NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zakupy przez internet
Autor Wiadomość
kriski16v 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Kwi 13, 2011 6:40 pm   

Dzięki Katje

.:Paco:. 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Śro Kwi 13, 2011 6:41 pm   Re: Poziom

kriski16v napisał/a:
Paco
Mój niski poziom jak to nazwałeś , podyktowany jest Twoim postem ( zauważ że piszę poprawnie po Polsku więc pochodzę z Polski , a region lub część , nie jest ważna )
Ważne jest natomiast że sam masz z językiem pisanym niewielkie kłopoty ( Twój , Ciebie , Tobie etc etc
piszemy z wielkiej litery )
Jak mogłeś na stronie do której link podałem wyczytać , rogówka jest słowem używanym dość powszechnie w odniesieniu do mebli , wszyscy moi znajomi na słowo rogówka reagują tak samo ( wiedzą o co mi chodzi )
A pochodzą z różnych " części Polski "
Wybacz proszę uwagę odnośnie zmywarki ( ot tak mi się przypomniało ) .
Mam nadzieję że następnym razem , zanim napiszesz coś niemądrego dobrze to przemyślisz i przeanalizujesz .
Pozdrawiam , Kris

Region skad sie pochodzi jest wazny bo jest wiele niuansow, nigdy sie nie spotkalem z takim slowem czy to na bazarach, targach czy w sklepie - wiec moze w twoim "regionie" sie tak mowi ale to nie znaczy,ze jest to slowo powszechne! Ja mialem dobre intencje i sie pytalem o wyjasnienia a Ty wyskoczyles z butą...zamiast powiedziec o co chodzi.
Ja nie mam problemow z pisaniem tzn. wynika to poprostu niekiedy z mojego lenistwa, ze mi sie niechce i pisze wszystko jednym ciagiem...

Good luck i tyle w temacie...
Ostatnio zmieniony przez .:Paco:. Śro Kwi 13, 2011 6:42 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Śro Kwi 13, 2011 7:04 pm   

http://www.a-meubel.nl/hoekbanken

http://www.hoekbanken.nl/

http://www.bankstelxl.nl/hoek-banken.html

http://www.beslist.nl/pro..._389369_389399/
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Kwi 13, 2011 7:08 pm, w całości zmieniany 1 raz  

mlubinski 
Super gaduła

Wysłany: Śro Kwi 13, 2011 8:14 pm   

ja okreslenie rogowka tez znam (jestem z polnocnej Polski) :)
a co smieszniejsze gadalem z kolesiem z Krakowa i u nich nie mowi sie ze cos jest "na dworze" tylko "na polu" wiec beke krecilismy jak opowiadal, ze jakas babeczka w sklepie sie pyta gdzie znajduja sie ziemniaki i owoce (chciala kupic), a sprzedawczyni jej na to ze "na polu" (majac na mysli na zewnatrz sklepu w skrzyniach). Podobno mina babeczki bezcenna :D

.:Paco:. 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Śro Kwi 13, 2011 9:02 pm   

mlubinski napisał/a:
ja okreslenie rogowka tez znam (jestem z polnocnej Polski) :)
a co smieszniejsze gadalem z kolesiem z Krakowa i u nich nie mowi sie ze cos jest "na dworze" tylko "na polu" wiec beke krecilismy jak opowiadal, ze jakas babeczka w sklepie sie pyta gdzie znajduja sie ziemniaki i owoce (chciala kupic), a sprzedawczyni jej na to ze "na polu" (majac na mysli na zewnatrz sklepu w skrzyniach). Podobno mina babeczki bezcenna :D

dokladnie tak jest - jak poszlismy z kumplem kiedys na msze w krakowie to caly czas sie smialismy bo nie potrafilismy zaspiewac ani jednej piesni w kosciele bo oni inaczaj ja spiewali.

"na polu" / "na dworze" to chyba najbardziej znana roznica miedzy poludniem a polnoca. Tak samo na poludniu mowia planty, u nas poprostu sie mowi park. Ja jestem z Warszawy i nigdy w zyciu nie slyszalem o rogowce - procz tej w galce ocznej. Nawet zapytalem sie moich dziadkow to tez zglupieli...takze co region/kultura to co innego...ale czlowiek sie uczy cale zycie...

kriski16v 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Kwi 14, 2011 5:27 pm   

I urosło proste pytanie w dyskusję .

Gocha - dzięki , znalazłem w Leiden dzięki Twojemu linkowi .
Ostatnio zmieniony przez kriski16v Czw Kwi 14, 2011 5:29 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Hera 
MODERATOR
Hera

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Pią Kwi 15, 2011 7:59 am   

kriski16v napisał/a:
I urosło proste pytanie w dyskusję.

czyli jak zawsze ;)
Jutro będzie lepszy dzień

agata 
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy
Wysłany: Śro Kwi 20, 2011 8:01 am   

Ja tez mialam ten sam problem, niby duzo wszedzie ale zawsze cos nie pasowalo , ale ta stronka rozwiazala go, wiec polecam

http://www.meubella.nl/woonkamer/hoekbanken.html
Ostatnio zmieniony przez agata Śro Kwi 20, 2011 8:05 am, w całości zmieniany 1 raz  

Mono 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Maj 17, 2011 12:09 am   Re: Zakupy przez internet

post usuniety

ogloszenia prosze umieszczac w serwisie ogloszeniowym
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Maj 17, 2011 12:23 am, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu