Urgentie verklaring |
Autor |
Wiadomość |
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Wto Kwi 19, 2011 10:00 pm
|
|
|
stroopwafel napisał/a: | Co jesli jest mala lazienka z prysznicem gdzie nie ma mozliwosci nawet wykapac bobasa? |
nic... jak marcin juz wlasciwie odpowiedzal... noworodka kapiesz w wannience, ktora smialo mozesz postawic w pokoju dziennym... czy innym pomieszczeniu... |
|
|
|
|
ALICE
Gaduła

Pomogła: 1 raz Wiek: 105 Dołączyła: 30 Mar 2008 Posty: 109 Skąd: Holandia
|
Wysłany: Śro Kwi 20, 2011 8:43 pm
|
|
|
A ja widzialam jak kapią noworodka w wiaderku Takim przezroczystym Można zobaczyc jak bobas fika nóżkami |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

|
Wysłany: Czw Kwi 21, 2011 11:53 am
|
|
|
ALICE napisał/a: | A ja widzialam jak kapią noworodka w wiaderku Takim przezroczystym Można zobaczyc jak bobas fika nóżkami |
zgadza sie... to sie nazywa tummy tub... tyle, ze nie kazde dziecko lubi byc w tym kapane |
|
|
|
|
jso
Gaduła nad gadułami :-)

Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Czw Kwi 21, 2011 2:48 pm
|
|
|
Można też z dzidziuchem iść pod prysznic. |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Czw Kwi 21, 2011 7:01 pm
|
|
|
Ok bo zboczylismy troche z tematu . Mam szanse dostac mieszkanie z gminy kiedy nie mamy wystarczajacych warunkow (jak juz pisalem 1 salon z kuchnia i 1 mala sypialnia) na 2+1 ? |
|
|
|
|
bejupi
|
Wysłany: Czw Kwi 21, 2011 9:10 pm
|
|
|
stroopwafel napisał/a: | Ok bo zboczylismy troche z tematu . Mam szanse dostac mieszkanie z gminy kiedy nie mamy wystarczajacych warunkow (jak juz pisalem 1 salon z kuchnia i 1 mala sypialnia) na 2+1 ? |
no przeciez to nieodpowiednie warunki dla rodziny z dzieckiem |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 20 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Czw Kwi 21, 2011 10:24 pm
|
|
|
Nie sadze aby to byl powod aby uzyskac urgentie.
Staralam sie raz o urgentie (medyczna na synka) trudna sprawa nawet bardzo.
Trzeba sie zapisac i od nowa reagowac na wieksze mieszkanie |
Ostatnio zmieniony przez ewcia.pol Czw Kwi 21, 2011 10:25 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
fufu1979
Nieśmiały użytkownik Ello
Pomogła: 1 raz Wiek: 45 Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 72 Skąd: Eindhoven
|
Wysłany: Pon Maj 02, 2011 9:47 am
|
|
|
Witam wszystkich.Wynajmujemy malenki pokoj za 500e.i rzecz jasna placimy regolarnie,nigdy konfliktow nie bylo a tu nagle wlascicielka kazala sie nam wyprowadzic do konca m-a. Poinformowala nas o tym w sobote po przez sms,a w czesniej tj.czwartek z nia rozmawialam i mowila ,ze nie ma problemu mozemy zostac jak dlugo chcemy i czekac na mieszkanie (jestesmy zapisani w kilku agencjach,od ponad roku).A teraz wyrzuca nas na bruk.Powiedziala ze potrzebuje 3 miejsca w domu bo firma jej meza sie rozrasta i potrzebuje gdzies ludzi ulokowac.Ok rozumie ale wie doskonale ze nie jestesmy tu sami tylko mam tu corke ktora chodzi tu do szkoly i jestem w ciazy zagrozonej,nie mamy juz oszczednosci bo wszystkie poszly na ratowanie naszego dziecka a jezdzilismy do niemiec do lekarza a sam jeden koszt 200e.gdyby dala nam gdzies 3 m-ce.Jestesmy wstanie wynajac mieszkanie bo wakacyjne dostaniemy i zaoszczedzimy troche.A tu teraz taki cios.Ja od konca stycznia czekam na druk M,aby sie rozliczyc Balasting wysyla mi jakies druki inne,wiedza ze mam dostac zwrotu 3150e.jako ze moja corka jest tu zameldowana i chodzi tu do szkoly.Ok do rzeczy mam pyt.czy moge starac sie o jakas pomoc w uzyskaniu mieszkania jakiego kolwiek na czas okreslony?Nawet te 3m-ce.nic wiecej.Potem sobie poradzimy.Prosze o szybka odp.to nie tylko nam pomoze ale innym rodzinom rowniez.Pozdrawiam. |
_________________ fatima |
|
|
|
|
Mucha_75
Gaduła nad gadułami :-) Mucha
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 624 Skąd: Schiedam, GA
|
Wysłany: Pon Maj 02, 2011 12:45 pm
|
|
|
fufu1979, już było tu na forum pisane, nie ma prawa wypowiedzieć Wam umowy z miesięcznym wyprzedzeniem. Też mi się wydawało, że tak można, ale użytkownik Bejupi, wkleił linki, w których wyraźnie stoi jak byk, że minimalny czas wypowiedzenia wynosi 3 miesiące, mało tego przez smsa to może ewentualnie życzyć miłego weekendu. Wypowiedzenie powinno być na pismie, z podaniem przyczyny wypowiedzenia umowy wynajmu. alsjeblieft, link do tamtego tematu http://www.niedziela.nl/f...der=asc&start=0 |
Ostatnio zmieniony przez Mucha_75 Pon Maj 02, 2011 12:56 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
bejupi
|
Wysłany: Pon Maj 02, 2011 7:26 pm
|
|
|
o mucha_75 na posterunku
pytanie tylko czy oni ten pokoj wynajmuja legalnie czyli na pismie maja umowe i czy sa zameldowani bo rownie dobrze moga wyjsc z domu wroca zamki powymieniane i jak udowodnia policji ze oni maja tam prawo zamieszkiwac? jak mozna w 3 osoby w jednym pokoju mieszkac? przeciez taka rodzina wg prawa nl potrzebuje min 3 pokoje zaloze sie ze nie maja meldunku |
|
|
|
|
fufu1979
|
Wysłany: Pon Maj 02, 2011 8:44 pm
|
|
|
bejupi nie masz racji mamy meldunek na tym mieszkaniu tz.to mieszkanie ma 4 pokoje i razem z moja corka jest zameldowanych 8 osob.W Eindhoven jest tak ze nie mozesz pobierac np.chorobowego lub bez robotnego gdy nie masz meldunku.Po za tym gdy zapisywalam core tu do szkoly musialam zameldowac core tu oraz ubezpieczyc sie prywatnie.A biorac na logige fakt ze staram sie o mieszkanie to tez musze miec meldunek.Nie pytalabym o urgenci gdybym nie byla zameldowana proste.Jak piszecie na forum adwokat z socjalu potwierdzil wasza odpowiedz.Wiec sie nie martwie.Ale ten stres zafundowal mi znow krwawienie i bole podbrzusza.Dzis sie los dla nas usmiechnol dostalismy mieszkanie ze spoldzielni mieszkaniowej tz.reagowalismy na mieszkanie do zamieszkania na juz tzw.Direct te huur z Compaen i oddzwonili do nas dzis po 16:00 jest troszke deogie i o dofinansowanie nie mozemy sie starac i tu mam pytanie czy mozemy kogos wziasc na mieszkanie?Wiadoma sprawa aby taniej troszke bylo.Myslelismy o tym aby wziasc kogos jak samotna matke z dzieckiem lub jedna osobe i powiedziec w razie czego ze to kuzyn(ka)?Dziekuje za info.Pozdrawiam.
[ Dodano: Pon Maj 02, 2011 8:52 pm ]
Nie stety nie tylko my jestesmy w takiej sytuacji jest wiele,wiele innych osob ktore tak samo jak my mieszkaja bo nie maja wyjscia.A to mieszkanie co dostalismy jest duuuze wiec na razie jakos damy sobie rade a mysle ze da sie reagowac na tansze mieszkanie.Tak kobiete zrozumialam.Pozdrawiam.
[ Dodano: Pon Maj 02, 2011 10:20 pm ]
Acha jeszcze jedno umowe mamy na pismie.Jestesmy na tym mieszkaniu legalnie.Dziekuje za odpowiedzi.Czytajac forum wielu rzeczy istotnych dowiedzialam sie,nie wychodzac z domu.W Grecji oj nabiegalam sie ale tu jest o wiele latwiej.Jeszcze raz dziekuje. |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

|
Wysłany: Wto Maj 03, 2011 4:51 pm
|
|
|
fufu1979 napisał/a: | mam pytanie czy mozemy kogos wziasc na mieszkanie? |
watpie... ale zawsze zapytac o zgode w spoldzielni... |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Wto Maj 03, 2011 5:57 pm
|
|
|
fufu1979 napisał/a: | tz.to mieszkanie ma 4 pokoje i razem z moja corka jest zameldowanych 8 osob. |
8 osob zamaledowanych na mieszkaniu 4 pokojowym - duże musi być te mieszkanie ...
Ale z całego serduszka życze Powodzenia... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
fufu1979
|
Wysłany: Wto Maj 03, 2011 7:08 pm
|
|
|
post edytowany
jesli chcesz umiesc post w odpowiednim dziale i temacie co ten post ma wspolnego z tym tematem ? |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Maj 03, 2011 8:31 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|