NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zerwanie umowy z fitnes.
Autor Wiadomość
jejak 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pon Maj 09, 2011 6:22 pm   Zerwanie umowy z fitnes.

Heja,

Mam takie pytanie, chodzę na fitnes , mam roczna umowę która niedługo się już kończy i planuje jej nie przedłużać. Okres wypowiedzenia wynosi 2 miesiące, mam jeszcze 3 miesiące do wypowiedzenia kontraktu, ale po analizie forum w internecie, znalazłem informacje, ze ludzie maja problemy z zerwaniem kontraktu, pomimo wysłanych wymówień nadal dostają polecenia zapłaty i pobierane są pieniądze z kont.
Rozumiem, ze mogą to być przypadki, ale czy są jakieś pewne sposoby aby pewnie wypowiedzieć umowę ? Zerwać ja można tylko listownie, planuje wysłać list polecony z potwierdzeniem dostawy. Jak to wygląda od strony prawnej, czy po wysłaniu anulowania umowy wraz z końcem kontraktu mogę wstrzymać incasso ? (jeśli pieniądze nadal będą pobierane) Co jeśli to wstrzymam, jakie konsekwencje prawne mogą mi grozić ? Mial może ktoś podobne przypadki ?

Dzieki.
Ostatnio zmieniony przez jejak Pon Maj 09, 2011 6:33 pm, w całości zmieniany 2 razy  

skarbus 
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pon Maj 09, 2011 8:05 pm   

witam
ja mialam abonament w fittnes first. poszlan na fittnes i normalnie tam zalatwilam nie przedluzanie abonamentu normalnie Pani wypisala formularz podpisalam sie mialam wtedy jeszcze czas miesiac na korzystanie normalnie z fittnesu.aha i przyczyna byl zjazd do Polski.
mialam tez przez jakis czas "zamrozony abonament" po operacji 3miesiace zamiast 50euro placilam tylko 10.
takze na tym fittnesie nie robia problemow.

jejak 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pon Maj 09, 2011 8:54 pm   

Z tego co wiem, nie ma tutaj fizycznego biura, trzeba słać list i jest to jedyna forma w jakiej można zerwać umowę, a wyczytałem, ze często nie dostaje się żadnego potwierdzenia o wysłanym liście tylko po jakimś czasie przychodzi do zapłaty Credit Force.

skarbus 
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Czw Maj 12, 2011 7:12 am   

ja normalnie poszlam na moj fittnes i tam chyba z jakims menagerem rozmawialam i dostalam normalnie potwierdzenie tego ze anuluje swoj abonament.

Odpowiedz do tematu