Zerwanie umowy z fitnes. |
Autor |
Wiadomość |
jejak
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Maj 09, 2011 6:22 pm Zerwanie umowy z fitnes.
|
|
|
Heja,
Mam takie pytanie, chodzę na fitnes , mam roczna umowę która niedługo się już kończy i planuje jej nie przedłużać. Okres wypowiedzenia wynosi 2 miesiące, mam jeszcze 3 miesiące do wypowiedzenia kontraktu, ale po analizie forum w internecie, znalazłem informacje, ze ludzie maja problemy z zerwaniem kontraktu, pomimo wysłanych wymówień nadal dostają polecenia zapłaty i pobierane są pieniądze z kont.
Rozumiem, ze mogą to być przypadki, ale czy są jakieś pewne sposoby aby pewnie wypowiedzieć umowę ? Zerwać ja można tylko listownie, planuje wysłać list polecony z potwierdzeniem dostawy. Jak to wygląda od strony prawnej, czy po wysłaniu anulowania umowy wraz z końcem kontraktu mogę wstrzymać incasso ? (jeśli pieniądze nadal będą pobierane) Co jeśli to wstrzymam, jakie konsekwencje prawne mogą mi grozić ? Mial może ktoś podobne przypadki ?
Dzieki. |
_________________ EOF |
Ostatnio zmieniony przez jejak Pon Maj 09, 2011 6:33 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
skarbus
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 20 Paź 2010 Posty: 76
|
Wysłany: Pon Maj 09, 2011 8:05 pm
|
|
|
witam
ja mialam abonament w fittnes first. poszlan na fittnes i normalnie tam zalatwilam nie przedluzanie abonamentu normalnie Pani wypisala formularz podpisalam sie mialam wtedy jeszcze czas miesiac na korzystanie normalnie z fittnesu.aha i przyczyna byl zjazd do Polski.
mialam tez przez jakis czas "zamrozony abonament" po operacji 3miesiace zamiast 50euro placilam tylko 10.
takze na tym fittnesie nie robia problemow. |
|
|
|
|
jejak
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Maj 09, 2011 8:54 pm
|
|
|
Z tego co wiem, nie ma tutaj fizycznego biura, trzeba słać list i jest to jedyna forma w jakiej można zerwać umowę, a wyczytałem, ze często nie dostaje się żadnego potwierdzenia o wysłanym liście tylko po jakimś czasie przychodzi do zapłaty Credit Force. |
_________________ EOF |
|
|
|
|
skarbus
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 20 Paź 2010 Posty: 76
|
Wysłany: Czw Maj 12, 2011 7:12 am
|
|
|
ja normalnie poszlam na moj fittnes i tam chyba z jakims menagerem rozmawialam i dostalam normalnie potwierdzenie tego ze anuluje swoj abonament. |
|
|
|
|
|