadpleeg dan uw polis voor vergoeding van de eigen bijdrage."
http://www.geboortehotel.com/hotels/haga/kosten/

z powyzszego tekstu wnioskuje, ze pobyt w Geboortehotel jest tak samo liczony jak kraamzorg w domu... placisz za 8 godz. dziennie, czesc placi ubezpieczenie a ty placisz 3,90 eigen bijdrage za kazda godz. czyli tak samo jakbys miala kraamzrog w domu... roznica polega na tym, ze tam mozesz rowniez posilki zamowic, za ktore musisz zaplacic.. ale nie jest to konieczne...

oczekująca 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Gru 10, 2010 6:00 pm   

dziękuję bardzo:)teraz to już jaśniejsze dla mnie:)tez będę rodzić w Rode Kruis.nie wiem tylko dlaczego jak tam dzwoniłam wczoraj to mi powiedzieli, ze poloznych mam szukac na wlasną rękę...

anna1988 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Gru 11, 2010 9:52 am   

Jeśli chcesz kraamzorg to zobacz na stronie,Thebe.nl.Ja mialam babke od nich i naprawde polecam! Lepiej by było jak bys hja miała,po dzidziusia trzeba szczepić,a na szczepienie chodzi sie własnie to Thebe...taki ośrodek zdrowia dla dzieci,zazwyczaj jest zaraz kolo szpitala.

Duuvelke 
Mega gaduła

Wysłany: Sob Gru 11, 2010 3:28 pm   

pobrac krew u maluszka moze rowniez lekarz rodzinny... na twoim miejscu szukalabym jednak kraamzorg...

a kontaktowalas sie ze swoja ubezpieczalnia na ten temat?? czasem moga pomoc... wiekszosc ubezpieczalni ma rowniez adresy kraamzorg na swoich stronach...

w geboortekliniek (link podalam wyzej) maja rowniez kraamzorg, ktora przychodzi do domu... moze uda ci sie cos u nich zalatwic...

oczekująca 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Gru 26, 2010 12:57 am   

u mnie juz po rozwiązaniu(14.12.2010:)i po wizytach kraamzorgu!okazało się, że po tym, jak zadzwonilam do szpitala to on rozpoczął załatwianie mi kraamzorgu.tak wiec Duuvelke miała rację.

Duuvelke 
Mega gaduła

Wysłany: Nie Gru 26, 2010 10:42 am   

to super, ze pomogli:-) zazdroszcze, ze u Ciebie juz po:-) i zyczy duzo zdrowka Tobie i malenstwu:-)

jagodka 
zona udomowiona

Wysłany: Pon Gru 27, 2010 7:53 pm   

Duuvelke napisał/a:
to super, ze pomogli:-) zazdroszcze, ze u Ciebie juz po:-) i zyczy duzo zdrowka Tobie i malenstwu:-)

duuvelke, a czy ty jestes aktualnie rowniez oczekujac??? :)

oczekujaca, super ze wszystko dobrze sie rozwiazalo, napisz gdy bedziesz miala czas jak si ema dzidzia, jak ty sie czujesz i jak wogole ci sie "podobal" ten caly holenderski pobyt :)

gratulacje dla rodziny, sliczny prezent na swieta dostaliscie :)

Duuvelke 
Mega gaduła

Wysłany: Pon Gru 27, 2010 10:29 pm   

jagodka napisał/a:
duuvelke, a czy ty jestes aktualnie rowniez oczekujac???

:-) odliczam juz tygodnie

mamqa 

Wysłany: Wto Gru 28, 2010 12:41 am   

Duuvelke napisał/a:
odliczam juz tygodnie

A ile Ci zostało? Mi 10 tygodni... termin mam na 5 marca :)

Duuvelke 
Mega gaduła

Wysłany: Wto Gru 28, 2010 3:44 pm   

mamqa napisał/a:
A ile Ci zostało? Mi 10 tygodni... termin mam na 5 marca :)

11 tygodni:-)

jagodka 
zona udomowiona

Wysłany: Nie Sty 02, 2011 9:32 am   

No super, gratuluje nie wiedzialam! Ale ja tutaj oststnio niewiele zagladaqlam..

Mam nadziejej ze ciaze przebywaja bezproblemowo i na dzien kobiet dostabiecie zdrowych bobaskow

Odpowiedz do tematu