Beatyfikacja Jana Pawla II |
Autor |
Wiadomość |
skarbus
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 20 Paź 2010 Posty: 76
|
Wysłany: Sob Sty 15, 2011 8:00 pm Beatyfikacja Jana Pawla II
|
|
|
witam,
wlasnie w wiadomosciach slyszalam ze w paru Polskich miastach w dniu 1maja beda postawione telebimy na ktorych bedzie transmitowana beatyfikacyjna msza itd Jana Pawla II czy ktos juz wie czy gdzies w Holandii bedzie mozna przezywac to wspolnie z innymi polakami??
pozdrawiam. |
|
|
|
|
Illumini
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Sty 18, 2011 12:41 pm
|
|
|
mam nadzieje ze nie bedzie takiej transmisji w holandii, jak chcesz obejrzec to jedz do polski. W ksiedze rodzaju jest napisane zeby nie mowic do nikogo Ojcze poniewaz jest tylko jeden Ojciec, Bog. A ludzie sobie urzadzili kult ojca swietego w wozie pancernym, ktory jezdzl po swiecie i wyglaszal puste hasla ktore nic nie zmienily,uzywanie prezerwatyw jest zle i tym podobne bajeczki. Jedyne co ludzie zapamietali to ze jadl kremowki po maturze. Doskonale wiedzial o pedofilii w kosciele, i co? i nic! Zaden czlowiek nie jest swiety, a szczegolnie ludzie zwiazani z kosciolem rzymsko-katolickim. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Sty 18, 2011 1:06 pm
|
|
|
Illumini, ?
i po co tyle jadu ? czasem lepiej nic nie napisac, a nie powtarzac zaslyszane ''madrosci ''
co dla ciebie jest bajeczka ,niekoniecznie jest tym dla innych
i koniec dyskusji nie na temat |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
Illumini
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Sty 18, 2011 1:48 pm
|
|
|
te zaslyszane "madrosci " sa z pisma swietego. Kazdy racjonalnie myslacy czlowiek powinien wiedziec jakie moga byc konsekfencje nie uzywania prezerwatyw Chce po prostu uswiadamiac niewolnikow babilonu. |
|
|
|
|
skarbus
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 20 Paź 2010 Posty: 76
|
Wysłany: Wto Sty 18, 2011 2:05 pm
|
|
|
ale ja nie zadalam pytania o Wasza opinie na ten temat. bo uwazam ze kazdy ma prawo przezywac to na swoj sposob i nikt nie powinien tego komentowac. spytalam tylko czy ktos wie czy tego typu spotkanie sie odbedzie proste.
i ja rowniez nie zamierzam dyskutowac na ten temat. |
|
|
|
|
Estamos
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 6 razy Wiek: 40 Dołączył: 07 Kwi 2010 Posty: 426 Skąd: provincie Utrecht...
|
Wysłany: Wto Sty 18, 2011 5:26 pm
|
|
|
Gochna ma rację. Doszedłem do tego po wielu bojach z wierzącymi.
Nie pyta Cię nikt o poglądy na wiarę, Boga to się nie odzywaj bo:
- Ty i tak wiesz lepiej
- Twój opononent wie lepiej
- jeśli się nie kłócisz ludzie Cię lepiej postrzegają,bardziej Cię lubią.
Dla własnego dobra jeśli ktoś proponuje mi wyjście na mszę wymawiam się innymi planami, a nie pytany milczę.
Ja dla mnie "papa od kremówek" może być święty czy śnięty.
Jak dla mnie to koleś,który mając okazję zahamować epidemię HIV w Afryce nie powiedział "czarni bzykajcie się z gumkami, dla swego dobra i naszego teSh"
Amen |
|
|
|
|
guust
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Wto Sty 18, 2011 10:07 pm
|
|
|
Kazdy jest wierzacy, tylko mało kto się do tego przyznaje... Ci co sa ateistami, moga byc dobrymi ludzmi ale tez wierza, moga wierzyc w sile rozumu, w mamone, w rodzine itd...
czy ktos tu obraza w to co Ty wierzysz Illumini??
wiec moze nie obrazaj innych bo nie jest to ladne...
skarbus, niestety nie wiem, ale mysle ze jak komus zalezy aby to przezyc w gronie zyczliwych osob, to najlepiej takie zaprosic do domu i razem ogladac...
a do przeciwnikow to oczywiscie mozecie bluzgac na Karola Wojtyle, ale zrobil wiecej dla Swiata (przede wszystkim) i Polski niz wszyscy razem wzieci co pisza na tym forum! |
|
|
|
|
zibil
Poczatkujacy

|
Wysłany: Wto Sty 18, 2011 10:43 pm
|
|
|
W parafi św Faustyny w Meterik ma coś być ale nie wiem jeszcze w jakiej formie. Jan Paweł 2 pokazał nam jak powiniśmy wybaczać nawet najwększemu wrogowi,oczywiscie nie jest to takie proste.Pozdrawiam |
_________________ zibi |
|
|
|
|
kokos1
Poczatkujacy kokos1
|
Wysłany: Śro Sty 19, 2011 5:18 pm
|
|
|
zgadzam sie z guust . Z Jana Pawła II powinnismy czerpac przyklad! Nie jako papieża ale jako człowieka. |
_________________ stranger to stability! |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Śro Sty 19, 2011 5:56 pm
|
|
|
Bo wybaczyć osobie która chciała odebrać mu życie może tylko "Dobry i Szlachetny Człowiek "
Uważam że Karol Wojtyła to człowiek który był/jest jednym z nielicznych przykładów wzorów godnych naśladowania ( nawet da osob które nie są wierzącymi ) |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
|