NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Ile za sprzatanie domu?
Autor Wiadomość
jedrzej2225 
Mega gaduła

Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 6:37 pm   Ile za sprzatanie domu?

Kolega z Niemiec wynajął w Hoornie szeregowiec. Jako ze mieszka sam i pracuje 6 dni w tygodniu ma malo czasu a moze i ochoty) na sprzątanie. Ciągle się mnie wypytuje za ile można znaleść pania do sprzatania.Holendrzy za bardzo nie wiedzą, bo nikt z tego nie korzysta. Chodzi bardziej o kwotę za sprzatanie np. 2 razy w miesiącu. Ile taka usługa moze kosztować, ile trwa takie sprzatanie. Jego domek to salon,kuchnia i dwie sypialnie.Jesli macie jakies wiadomości na ten temat to proszę o podpowiedzi.

Athlon 
Gaduła

Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 8:09 pm   

Kiedys placilem za sprzatanie 12e za godz.(nieoficjalnie), 3 godz. raz w tygodniu za mniej wiecej podobne lokum.

sylwia_lelystad 
Gaduła nad gadułami :-)
zajeta..xD

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 8:18 pm   

10-12,50 na godzine...

:039:

jedrzej2225 
Mega gaduła

Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 8:22 pm   

Czyli przy stawce 10-12 euro/h to jakieś 30-36 euro za sprzatanie.Zakładam ze te 3 godziny wystarczy na posprzatanie.

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 8:33 pm   

jedrzej2225, zalezy jakie masz wymagania. u mnie sprzatanie zajmuje 4-5h.

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net

sylwia_lelystad 
zajeta..xD

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 8:47 pm   

Ale ona ma tylko 3 pokoje...no to 5 h to chyba z dodatkowymi uslugami hehe :039:

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 8:51 pm   

sylwia_lelystad, jakos umknelo mi ostatnie zdanie... w takim razie nawet 3h beda z uslugami dodatkowymi ;)

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 9:01 pm   

jedrzej2225,

od 10 do 15 euro ,
zerknij ,najlepiej bedzie wyposrodkowac

http://kopen.marktplaats....hulp/c1202.html

Bond 
Poczatkujacy
James Bond

Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 9:16 pm   

za 15 eur to mozna chyba juz legalna firme sprzatajaca wynajac

Hera 
MODERATOR
Hera

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Sob Kwi 09, 2011 12:14 am   

Ja sprzątałam za 10€ za godzinę. To ile sprzątałam zalezało od domu. Mialam domy gdzie np strych traktowany byl jak biuro+pokój, do tego piętro niżej 3 sypialnie+łazienka, do tego parter czyli kuchania + ogromny salon i toaleta = wszystko w 4 godziny. Czasem na życzenie umycie okien. Ale wtedy nie sprzatalam strychu.
Ale mialam tez domy mniejsze, gdzie ludzie (holenderki) zyczyli sobie zebym sprzatala 3 godziny, a gdzie ja czasami po 2h juz nie mialam co robic.
Dodam że sprzątalam w tych domach co tydzien, więc czasem co tydzien panie zyczyly sobie żebym sprzątnela co innego - raz umycie okien, raz doklade wysprzatanie szafek w srodku, innym razem sprzatanie po malowaniu itp
Jutro będzie lepszy dzień
Ostatnio zmieniony przez Hera Sob Kwi 09, 2011 12:14 am, w całości zmieniany 1 raz  

jagodka 
zona udomowiona

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Sob Kwi 09, 2011 9:43 am   

sylwia_lelystad napisał/a:
Ale ona ma tylko 3 pokoje...no to 5 h to chyba z dodatkowymi uslugami hehe :039:

albo po prostu dom samotnego pana ktory nie ma czasu na sprzatanie i chce aby ktos dwa razy w miesiacu to zrobil, czyli bedzie dwutygodniowy balagan. Nie wiem jak Twoj partner/ojciec/maz jest dobry w sprzataniu ale zazwyczaj faceci nie szoruja po sobie wanny a tym bardziej nie myja toalety czy kuchenki po przygotowaniu posilku- zaczni to myc po dwoch tyg :072:
;)

Mysle ze te 5 godzin co dwa tyg jest dosc realne zwlaszcza jezeli on da rowniez jakies prasowanie czy mycie okien (u mnie okna musze myc raz w miesiacu)

Hera 
MODERATOR
Hera

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Sob Kwi 09, 2011 7:07 pm   

Nie wiem jak wy, ale ja nie zgodziłabym się na pięciogodzinne sprzątanie domu samotnego mężczyzny co dwa tygodnie.
Raz się już dałam wmanewrować w cotygodniowe sprzątanie w takim domu. Dom był nie sprzątany przez 6 tygodni i doprowadzenie do porządku samego parteru zajęło mi za pierwszym razem 5 godzin.
W całym domu, począwszy od sypialni na strychu aż po salon na parterze była sztukateria na wysokości lamperii,a na niej tony kurzu. Do tego wbudowane w ścianę drewniane półki, na których darły się wszystkie ścierki. O marmurowej podłodze w łazience i kuchni już nie wspomnę. Pominę również okna...
Zrezygnowałam po dwóch miesiącach, z solenna obietnicą że nigdy więcej takiego domu/mieszkania

Co innego sprzątać taki dom na bieżąco, a co innego po dłuższej przerwie, lub co dwa, trzy tygodnie.
Jutro będzie lepszy dzień

bea111 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Kwi 14, 2011 5:09 pm   

Ja mam trzy domy i u kazdego od 2 do 3 godzin co tydzien.w dwóch mam 12,50 i w jednym 10 na godzine.a w tym za 10,to najwiecej roboty,bo pełno waz szklanych,wazonikow,srików,telewizor stoi na szklanej takiej podstawce do owoców :072: i kieliszki poustawiane do gory nogami na tacach wszedzie i jakies na to jeszcze cuda niewidy,ze musze chodzic i uwazac,zeby nie rozwalic. :074: ale ogólnie ciesze sie ze mam prace jak dzieci w szkole sa :035:

Aleksandra_ 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Czw Kwi 14, 2011 9:43 pm   

Mama mojego chlopaka ma pania z maroka ktora bierze 11,50 za godzine i to podobno bardzo okazyjnie. Normalnie biora okolo 13-14 euro za godzine.
bea111, ja wlasnie probuje sie jakos wkrecic w sprzatanie domow. mozesz mi powiedziec jak nalazlas te domy w ktorych sprzatasz? slyszalam, ze ludzie wywieszaja ogloszenia w supermarketach, niestety moj holendreski jeszcze kuleje.

bea111 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Kwi 14, 2011 10:28 pm   

Własnie tak jak mówisz,ja wywiesiłam w supermarketach i w gazecie lokalnej,mieszkam na wsi i tam mam dwa domy juz,a mieszkam dopiero 3 miesiace,wlasnie w tej wiejskiej gazetce sie oglosilam,w sklepiku i w supermarketach dwoch w miasteczku 4km dalej,u tej starszej jak pierwszy raz zaczelam,to powiedziala,ze bedzie mnie polecac i rozglosi znajomym po okolicy.ogłoszenia wystawilam po holendersku,napisala mi nauczycielka moich dzieci ze szkoły :039: pozdrawiam

Odpowiedz do tematu