NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Beatyfikacja Jana Pawla II
Autor Wiadomość
skarbus 
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Sob Sty 15, 2011 8:00 pm   Beatyfikacja Jana Pawla II

witam,
wlasnie w wiadomosciach slyszalam ze w paru Polskich miastach w dniu 1maja beda postawione telebimy na ktorych bedzie transmitowana beatyfikacyjna msza itd Jana Pawla II czy ktos juz wie czy gdzies w Holandii bedzie mozna przezywac to wspolnie z innymi polakami??
pozdrawiam.

Illumini 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Wto Sty 18, 2011 12:41 pm   

mam nadzieje ze nie bedzie takiej transmisji w holandii, jak chcesz obejrzec to jedz do polski. W ksiedze rodzaju jest napisane zeby nie mowic do nikogo Ojcze poniewaz jest tylko jeden Ojciec, Bog. A ludzie sobie urzadzili kult ojca swietego w wozie pancernym, ktory jezdzl po swiecie i wyglaszal puste hasla ktore nic nie zmienily,uzywanie prezerwatyw jest zle i tym podobne bajeczki. Jedyne co ludzie zapamietali to ze jadl kremowki po maturze. Doskonale wiedzial o pedofilii w kosciele, i co? i nic! Zaden czlowiek nie jest swiety, a szczegolnie ludzie zwiazani z kosciolem rzymsko-katolickim.

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Wto Sty 18, 2011 1:06 pm   

Illumini, ?

i po co tyle jadu ? czasem lepiej nic nie napisac, a nie powtarzac zaslyszane ''madrosci ''

co dla ciebie jest bajeczka ,niekoniecznie jest tym dla innych

i koniec dyskusji nie na temat

( ͡° ͜ʖ ͡°).

Illumini 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Wto Sty 18, 2011 1:48 pm   

te zaslyszane "madrosci " sa z pisma swietego. Kazdy racjonalnie myslacy czlowiek powinien wiedziec jakie moga byc konsekfencje nie uzywania prezerwatyw :073: Chce po prostu uswiadamiac niewolnikow babilonu.

skarbus 
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Wto Sty 18, 2011 2:05 pm   

ale ja nie zadalam pytania o Wasza opinie na ten temat. bo uwazam ze kazdy ma prawo przezywac to na swoj sposob i nikt nie powinien tego komentowac. spytalam tylko czy ktos wie czy tego typu spotkanie sie odbedzie proste.
i ja rowniez nie zamierzam dyskutowac na ten temat.

Estamos 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Wto Sty 18, 2011 5:26 pm   

Gochna ma rację. Doszedłem do tego po wielu bojach z wierzącymi.
Nie pyta Cię nikt o poglądy na wiarę, Boga to się nie odzywaj bo:
- Ty i tak wiesz lepiej
- Twój opononent wie lepiej
- jeśli się nie kłócisz ludzie Cię lepiej postrzegają,bardziej Cię lubią.
Dla własnego dobra jeśli ktoś proponuje mi wyjście na mszę wymawiam się innymi planami, a nie pytany milczę.
Ja dla mnie "papa od kremówek" może być święty czy śnięty.
Jak dla mnie to koleś,który mając okazję zahamować epidemię HIV w Afryce nie powiedział "czarni bzykajcie się z gumkami, dla swego dobra i naszego teSh"
Amen

guust 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Wto Sty 18, 2011 10:07 pm   

Kazdy jest wierzacy, tylko mało kto się do tego przyznaje... Ci co sa ateistami, moga byc dobrymi ludzmi ale tez wierza, moga wierzyc w sile rozumu, w mamone, w rodzine itd...

czy ktos tu obraza w to co Ty wierzysz Illumini??

wiec moze nie obrazaj innych :079: bo nie jest to ladne...

skarbus, niestety nie wiem, ale mysle ze jak komus zalezy aby to przezyc w gronie zyczliwych osob, to najlepiej takie zaprosic do domu i razem ogladac...

a do przeciwnikow to oczywiscie mozecie bluzgac na Karola Wojtyle, ale zrobil wiecej dla Swiata (przede wszystkim) i Polski niz wszyscy razem wzieci co pisza na tym forum!

zibil 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Sty 18, 2011 10:43 pm   

W parafi św Faustyny w Meterik ma coś być ale nie wiem jeszcze w jakiej formie. Jan Paweł 2 pokazał nam jak powiniśmy wybaczać nawet najwększemu wrogowi,oczywiscie nie jest to takie proste.Pozdrawiam :039:

kokos1 
Poczatkujacy
kokos1

Wysłany: Śro Sty 19, 2011 5:18 pm   

zgadzam sie z guust . Z Jana Pawła II powinnismy czerpac przyklad! Nie jako papieża ale jako człowieka.

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Śro Sty 19, 2011 5:56 pm   

Bo wybaczyć osobie która chciała odebrać mu życie może tylko "Dobry i Szlachetny Człowiek "

Uważam że Karol Wojtyła to człowiek który był/jest jednym z nielicznych przykładów wzorów godnych naśladowania ( nawet da osob które nie są wierzącymi )

Odpowiedz do tematu