Zakupy przez internet |
Autor |
Wiadomość |
kriski16v
Poczatkujacy
Pomógł: 1 raz Wiek: 50 Dołączył: 23 Maj 2008 Posty: 12 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Śro Kwi 13, 2011 6:40 pm
|
|
|
Dzięki Katje |
_________________ Wyświadcz komuś przysługę , a stanie się to twoim obowiązkiem |
|
|
|
|
.:Paco:.
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Śro Kwi 13, 2011 6:41 pm Re: Poziom
|
|
|
kriski16v napisał/a: | Paco
Mój niski poziom jak to nazwałeś , podyktowany jest Twoim postem ( zauważ że piszę poprawnie po Polsku więc pochodzę z Polski , a region lub część , nie jest ważna )
Ważne jest natomiast że sam masz z językiem pisanym niewielkie kłopoty ( Twój , Ciebie , Tobie etc etc
piszemy z wielkiej litery )
Jak mogłeś na stronie do której link podałem wyczytać , rogówka jest słowem używanym dość powszechnie w odniesieniu do mebli , wszyscy moi znajomi na słowo rogówka reagują tak samo ( wiedzą o co mi chodzi )
A pochodzą z różnych " części Polski "
Wybacz proszę uwagę odnośnie zmywarki ( ot tak mi się przypomniało ) .
Mam nadzieję że następnym razem , zanim napiszesz coś niemądrego dobrze to przemyślisz i przeanalizujesz .
Pozdrawiam , Kris |
Region skad sie pochodzi jest wazny bo jest wiele niuansow, nigdy sie nie spotkalem z takim slowem czy to na bazarach, targach czy w sklepie - wiec moze w twoim "regionie" sie tak mowi ale to nie znaczy,ze jest to slowo powszechne! Ja mialem dobre intencje i sie pytalem o wyjasnienia a Ty wyskoczyles z butą...zamiast powiedziec o co chodzi.
Ja nie mam problemow z pisaniem tzn. wynika to poprostu niekiedy z mojego lenistwa, ze mi sie niechce i pisze wszystko jednym ciagiem...
Good luck i tyle w temacie... |
Ostatnio zmieniony przez .:Paco:. Śro Kwi 13, 2011 6:42 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
mlubinski
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Kwi 13, 2011 8:14 pm
|
|
|
ja okreslenie rogowka tez znam (jestem z polnocnej Polski)
a co smieszniejsze gadalem z kolesiem z Krakowa i u nich nie mowi sie ze cos jest "na dworze" tylko "na polu" wiec beke krecilismy jak opowiadal, ze jakas babeczka w sklepie sie pyta gdzie znajduja sie ziemniaki i owoce (chciala kupic), a sprzedawczyni jej na to ze "na polu" (majac na mysli na zewnatrz sklepu w skrzyniach). Podobno mina babeczki bezcenna |
|
|
|
|
.:Paco:.
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Śro Kwi 13, 2011 9:02 pm
|
|
|
mlubinski napisał/a: | ja okreslenie rogowka tez znam (jestem z polnocnej Polski)
a co smieszniejsze gadalem z kolesiem z Krakowa i u nich nie mowi sie ze cos jest "na dworze" tylko "na polu" wiec beke krecilismy jak opowiadal, ze jakas babeczka w sklepie sie pyta gdzie znajduja sie ziemniaki i owoce (chciala kupic), a sprzedawczyni jej na to ze "na polu" (majac na mysli na zewnatrz sklepu w skrzyniach). Podobno mina babeczki bezcenna |
dokladnie tak jest - jak poszlismy z kumplem kiedys na msze w krakowie to caly czas sie smialismy bo nie potrafilismy zaspiewac ani jednej piesni w kosciele bo oni inaczaj ja spiewali.
"na polu" / "na dworze" to chyba najbardziej znana roznica miedzy poludniem a polnoca. Tak samo na poludniu mowia planty, u nas poprostu sie mowi park. Ja jestem z Warszawy i nigdy w zyciu nie slyszalem o rogowce - procz tej w galce ocznej. Nawet zapytalem sie moich dziadkow to tez zglupieli...takze co region/kultura to co innego...ale czlowiek sie uczy cale zycie... |
|
|
|
|
kriski16v
Poczatkujacy
Pomógł: 1 raz Wiek: 50 Dołączył: 23 Maj 2008 Posty: 12 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Czw Kwi 14, 2011 5:27 pm
|
|
|
I urosło proste pytanie w dyskusję .
Gocha - dzięki , znalazłem w Leiden dzięki Twojemu linkowi . |
_________________ Wyświadcz komuś przysługę , a stanie się to twoim obowiązkiem |
Ostatnio zmieniony przez kriski16v Czw Kwi 14, 2011 5:29 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera
Pomogła: 8 razy Wiek: 53 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Pią Kwi 15, 2011 7:59 am
|
|
|
kriski16v napisał/a: | I urosło proste pytanie w dyskusję. |
czyli jak zawsze |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM
Pomogła: 33 razy Dołączyła: 08 Paź 2006 Posty: 905 Skąd: kraj tulipanow
|
Wysłany: Śro Kwi 20, 2011 8:01 am
|
|
|
Ja tez mialam ten sam problem, niby duzo wszedzie ale zawsze cos nie pasowalo , ale ta stronka rozwiazala go, wiec polecam
http://www.meubella.nl/woonkamer/hoekbanken.html |
_________________ Bo w miłości silni
mamy siebie nawzajem! |
Ostatnio zmieniony przez agata Śro Kwi 20, 2011 8:05 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Mono
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Maj 17, 2011 12:09 am Re: Zakupy przez internet
|
|
|
post usuniety
ogloszenia prosze umieszczac w serwisie ogloszeniowym |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Maj 17, 2011 12:23 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|