Ile za sprzatanie domu? |
Autor |
Wiadomość |
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 6:37 pm Ile za sprzatanie domu?
|
|
|
Kolega z Niemiec wynajął w Hoornie szeregowiec. Jako ze mieszka sam i pracuje 6 dni w tygodniu ma malo czasu a moze i ochoty) na sprzątanie. Ciągle się mnie wypytuje za ile można znaleść pania do sprzatania.Holendrzy za bardzo nie wiedzą, bo nikt z tego nie korzysta. Chodzi bardziej o kwotę za sprzatanie np. 2 razy w miesiącu. Ile taka usługa moze kosztować, ile trwa takie sprzatanie. Jego domek to salon,kuchnia i dwie sypialnie.Jesli macie jakies wiadomości na ten temat to proszę o podpowiedzi. |
|
|
|
|
Athlon
Gaduła
|
Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 8:09 pm
|
|
|
Kiedys placilem za sprzatanie 12e za godz.(nieoficjalnie), 3 godz. raz w tygodniu za mniej wiecej podobne lokum. |
|
|
|
|
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD
Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 8:18 pm
|
|
|
10-12,50 na godzine...
|
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 8:22 pm
|
|
|
Czyli przy stawce 10-12 euro/h to jakieś 30-36 euro za sprzatanie.Zakładam ze te 3 godziny wystarczy na posprzatanie. |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 102 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 8:33 pm
|
|
|
jedrzej2225, zalezy jakie masz wymagania. u mnie sprzatanie zajmuje 4-5h. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD
Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 8:47 pm
|
|
|
Ale ona ma tylko 3 pokoje...no to 5 h to chyba z dodatkowymi uslugami hehe |
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 102 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 8:51 pm
|
|
|
sylwia_lelystad, jakos umknelo mi ostatnie zdanie... w takim razie nawet 3h beda z uslugami dodatkowymi |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
Bond
Poczatkujacy James Bond
|
Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 9:16 pm
|
|
|
za 15 eur to mozna chyba juz legalna firme sprzatajaca wynajac |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera
Pomogła: 8 razy Wiek: 52 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Sob Kwi 09, 2011 12:14 am
|
|
|
Ja sprzątałam za 10€ za godzinę. To ile sprzątałam zalezało od domu. Mialam domy gdzie np strych traktowany byl jak biuro+pokój, do tego piętro niżej 3 sypialnie+łazienka, do tego parter czyli kuchania + ogromny salon i toaleta = wszystko w 4 godziny. Czasem na życzenie umycie okien. Ale wtedy nie sprzatalam strychu.
Ale mialam tez domy mniejsze, gdzie ludzie (holenderki) zyczyli sobie zebym sprzatala 3 godziny, a gdzie ja czasami po 2h juz nie mialam co robic.
Dodam że sprzątalam w tych domach co tydzien, więc czasem co tydzien panie zyczyly sobie żebym sprzątnela co innego - raz umycie okien, raz doklade wysprzatanie szafek w srodku, innym razem sprzatanie po malowaniu itp |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
Ostatnio zmieniony przez Hera Sob Kwi 09, 2011 12:14 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
jagodka
Gaduła nad gadułami :-) zona udomowiona
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 601 Skąd: HAGA
|
Wysłany: Sob Kwi 09, 2011 9:43 am
|
|
|
sylwia_lelystad napisał/a: | Ale ona ma tylko 3 pokoje...no to 5 h to chyba z dodatkowymi uslugami hehe |
albo po prostu dom samotnego pana ktory nie ma czasu na sprzatanie i chce aby ktos dwa razy w miesiacu to zrobil, czyli bedzie dwutygodniowy balagan. Nie wiem jak Twoj partner/ojciec/maz jest dobry w sprzataniu ale zazwyczaj faceci nie szoruja po sobie wanny a tym bardziej nie myja toalety czy kuchenki po przygotowaniu posilku- zaczni to myc po dwoch tyg
Mysle ze te 5 godzin co dwa tyg jest dosc realne zwlaszcza jezeli on da rowniez jakies prasowanie czy mycie okien (u mnie okna musze myc raz w miesiacu) |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera
Pomogła: 8 razy Wiek: 52 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Sob Kwi 09, 2011 7:07 pm
|
|
|
Nie wiem jak wy, ale ja nie zgodziłabym się na pięciogodzinne sprzątanie domu samotnego mężczyzny co dwa tygodnie.
Raz się już dałam wmanewrować w cotygodniowe sprzątanie w takim domu. Dom był nie sprzątany przez 6 tygodni i doprowadzenie do porządku samego parteru zajęło mi za pierwszym razem 5 godzin.
W całym domu, począwszy od sypialni na strychu aż po salon na parterze była sztukateria na wysokości lamperii,a na niej tony kurzu. Do tego wbudowane w ścianę drewniane półki, na których darły się wszystkie ścierki. O marmurowej podłodze w łazience i kuchni już nie wspomnę. Pominę również okna...
Zrezygnowałam po dwóch miesiącach, z solenna obietnicą że nigdy więcej takiego domu/mieszkania
Co innego sprzątać taki dom na bieżąco, a co innego po dłuższej przerwie, lub co dwa, trzy tygodnie. |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
|
|
|
|
bea111
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Kwi 14, 2011 5:09 pm
|
|
|
Ja mam trzy domy i u kazdego od 2 do 3 godzin co tydzien.w dwóch mam 12,50 i w jednym 10 na godzine.a w tym za 10,to najwiecej roboty,bo pełno waz szklanych,wazonikow,srików,telewizor stoi na szklanej takiej podstawce do owoców i kieliszki poustawiane do gory nogami na tacach wszedzie i jakies na to jeszcze cuda niewidy,ze musze chodzic i uwazac,zeby nie rozwalic. ale ogólnie ciesze sie ze mam prace jak dzieci w szkole sa |
|
|
|
|
Aleksandra_
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Kwi 14, 2011 9:43 pm
|
|
|
Mama mojego chlopaka ma pania z maroka ktora bierze 11,50 za godzine i to podobno bardzo okazyjnie. Normalnie biora okolo 13-14 euro za godzine.
bea111, ja wlasnie probuje sie jakos wkrecic w sprzatanie domow. mozesz mi powiedziec jak nalazlas te domy w ktorych sprzatasz? slyszalam, ze ludzie wywieszaja ogloszenia w supermarketach, niestety moj holendreski jeszcze kuleje. |
|
|
|
|
bea111
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Kwi 14, 2011 10:28 pm
|
|
|
Własnie tak jak mówisz,ja wywiesiłam w supermarketach i w gazecie lokalnej,mieszkam na wsi i tam mam dwa domy juz,a mieszkam dopiero 3 miesiace,wlasnie w tej wiejskiej gazetce sie oglosilam,w sklepiku i w supermarketach dwoch w miasteczku 4km dalej,u tej starszej jak pierwszy raz zaczelam,to powiedziala,ze bedzie mnie polecac i rozglosi znajomym po okolicy.ogłoszenia wystawilam po holendersku,napisala mi nauczycielka moich dzieci ze szkoły pozdrawiam |
|
|
|
|
|