Zamknięty przez: Gochna H Śro Sty 12, 2011 11:31 am |
samotna matka |
Autor |
Wiadomość |
monika2686
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Sty 11, 2011 4:47 pm samotna matka
|
|
|
witam
jestem samotna matka wychowujaca miesiecznego synka urodzilam go tutaj w nl oboje jestesmy zameldowani oczywiscie mam tez akt urodzenia malego obecnie wynajmuje mieszkanie z jeszcze 2 kolezankami kontrakt na to mieszkanie jest podpisany przeze mnie i przez jedna z kolezanek poniewaz druga jest i pracuje tutaj tak jakby nielegalnie(sprzata mieszkania) moje pytanie jest takie o jakie zasilki moge sie starac procz macierzynskiego szukalam na forum ale bylo o rodzinacha nie o samotnych matkach chyba ze cos przeoczylam a z tego co mi wiadomo to prawo dla samotnych matek jest troszeczke inne niz dla rodzin bylabym bardzo wdzieczna za pomoc bo juz nie wiem co mam robic a jak sie pytam ludzi to kazdy mowi co innego mam nadzieje ze nie narobie klopotu z pomoca pozdrawiam razem z synkiem |
_________________ anioly ktore krazycie po tym swiecie strzezcie moje dziecie |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Wto Sty 11, 2011 5:25 pm Re: samotna matka
|
|
|
monika2686 napisał/a: | witam
jestem samotna matkaa z tego co mi wiadomo to prawo dla samotnych matek jest troszeczke inne niz dla rodzin |
Gratuluje dzidziusia!
Mylisz sie, nie ma innego prawa dla samotnych matek. Mozesz ubiegac sie tak jak wszystkie inne matki o kinderbijslag i kindgebonden budget - wyszukiwarka w prawym gornym rogu, jest o tym sporo na forum. |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
monika2686
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Sty 11, 2011 5:47 pm
|
|
|
bardzo dziekuje za pomoc a mam jeszcze jedno pytanie podobno jak sie juz zamelduje to gemeente daje znac w svb o narodzinach dziecka i gdybym tam zadzwonila i na swoja reke zalatwiala to mieliby balagan w papierach czy jest to prawda? |
|
|
|
|
MAARIT
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 9 razy Wiek: 56 Dołączyła: 13 Cze 2007 Posty: 479
|
Wysłany: Wto Sty 11, 2011 7:56 pm
|
|
|
Dostajesz macierzynski -to jest Twoj zasilek
Chcialabys jeszcze jeden? nic z tego nie rozumie
[ Dodano: Wto Sty 11, 2011 8:57 pm ]
A tatus dziecka ,nic nie placi? |
_________________ Leven is.
Geven en Nemen.
Meestal nemen we te veel! |
|
|
|
|
jagodka
Gaduła nad gadułami :-) zona udomowiona

Pomogła: 10 razy Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 601 Skąd: HAGA
|
Wysłany: Wto Sty 11, 2011 8:32 pm
|
|
|
Gdy sei melduje dzidzie to oni informuja SVB wiec nie musisz sama do nich dzwonic.
Nie wiem kto Ci to powiedzial o tym balaganie, przeciez oni sa skomputeryzowani i jezeli podasz swoj BSN to beda wiedzieli kim jestes, bedziesz u nich w systemie. Ja czesto dzwonie do SVB i jakos nikt zadnego balaganu nie zrobilam |
|
|
|
|
Niunia27
Gaduła
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 23 Lip 2010 Posty: 113
|
Wysłany: Śro Sty 12, 2011 10:59 am
|
|
|
Witam.Mozesz jeszcze zapytac o zorgtoeslag i jezeli sie kwalifikujesz to o huurtoeslag.Nie jestem pewna,ale wydaje mi sie ze jest takie cos jak dodatek dla samotnej matki.Wydaje mi sie,ze kiedys rozmawialam o tym z ksiegowa mojego nazyczonego.My slubu nie mamy,wiec wychodzi na to,ze jestem samotna matka,ale problem byl w tym,ze mieszkamy razem i oboje jestesmy zameldowani na jednym adresie.Moze meldunek pod jednym adresem o niczym nie swiatczy,ale ja nie chcialabym tych ich pieniedzy i zadnych klopotów.
Proponuje zapytac osoby,ktora zajmuje sie ksiegowoscia lub tego typu zeczami.
Pozdrawiam
Dodano: Sro Sty 12, 2011 11:05 am
A na odpowiedz z SVB troche poczekasz.Im sie nigdy nie spieszy.Jagodka ma racje.Oni maja w systewmie komputerowym wszystkich,wiec wystarczy ze podasz numer BSN i dowiesz sie wszystkiego.Wystarczy zadzwonic jak masz jakies watpliwosci. |
|
|
|
|
monika2686
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Sty 12, 2011 11:26 am
|
|
|
maarit nie chodzi mi ze jeszcze jeden zasilek na dziecko tylko np na mieszkanie itp bardzo wam dziekuje za pomoc zycze milego dnia pozdrawiam cieplutko razem z maluszkiem |
|
|
|
|
MAARIT
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 9 razy Wiek: 56 Dołączyła: 13 Cze 2007 Posty: 479
|
Wysłany: Śro Sty 12, 2011 11:27 am
|
|
|
Sorki ,napisalas zasilek ,a do mieszkania ,czy ubezpieczenia jest dodatek |
_________________ Leven is.
Geven en Nemen.
Meestal nemen we te veel! |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Śro Sty 12, 2011 11:30 am
|
|
|
monika2686,
ktos juz wczesniej napisal
poszukaj informacji na forum, sa cale tematy poswiecone zasilkom rodzinnym dodatkom etc w ktorych mozesz znalezsc odpowiedzi na swoje pytania
nie bedziemy dublowali tematow |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
|