NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
cennik dentysty?
Autor Wiadomość
sami 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Mar 19, 2011 9:03 pm   

witam. mam problem, wypadla mi plomba jakis czas temu. zab mnie nnie bolal, ale przez pare dni daje o sobie znac. ile kosztuje wstawienie plomby, i ewentualne leczenie tego zeba??

Estamos 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Sob Mar 19, 2011 11:35 pm   

Prowincja Utrecht,
- zdjęcie 35 euro
- znieczulenie 30 euro
- ewentualne czyszczenie + wypełnienie kanału/ów 50 do nawet 150...
- wypełnienie ubytku od 60...
2 miesiące temu wypadła mi plomba, zdjęcie, znieczulenie i coś takiego że zą przestał boleć ale bez czyszczenia kanałów 105 euro, reszta leczona w Polsce, 350 zł...
Dobra rada, pojechać do Polski na 2-3 tygodnie zrobić sonie zęby u dobrego stomatologa a tu chodzić na kontrole i ewentulanie wypełniać drobne ubytki. Chyba, że ktoś siedzie na górze z pieniędzy,

marta75 
Gaduła
marta75

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Nie Mar 20, 2011 10:49 am   

http://www.tandarts.nl/ve...l_fees_2011.pdf

polder 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Mar 20, 2011 9:58 pm   

Amsterdam:
rozpoczecie leczenia kanalowego tj;zdjecia ,trutka itp. 190 euro.Leczenie zakonczylam w Pl jak dowiedzialam sie ze calkowity koszt leczenia to okolo 500euro.
Po za tym osobiscie nie polecam dentysty w AMS przy Tussenmeer.Znieczulenie zaczelo dzialac po zakonczeniu wizyty, do rozpoczecia leczenia doktor potrzebowal zdjecia rtg x 6, po 2tygodniach okazalo sie ze zab nie jest zatruty a jak by tego bylo malo to tak mi rozwiercili zeba ze po kilkunastu dniach jedna scianka zostala w gruszce.

Estamos 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Pon Mar 21, 2011 6:44 am   

Polder, ja miałem to samo.
Identyczna sytuacja, tylko u mnie nie miał co wiercić ponieważ plomba wypadła i została tylko otoczka zęba a w środku byl pusty. Diagnoza ta sama, żeby nie bolało ponad 100 euro a reszta w Polsce.

Iskierka71 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Mar 21, 2011 11:06 pm   

Jak macie dobry pakiet ubezpieczeniowy (z wykupionym dentystą) to leczenie zębów do 500€ jest gratis - ubezpieczalnia zwraca koszty.
Zmieniłam w tym roku ubezpieczalnię i mam extra pakiet na dentystę (w sumie na dwie osoby place 285€).
Mój mąż wyrywał zęba ze znieczuleniem - 55€, później następna wizyta po dwóch tygodniach to było ściąganie kamienia nazębnego - 164€. Całość wczoraj zwróciła mi ubezpieczalnia na konto (ubezpieczamy się w VGZ)
Pozdrawiam

lgbhaze 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Kwi 30, 2011 5:47 pm   

Witam,

Czy zabiegi dentystyczne poza Holandią są refundowane przez firmę ubezpieczającą? dodam że mam wykupiony pakiet Tand. Jeśli tak, to w jaki sposób trzeba wnioskować o zwrot poniesionych kosztów?

THX za odp :smile2me: :smile2me:

agastepa13 
Mega gaduła
Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy
Wysłany: Nie Maj 01, 2011 12:03 am   

lgbhaze napisał/a:
Witam,

Czy zabiegi dentystyczne poza Holandią są refundowane przez firmę ubezpieczającą? dodam że mam wykupiony pakiet Tand. Jeśli tak, to w jaki sposób trzeba wnioskować o zwrot poniesionych kosztów?

THX za odp :smile2me: :smile2me:

najpewniejsze informacje uzyskasz bezposrednio u swojego ubezpieczyciela, poinformuje Cie ktore zabiegi sa refundowane i w jaki sposob musis z udokumentowac leczenie, aby uzyskac z ubezpieczenia zwrot :039:

Odpowiedz do tematu