NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Gochna H
Pon Sty 10, 2011 9:55 pm
Porady dla osób wybierających się do Holandii
Autor Wiadomość
dzikamarycha 
Poczatkujacy
Elektra

Wysłany: Nie Sty 09, 2011 8:29 pm   Porady dla osób wybierających się do Holandii

Szanowni Państwo! Chcieliby Państwo przyjechać do Holandii troche popracować ,zarobić troche pieniędzy i spełnić swoje marzenia.Niestety wiele ludzi rozczaruje świetną perspektywą dobrej pracy,zarobków,mieszkań i świadczeń socjalnych.Jesteśmy traktowani jak hołota z Polski która ma tylko zapieprzać nie ma prawa się odzywać i domagać swoich praw i przywilejów.Znając język holenderski nigdzie wyżej nie podskoczysz.Młode,ładne,wykształcone dziewczyny przyjeżdżają za lepszym życiem,po prostu się sprzedają Turasom i Marokańcom lub wzdychają za Holendrem,który jest śmierdzielem,brudasem,bez podstaw dobrego wychowania,tępi i głupi do potęgi.Uważają się za lepszych tylko ciekawe w czym!W pierdzeniu i bekaniu publicznie[przy osobach trzecich].Jesli chodzi o prace jest im bardzo na ręke system uitzenburowski,gdyż mają przyzwolenie rzadu który nas wykorzystuje nie dając NIC W ZAMIAN.Zastanówcie się kilka razy do jakiego kraju chcecie jechać za chlebem.HOLANDIA JEST FATALNYM KRAJEM JEŚLI NIE CHCECIE MIEĆ PROBLEMÓW UNIKAJCIE TEGO KRAJU!!! JEŚLI LUBICIE PROBLEMY HOLANDIA ZAPRASZA I CZEKA! :039:

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Nie Sty 09, 2011 8:35 pm   Re: Porady dla osób wybierających się do Holandii

dzikamarycha napisał/a:
Szanowni Państwo! Chcieliby Państwo przyjechać do Holandii troche popracować ,zarobić troche pieniędzy i spełnić swoje marzenia.Niestety wiele ludzi rozczaruje świetną perspektywą dobrej pracy,zarobków,mieszkań i świadczeń socjalnych.Jesteśmy traktowani jak hołota z Polski która ma tylko zapieprzać nie ma prawa się odzywać i domagać swoich praw i przywilejów.Znając język holenderski nigdzie wyżej nie podskoczysz.Młode,ładne,wykształcone dziewczyny przyjeżdżają za lepszym życiem,po prostu się sprzedają Turasom i Marokańcom lub wzdychają za Holendrem,który jest śmierdzielem,brudasem,bez podstaw dobrego wychowania,tępi i głupi do potęgi.Uważają się za lepszych tylko ciekawe w czym!W pierdzeniu i bekaniu publicznie[przy osobach trzecich].Jesli chodzi o prace jest im bardzo na ręke system uitzenburowski,gdyż mają przyzwolenie rzadu który nas wykorzystuje nie dając NIC W ZAMIAN.Zastanówcie się kilka razy do jakiego kraju chcecie jechać za chlebem.HOLANDIA JEST FATALNYM KRAJEM JEŚLI NIE CHCECIE MIEĆ PROBLEMÓW UNIKAJCIE TEGO KRAJU!!! JEŚLI LUBICIE PROBLEMY HOLANDIA ZAPRASZA I CZEKA! :039:

Witam,
Niestety prawda jest taka że Polski rząd ma nas w ... a Holenderski doszedł do wniosku że można Nas troszkę "skroić " ...

Ale śmiem twierdzić ze Lepiej być fizolem w NL niż "Murzynem" we własnym Kraju za marną kasę ... :011:

Psss
Modzi nie zamykajcie tego tematu ciekawie będzie... :033:

marta75 
Gaduła
marta75

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Nie Sty 09, 2011 8:40 pm   

Moj maz jest holendrem I nie jest ani tepy,glupi,nie smierdzi a co do jego wychowania nie mam zadnych zastrzezen........tworzymy fajna polsko-holenderska rodzine wraz z coreczka.Strasznie ktos ci namieszal ze tak generalizujesz.....
Ostatnio zmieniony przez marta75 Nie Sty 09, 2011 8:41 pm, w całości zmieniany 1 raz  

rybcia13 
Gaduła

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Nie Sty 09, 2011 8:58 pm   

Z jednym musze sie na pewno zgodzic - pierdzenie i bekanie na kantynie w czasie pauzy to tutaj normalka!

Beny.rac tutaj tez jestes "Murzynem" tylko, ze bialym!
Ostatnio zmieniony przez rybcia13 Nie Sty 09, 2011 9:00 pm, w całości zmieniany 3 razy  

xenon 
Super gaduła

Wysłany: Nie Sty 09, 2011 9:04 pm   

Beny.rac napisał/a:
Ale śmiem twierdzić ze Lepiej być fizolem w NL niż "Murzynem" we własnym Kraju za marną kasę ...

ojj tu nie byłbym taki przekonany.Smiem twierdzić ,że ludzie mówiący o miodzie to ludzie żyjący na wkręta.Służbowe mieszkanie,brak zameldowania,polskie rejestracje,brak opłat i podatków.Jedynie "pakiecik" reszta wypłaty razy ok.4zł i wysyłka do polski.

Gdyby w Polsce mieszkać na mieszkaniu dwu pokojowym w 8 ludzi.Nie meldowac się i nie płacic za śmieci,kanalizacje itd.Śmiem twierdzić ,że też będzie dobrze wcale nie gorzej niż tutaj.Tylko co sąsiedzi powiedzą?

dzikamarycha 
Poczatkujacy
Elektra

Wysłany: Nie Sty 09, 2011 9:18 pm   Do Marty75

A co masz napisać?Chyba tylko,że ma złocone jajka zapomniałaś dodać!Mój "kolega" z pracy jeszcze nie odkrył,że jest 65 lat po wojnie i mydło jest w sklepach i nie trzeba alianckiego desantu.To samo "koleżanka"śmierdząca jak cała chlewnia.Osoby jak najbardziej holenderskiej produkcji,białe i w sposób nieskrępowany zaczadzający otoczenie smrodem trudnym do zniesienia!Oto holenderska kultura i wyższość cywilizacyjna!Rozwalony rozporek,brudne,niemyte latami długie kudły,brak zębów,wygniecione,porozrywane szmaty-w Polsce tak wyglądają kloszardzi a nie etatowi pracownicy.Będący zresztą w doskonałym humorze,nieskrępowani swoim wyglądem,fetorem,"zjawiskowym"zaniedbaniem.Rasa panów,kultura szeroko pojmowana!Holendrzy generalizują:wszyscy Polacy piją,przekraczają dozwoloną prędkość itd.,itp.Gdyby zrobic to samo w odwrotna stronę:wszyscy Holendrzy wyglądają jak Nora i Martin. :031:
Ostatnio zmieniony przez dzikamarycha Nie Sty 09, 2011 9:27 pm, w całości zmieniany 1 raz  

doronio 
Super gaduła
->OPOLE.ZWM<-

Wysłany: Nie Sty 09, 2011 9:25 pm   Re: Porady dla osób wybierających się do Holandii

Beny.rac napisał/a:
za marną kasę ... :011:

Z twojej wypowiedzi wynika, że lepiej jest być "murzynem" (jak to ujełeś) tutaj z dobre pieniądze, niż "murzynem" w PL za marne pieniądze...
Kasa, kasa, kasa, kasa, kasaaaaaaaaaaaa

Jagoda97 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 14 razy
Wysłany: Nie Sty 09, 2011 9:31 pm   

Z kultura Holendrow jest tak samo jak z kultura Polakow,jedni przestrzegaja zasad dobrego wychowania a inni pierdza, bekaja, przeklinaja i sikaja pod sklepem.
Wiem, ze w kantynie mojego meza Holendra nikt nie pierdzi i nie beka, bo takie zachowanie byloby nie do przyjecia.
Znam wielu Polakow, ktorzy pracuja w Holandii. Mieszkaja w wynajetych przez siebie domach nie placa zadnych kar za pozostawione brudne szklanki i pracuja w normalnym wymiarze czasu pracy.
Pracuje tez przez uitzendburea ale sa normalnie wynagradzani i dostaja ustawowe podwyzki.
Pytanie jest dlaczego jednym sie udalo a innym nie?
Dlaczego latami godza sie na niewolnicza prace, bedac do dyspozycji pracodawcy 24 godz na dobe, placa kary za zmiane lozka, za brudna szklanke i mieszkaja 20 osob w jednym domu.
Takich tez znam i pracuja tu juz 8 lat.
Nikt mnie nie przekona, ze temu jest winien holenderski system czy jeszcze lepiej rzad.

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Nie Sty 09, 2011 9:32 pm   Re: Porady dla osób wybierających się do Holandii

doronio napisał/a:
Beny.rac napisał/a:
za marną kasę ... :011:

Z twojej wypowiedzi wynika, że lepiej jest być "murzynem" (jak to ujełeś) tutaj z dobre pieniądze, niż "murzynem" w PL za marne pieniądze...
Kasa, kasa, kasa, kasa, kasaaaaaaaaaaaa

No niestety nie czarujmy sie przecież mamy KAPITALIZM ... :083:

Należe do osób które wolą pracować za euro niż za zł - wole być pracownikiem fizycznym w NL niż siedzieć za biurkiem (np na stażu ) w pl ...

A to dlatego że pracując w NL stać mnie na to na co mam ochotę a niestety w Pl nie mam takiej możlwiości ...

Pssss
Płacę podatki w NL , jestem ubezpieczony , czytam holenderską pracę( tłumaczoną na jezyk angielski lub pl ) , integruje sie z ludzmi z NL ... :083:

[ Dodano: Nie Sty 09, 2011 10:36 pm ]
[quote="xenon"]
Beny.rac napisał/a:
Ale śmiem twierdzić ze Lepiej być fizolem w NL niż "Murzynem" we własnym Kraju za marną kasę ...

ojj tu nie byłbym taki przekonany.Smiem twierdzić ,że ludzie mówiący o miodzie to ludzie żyjący na wkręta.Służbowe mieszkanie,brak zameldowania,polskie rejestracje,brak opłat i podatków.Jedynie "pakiecik" reszta wypłaty razy ok.4zł i wysyłka do polski.

Nikt nie mówi tutaj o miodzie tylko o tym ze w nl jest lepiej niz w PL - mieszkanie od szefa ( na prywatne sie nie zgadza bo po co ma mi płacić za dojazd skoro może mi wynająć swoje i jeszcze na tym zarobi , płacę czynsz , podatki , ubezp

Jedynie nie mam meldunku ... :011: ( wiem wiem powinno być AZ nie mam meldunku )

doronio 
Super gaduła
->OPOLE.ZWM<-

Wysłany: Nie Sty 09, 2011 9:37 pm   Re: Do Marty75

dzikamarycha napisał/a:
A co masz napisać?Chyba tylko,że ma złocone jajka zapomniałaś dodać!Mój "kolega" z pracy jeszcze nie odkrył,że jest 65 lat po wojnie i mydło jest w sklepach i nie trzeba alianckiego desantu.To samo "koleżanka"śmierdząca jak cała chlewnia.Osoby jak najbardziej holenderskiej produkcji,białe i w sposób nieskrępowany zaczadzający otoczenie smrodem trudnym do zniesienia!Oto holenderska kultura i wyższość cywilizacyjna!Rozwalony rozporek,brudne,niemyte latami długie kudły,brak zębów,wygniecione,porozrywane szmaty-w Polsce tak wyglądają kloszardzi a nie etatowi pracownicy.Będący zresztą w doskonałym humorze,nieskrępowani swoim wyglądem,fetorem,"zjawiskowym"zaniedbaniem.Rasa panów,kultura szeroko pojmowana!Holendrzy generalizują:wszyscy Polacy piją,przekraczają dozwoloną prędkość itd.,itp.Gdyby zrobic to samo w odwrotna stronę:wszyscy Holendrzy wyglądają jak Nora i Martin. :031:

Nie wszyscy Holandrzy pracują przy cebulkach kwiatowych. Po drugie wydaje mi się, że to Ty nabardziej generalizujesz, a "twoi" Holendrzy patrzą na Polaków przez Wasz pryzmat, tak jak Wy patrzycie na Holendrów, przez pryzmat tej grupki osób z pracy.
Ostatnio zmieniony przez doronio Nie Sty 09, 2011 9:39 pm, w całości zmieniany 1 raz  

xenon 
Super gaduła

Wysłany: Nie Sty 09, 2011 10:19 pm   

Beny.rac napisał/a:
Nikt nie mówi tutaj o miodzie tylko o tym ze w nl jest lepiej niz w PL - mieszkanie od szefa ( na prywatne sie nie zgadza bo po co ma mi płacić za dojazd skoro może mi wynająć swoje i jeszcze na tym zarobi , płacę czynsz , podatki , ubezp

Jedynie nie mam meldunku ... ( wiem wiem powinno być AZ nie mam meldunku )

Agencja wcale nie musi płacic za dojazd.Jedynie jak maja ochote.A co do podatków które się płaci na służbowych mieszkaniach to chętnie wysłucham o jakie chodzi.Bo takowych nie znam( chyba ,ze mowa o dochodowym).Podatki się zaczynają w momencie zameldowania i są to kwoty nie małe.
Szkoda ,że zacytowałeś mnie jedynie w połowie a nie odpowiedziałeś na całość.

"Gdyby w Polsce mieszkać na mieszkaniu dwu pokojowym w 8 ludzi.Nie meldowac się i nie płacic za śmieci,kanalizacje itd.Śmiem twierdzić ,że też będzie dobrze wcale nie gorzej niż tutaj.Tylko co sąsiedzi powiedzą? "
Tylko się nie złość na mnie ale gdy postanawia się żyć tutaj na normalnym poziomie koszty utrzymania są sporo większe.

janosik 
PRZYJACIEL FORUM

Wysłany: Nie Sty 09, 2011 10:41 pm   

Cytat:
Gdyby w Polsce mieszkać na mieszkaniu dwu pokojowym w 8 ludzi.Nie meldowac się...

to by Policja mogla ich pozamykac !!!

Cytat:
Zgodnie z art. 147. § 1kodeksu wykroczeń, kto nie dopełnia ciążącego na nim obowiązku meldunkowego, podlega karze ograniczenia wolności, grzywny albo karze nagany. § 2 natomiast stanowi, iż kto, będąc do tego obowiązany, nie zawiadamia właściwego organu o niedopełnieniu przez inną osobę ciążącego na niej obowiązku meldunkowego, podlega karze grzywny albo karze nagany.

Pozdrawiam.

www.polstore.nl - strona poświęcona wspaniałej rasie jaką jest Długowłosy Owczarek Niemiecki

duYster 
Super gaduła
Uwaga Baba!

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Nie Sty 09, 2011 11:12 pm   Re: Porady dla osób wybierających się do Holandii

dzikamarycha,

Milego powrotu do Polski.
Polecamy sie na przyszlosc.
:021:
Ostatnio zmieniony przez duYster Nie Sty 09, 2011 11:13 pm, w całości zmieniany 2 razy  

janzia 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Sty 09, 2011 11:46 pm   za twoją radą

nie wracajcie do polski tylko tak jak ona pisze "Dupa tam gdzie ciepło "to wszyscy do Afryki tam też murzynów do czarnej roboty potrzeba,

dzikamarycha 
Poczatkujacy
Elektra

Wysłany: Pon Sty 10, 2011 7:39 am   

Do doronio:Opisane osoby wcale nie pracują przy cebulkach bez względu na to co mówi Twoja szklana kula lecz w miejscu bardziej "elytarnym"na Florze Holland.Tam gdzie stadami odbywa się zwiedzanie giełdy przez japońskich i wszelkiej innej narodowości turystów.W Polsce najchętniej fotografuje się strzechy(ktorych prawie niema)i furmanki na Florze powinno się uwieczniać właśnie te dwa okazy plus całą inną menażerię:pijaków,czubków,postkryminalistów.Fajne miejsce aby z bliska poobserwować przedstawicieli zachodniej(lepszej?)kultury.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi