NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Gochna H
Śro Sty 12, 2011 11:31 am
samotna matka
Autor Wiadomość
monika2686 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Sty 11, 2011 4:47 pm   samotna matka

witam
jestem samotna matka wychowujaca miesiecznego synka urodzilam go tutaj w nl oboje jestesmy zameldowani oczywiscie mam tez akt urodzenia malego obecnie wynajmuje mieszkanie z jeszcze 2 kolezankami kontrakt na to mieszkanie jest podpisany przeze mnie i przez jedna z kolezanek poniewaz druga jest i pracuje tutaj tak jakby nielegalnie(sprzata mieszkania) moje pytanie jest takie o jakie zasilki moge sie starac procz macierzynskiego szukalam na forum ale bylo o rodzinacha nie o samotnych matkach chyba ze cos przeoczylam a z tego co mi wiadomo to prawo dla samotnych matek jest troszeczke inne niz dla rodzin bylabym bardzo wdzieczna za pomoc bo juz nie wiem co mam robic a jak sie pytam ludzi to kazdy mowi co innego mam nadzieje ze nie narobie klopotu z pomoca pozdrawiam razem z synkiem

Bronka 
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy
Wysłany: Wto Sty 11, 2011 5:25 pm   Re: samotna matka

monika2686 napisał/a:
witam
jestem samotna matkaa z tego co mi wiadomo to prawo dla samotnych matek jest troszeczke inne niz dla rodzin

Gratuluje dzidziusia!

Mylisz sie, nie ma innego prawa dla samotnych matek. Mozesz ubiegac sie tak jak wszystkie inne matki o kinderbijslag i kindgebonden budget - wyszukiwarka w prawym gornym rogu, jest o tym sporo na forum.

https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3

monika2686 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Sty 11, 2011 5:47 pm   

bardzo dziekuje za pomoc a mam jeszcze jedno pytanie podobno jak sie juz zamelduje to gemeente daje znac w svb o narodzinach dziecka i gdybym tam zadzwonila i na swoja reke zalatwiala to mieliby balagan w papierach czy jest to prawda?

MAARIT 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Wto Sty 11, 2011 7:56 pm   

Dostajesz macierzynski -to jest Twoj zasilek
Chcialabys jeszcze jeden? nic z tego nie rozumie

[ Dodano: Wto Sty 11, 2011 8:57 pm ]
A tatus dziecka ,nic nie placi?

jagodka 
zona udomowiona

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Wto Sty 11, 2011 8:32 pm   

Gdy sei melduje dzidzie to oni informuja SVB wiec nie musisz sama do nich dzwonic.
Nie wiem kto Ci to powiedzial o tym balaganie, przeciez oni sa skomputeryzowani i jezeli podasz swoj BSN to beda wiedzieli kim jestes, bedziesz u nich w systemie. Ja czesto dzwonie do SVB i jakos nikt zadnego balaganu nie zrobilam :)

Niunia27 
Gaduła

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Śro Sty 12, 2011 10:59 am   

Witam.Mozesz jeszcze zapytac o zorgtoeslag i jezeli sie kwalifikujesz to o huurtoeslag.Nie jestem pewna,ale wydaje mi sie ze jest takie cos jak dodatek dla samotnej matki.Wydaje mi sie,ze kiedys rozmawialam o tym z ksiegowa mojego nazyczonego.My slubu nie mamy,wiec wychodzi na to,ze jestem samotna matka,ale problem byl w tym,ze mieszkamy razem i oboje jestesmy zameldowani na jednym adresie.Moze meldunek pod jednym adresem o niczym nie swiatczy,ale ja nie chcialabym tych ich pieniedzy i zadnych klopotów.
Proponuje zapytac osoby,ktora zajmuje sie ksiegowoscia lub tego typu zeczami.
Pozdrawiam

Dodano: Sro Sty 12, 2011 11:05 am
A na odpowiedz z SVB troche poczekasz.Im sie nigdy nie spieszy.Jagodka ma racje.Oni maja w systewmie komputerowym wszystkich,wiec wystarczy ze podasz numer BSN i dowiesz sie wszystkiego.Wystarczy zadzwonic jak masz jakies watpliwosci.

monika2686 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Sty 12, 2011 11:26 am   

maarit nie chodzi mi ze jeszcze jeden zasilek na dziecko tylko np na mieszkanie itp bardzo wam dziekuje za pomoc zycze milego dnia pozdrawiam cieplutko razem z maluszkiem :039:

MAARIT 

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Śro Sty 12, 2011 11:27 am   

Sorki ,napisalas zasilek ,a do mieszkania ,czy ubezpieczenia jest dodatek

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Śro Sty 12, 2011 11:30 am   

monika2686,

ktos juz wczesniej napisal
poszukaj informacji na forum, sa cale tematy poswiecone zasilkom rodzinnym dodatkom etc w ktorych mozesz znalezsc odpowiedzi na swoje pytania

nie bedziemy dublowali tematow

( ͡° ͜ʖ ͡°).

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi