Zamknięty przez: Gochna H Pon Sty 10, 2011 9:55 pm |
Porady dla osób wybierających się do Holandii |
Autor |
Wiadomość |
dzikamarycha
Poczatkujacy Elektra
|
Wysłany: Nie Sty 09, 2011 8:29 pm Porady dla osób wybierających się do Holandii
|
|
|
Szanowni Państwo! Chcieliby Państwo przyjechać do Holandii troche popracować ,zarobić troche pieniędzy i spełnić swoje marzenia.Niestety wiele ludzi rozczaruje świetną perspektywą dobrej pracy,zarobków,mieszkań i świadczeń socjalnych.Jesteśmy traktowani jak hołota z Polski która ma tylko zapieprzać nie ma prawa się odzywać i domagać swoich praw i przywilejów.Znając język holenderski nigdzie wyżej nie podskoczysz.Młode,ładne,wykształcone dziewczyny przyjeżdżają za lepszym życiem,po prostu się sprzedają Turasom i Marokańcom lub wzdychają za Holendrem,który jest śmierdzielem,brudasem,bez podstaw dobrego wychowania,tępi i głupi do potęgi.Uważają się za lepszych tylko ciekawe w czym!W pierdzeniu i bekaniu publicznie[przy osobach trzecich].Jesli chodzi o prace jest im bardzo na ręke system uitzenburowski,gdyż mają przyzwolenie rzadu który nas wykorzystuje nie dając NIC W ZAMIAN.Zastanówcie się kilka razy do jakiego kraju chcecie jechać za chlebem.HOLANDIA JEST FATALNYM KRAJEM JEŚLI NIE CHCECIE MIEĆ PROBLEMÓW UNIKAJCIE TEGO KRAJU!!! JEŚLI LUBICIE PROBLEMY HOLANDIA ZAPRASZA I CZEKA! |
_________________ Elektra |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Nie Sty 09, 2011 8:35 pm Re: Porady dla osób wybierających się do Holandii
|
|
|
dzikamarycha napisał/a: | Szanowni Państwo! Chcieliby Państwo przyjechać do Holandii troche popracować ,zarobić troche pieniędzy i spełnić swoje marzenia.Niestety wiele ludzi rozczaruje świetną perspektywą dobrej pracy,zarobków,mieszkań i świadczeń socjalnych.Jesteśmy traktowani jak hołota z Polski która ma tylko zapieprzać nie ma prawa się odzywać i domagać swoich praw i przywilejów.Znając język holenderski nigdzie wyżej nie podskoczysz.Młode,ładne,wykształcone dziewczyny przyjeżdżają za lepszym życiem,po prostu się sprzedają Turasom i Marokańcom lub wzdychają za Holendrem,który jest śmierdzielem,brudasem,bez podstaw dobrego wychowania,tępi i głupi do potęgi.Uważają się za lepszych tylko ciekawe w czym!W pierdzeniu i bekaniu publicznie[przy osobach trzecich].Jesli chodzi o prace jest im bardzo na ręke system uitzenburowski,gdyż mają przyzwolenie rzadu który nas wykorzystuje nie dając NIC W ZAMIAN.Zastanówcie się kilka razy do jakiego kraju chcecie jechać za chlebem.HOLANDIA JEST FATALNYM KRAJEM JEŚLI NIE CHCECIE MIEĆ PROBLEMÓW UNIKAJCIE TEGO KRAJU!!! JEŚLI LUBICIE PROBLEMY HOLANDIA ZAPRASZA I CZEKA! |
Witam,
Niestety prawda jest taka że Polski rząd ma nas w ... a Holenderski doszedł do wniosku że można Nas troszkę "skroić " ...
Ale śmiem twierdzić ze Lepiej być fizolem w NL niż "Murzynem" we własnym Kraju za marną kasę ...
Psss
Modzi nie zamykajcie tego tematu ciekawie będzie... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
marta75
Gaduła marta75
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 26 Cze 2010 Posty: 159 Skąd: krakow-veenendaal
|
Wysłany: Nie Sty 09, 2011 8:40 pm
|
|
|
Moj maz jest holendrem I nie jest ani tepy,glupi,nie smierdzi a co do jego wychowania nie mam zadnych zastrzezen........tworzymy fajna polsko-holenderska rodzine wraz z coreczka.Strasznie ktos ci namieszal ze tak generalizujesz..... |
Ostatnio zmieniony przez marta75 Nie Sty 09, 2011 8:41 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
rybcia13
Gaduła
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 25 Kwi 2010 Posty: 115
|
Wysłany: Nie Sty 09, 2011 8:58 pm
|
|
|
Z jednym musze sie na pewno zgodzic - pierdzenie i bekanie na kantynie w czasie pauzy to tutaj normalka!
Beny.rac tutaj tez jestes "Murzynem" tylko, ze bialym! |
Ostatnio zmieniony przez rybcia13 Nie Sty 09, 2011 9:00 pm, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
xenon
Super gaduła
|
Wysłany: Nie Sty 09, 2011 9:04 pm
|
|
|
Beny.rac napisał/a: | Ale śmiem twierdzić ze Lepiej być fizolem w NL niż "Murzynem" we własnym Kraju za marną kasę ... |
ojj tu nie byłbym taki przekonany.Smiem twierdzić ,że ludzie mówiący o miodzie to ludzie żyjący na wkręta.Służbowe mieszkanie,brak zameldowania,polskie rejestracje,brak opłat i podatków.Jedynie "pakiecik" reszta wypłaty razy ok.4zł i wysyłka do polski.
Gdyby w Polsce mieszkać na mieszkaniu dwu pokojowym w 8 ludzi.Nie meldowac się i nie płacic za śmieci,kanalizacje itd.Śmiem twierdzić ,że też będzie dobrze wcale nie gorzej niż tutaj.Tylko co sąsiedzi powiedzą? |
|
|
|
|
dzikamarycha
Poczatkujacy Elektra
|
Wysłany: Nie Sty 09, 2011 9:18 pm Do Marty75
|
|
|
A co masz napisać?Chyba tylko,że ma złocone jajka zapomniałaś dodać!Mój "kolega" z pracy jeszcze nie odkrył,że jest 65 lat po wojnie i mydło jest w sklepach i nie trzeba alianckiego desantu.To samo "koleżanka"śmierdząca jak cała chlewnia.Osoby jak najbardziej holenderskiej produkcji,białe i w sposób nieskrępowany zaczadzający otoczenie smrodem trudnym do zniesienia!Oto holenderska kultura i wyższość cywilizacyjna!Rozwalony rozporek,brudne,niemyte latami długie kudły,brak zębów,wygniecione,porozrywane szmaty-w Polsce tak wyglądają kloszardzi a nie etatowi pracownicy.Będący zresztą w doskonałym humorze,nieskrępowani swoim wyglądem,fetorem,"zjawiskowym"zaniedbaniem.Rasa panów,kultura szeroko pojmowana!Holendrzy generalizują:wszyscy Polacy piją,przekraczają dozwoloną prędkość itd.,itp.Gdyby zrobic to samo w odwrotna stronę:wszyscy Holendrzy wyglądają jak Nora i Martin. |
Ostatnio zmieniony przez dzikamarycha Nie Sty 09, 2011 9:27 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
doronio
Super gaduła ->OPOLE.ZWM<-

Pomógł: 10 razy Wiek: 39 Dołączył: 04 Wrz 2007 Posty: 347 Skąd: Amsterdam/Opole
|
Wysłany: Nie Sty 09, 2011 9:25 pm Re: Porady dla osób wybierających się do Holandii
|
|
|
Beny.rac napisał/a: | za marną kasę ... |
Z twojej wypowiedzi wynika, że lepiej jest być "murzynem" (jak to ujełeś) tutaj z dobre pieniądze, niż "murzynem" w PL za marne pieniądze...
Kasa, kasa, kasa, kasa, kasaaaaaaaaaaaa |
_________________ Pomóż
http://www.poomoc.pl |
|
|
|
|
Jagoda97
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 04 Gru 2008 Posty: 802
|
Wysłany: Nie Sty 09, 2011 9:31 pm
|
|
|
Z kultura Holendrow jest tak samo jak z kultura Polakow,jedni przestrzegaja zasad dobrego wychowania a inni pierdza, bekaja, przeklinaja i sikaja pod sklepem.
Wiem, ze w kantynie mojego meza Holendra nikt nie pierdzi i nie beka, bo takie zachowanie byloby nie do przyjecia.
Znam wielu Polakow, ktorzy pracuja w Holandii. Mieszkaja w wynajetych przez siebie domach nie placa zadnych kar za pozostawione brudne szklanki i pracuja w normalnym wymiarze czasu pracy.
Pracuje tez przez uitzendburea ale sa normalnie wynagradzani i dostaja ustawowe podwyzki.
Pytanie jest dlaczego jednym sie udalo a innym nie?
Dlaczego latami godza sie na niewolnicza prace, bedac do dyspozycji pracodawcy 24 godz na dobe, placa kary za zmiane lozka, za brudna szklanke i mieszkaja 20 osob w jednym domu.
Takich tez znam i pracuja tu juz 8 lat.
Nikt mnie nie przekona, ze temu jest winien holenderski system czy jeszcze lepiej rzad. |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Nie Sty 09, 2011 9:32 pm Re: Porady dla osób wybierających się do Holandii
|
|
|
doronio napisał/a: | Beny.rac napisał/a: | za marną kasę ... |
Z twojej wypowiedzi wynika, że lepiej jest być "murzynem" (jak to ujełeś) tutaj z dobre pieniądze, niż "murzynem" w PL za marne pieniądze...
Kasa, kasa, kasa, kasa, kasaaaaaaaaaaaa |
No niestety nie czarujmy sie przecież mamy KAPITALIZM ...
Należe do osób które wolą pracować za euro niż za zł - wole być pracownikiem fizycznym w NL niż siedzieć za biurkiem (np na stażu ) w pl ...
A to dlatego że pracując w NL stać mnie na to na co mam ochotę a niestety w Pl nie mam takiej możlwiości ...
Pssss
Płacę podatki w NL , jestem ubezpieczony , czytam holenderską pracę( tłumaczoną na jezyk angielski lub pl ) , integruje sie z ludzmi z NL ...
[ Dodano: Nie Sty 09, 2011 10:36 pm ]
[quote="xenon"] Beny.rac napisał/a: | Ale śmiem twierdzić ze Lepiej być fizolem w NL niż "Murzynem" we własnym Kraju za marną kasę ... |
ojj tu nie byłbym taki przekonany.Smiem twierdzić ,że ludzie mówiący o miodzie to ludzie żyjący na wkręta.Służbowe mieszkanie,brak zameldowania,polskie rejestracje,brak opłat i podatków.Jedynie "pakiecik" reszta wypłaty razy ok.4zł i wysyłka do polski.
Nikt nie mówi tutaj o miodzie tylko o tym ze w nl jest lepiej niz w PL - mieszkanie od szefa ( na prywatne sie nie zgadza bo po co ma mi płacić za dojazd skoro może mi wynająć swoje i jeszcze na tym zarobi , płacę czynsz , podatki , ubezp
Jedynie nie mam meldunku ... ( wiem wiem powinno być AZ nie mam meldunku ) |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
doronio
Super gaduła ->OPOLE.ZWM<-

Pomógł: 10 razy Wiek: 39 Dołączył: 04 Wrz 2007 Posty: 347 Skąd: Amsterdam/Opole
|
Wysłany: Nie Sty 09, 2011 9:37 pm Re: Do Marty75
|
|
|
dzikamarycha napisał/a: | A co masz napisać?Chyba tylko,że ma złocone jajka zapomniałaś dodać!Mój "kolega" z pracy jeszcze nie odkrył,że jest 65 lat po wojnie i mydło jest w sklepach i nie trzeba alianckiego desantu.To samo "koleżanka"śmierdząca jak cała chlewnia.Osoby jak najbardziej holenderskiej produkcji,białe i w sposób nieskrępowany zaczadzający otoczenie smrodem trudnym do zniesienia!Oto holenderska kultura i wyższość cywilizacyjna!Rozwalony rozporek,brudne,niemyte latami długie kudły,brak zębów,wygniecione,porozrywane szmaty-w Polsce tak wyglądają kloszardzi a nie etatowi pracownicy.Będący zresztą w doskonałym humorze,nieskrępowani swoim wyglądem,fetorem,"zjawiskowym"zaniedbaniem.Rasa panów,kultura szeroko pojmowana!Holendrzy generalizują:wszyscy Polacy piją,przekraczają dozwoloną prędkość itd.,itp.Gdyby zrobic to samo w odwrotna stronę:wszyscy Holendrzy wyglądają jak Nora i Martin. |
Nie wszyscy Holandrzy pracują przy cebulkach kwiatowych. Po drugie wydaje mi się, że to Ty nabardziej generalizujesz, a "twoi" Holendrzy patrzą na Polaków przez Wasz pryzmat, tak jak Wy patrzycie na Holendrów, przez pryzmat tej grupki osób z pracy. |
_________________ Pomóż
http://www.poomoc.pl |
Ostatnio zmieniony przez doronio Nie Sty 09, 2011 9:39 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
xenon
Super gaduła
|
Wysłany: Nie Sty 09, 2011 10:19 pm
|
|
|
Beny.rac napisał/a: | Nikt nie mówi tutaj o miodzie tylko o tym ze w nl jest lepiej niz w PL - mieszkanie od szefa ( na prywatne sie nie zgadza bo po co ma mi płacić za dojazd skoro może mi wynająć swoje i jeszcze na tym zarobi , płacę czynsz , podatki , ubezp
Jedynie nie mam meldunku ... ( wiem wiem powinno być AZ nie mam meldunku ) |
Agencja wcale nie musi płacic za dojazd.Jedynie jak maja ochote.A co do podatków które się płaci na służbowych mieszkaniach to chętnie wysłucham o jakie chodzi.Bo takowych nie znam( chyba ,ze mowa o dochodowym).Podatki się zaczynają w momencie zameldowania i są to kwoty nie małe.
Szkoda ,że zacytowałeś mnie jedynie w połowie a nie odpowiedziałeś na całość.
"Gdyby w Polsce mieszkać na mieszkaniu dwu pokojowym w 8 ludzi.Nie meldowac się i nie płacic za śmieci,kanalizacje itd.Śmiem twierdzić ,że też będzie dobrze wcale nie gorzej niż tutaj.Tylko co sąsiedzi powiedzą? "
Tylko się nie złość na mnie ale gdy postanawia się żyć tutaj na normalnym poziomie koszty utrzymania są sporo większe. |
|
|
|
|
janosik
PRZYJACIEL FORUM

|
Wysłany: Nie Sty 09, 2011 10:41 pm
|
|
|
Cytat: | Gdyby w Polsce mieszkać na mieszkaniu dwu pokojowym w 8 ludzi.Nie meldowac się... |
to by Policja mogla ich pozamykac !!!
Cytat: | Zgodnie z art. 147. § 1kodeksu wykroczeń, kto nie dopełnia ciążącego na nim obowiązku meldunkowego, podlega karze ograniczenia wolności, grzywny albo karze nagany. § 2 natomiast stanowi, iż kto, będąc do tego obowiązany, nie zawiadamia właściwego organu o niedopełnieniu przez inną osobę ciążącego na niej obowiązku meldunkowego, podlega karze grzywny albo karze nagany. |
Pozdrawiam. |
_________________ IT IS BETTER TO FIGHT FOR SOMETHING THAN LIVE FOR NOTHING - GEN.PATTON
www.polstore.nl - strona poświęcona wspaniałej rasie jaką jest Długowłosy Owczarek Niemiecki |
|
|
|
|
duYster
Super gaduła Uwaga Baba!

Pomogła: 7 razy Dołączyła: 03 Gru 2007 Posty: 247 Skąd: z domu
|
Wysłany: Nie Sty 09, 2011 11:12 pm Re: Porady dla osób wybierających się do Holandii
|
|
|
dzikamarycha,
Milego powrotu do Polski.
Polecamy sie na przyszlosc.
|
_________________ Racja jest jak dupa, kazdy ma swoja... |
Ostatnio zmieniony przez duYster Nie Sty 09, 2011 11:13 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
janzia
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Sty 09, 2011 11:46 pm za twoją radą
|
|
|
nie wracajcie do polski tylko tak jak ona pisze "Dupa tam gdzie ciepło "to wszyscy do Afryki tam też murzynów do czarnej roboty potrzeba, |
|
|
|
|
dzikamarycha
Poczatkujacy Elektra
|
Wysłany: Pon Sty 10, 2011 7:39 am
|
|
|
Do doronio:Opisane osoby wcale nie pracują przy cebulkach bez względu na to co mówi Twoja szklana kula lecz w miejscu bardziej "elytarnym"na Florze Holland.Tam gdzie stadami odbywa się zwiedzanie giełdy przez japońskich i wszelkiej innej narodowości turystów.W Polsce najchętniej fotografuje się strzechy(ktorych prawie niema)i furmanki na Florze powinno się uwieczniać właśnie te dwa okazy plus całą inną menażerię:pijaków,czubków,postkryminalistów.Fajne miejsce aby z bliska poobserwować przedstawicieli zachodniej(lepszej?)kultury. |
|
|
|
|
|
|