Przesunięty przez: Gochna H Pon Maj 16, 2011 7:43 pm |
Konto bankowe dla 16laskta |
Autor |
Wiadomość |
Tower
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Maj 16, 2011 7:38 pm Konto bankowe dla 16laskta
|
|
|
Witam chciał bym się dowiedzieć czy wiecie może gdzie dla 16latka mógł bym założyć konto, tak żeby miał konto internetowe itp..
Jeżeli ktoś wie coś na ten temat prosił bym o napisanie jaki bank itp. |
Ostatnio zmieniony przez Tower Pon Maj 16, 2011 8:03 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
bagniaczka
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 06 Lis 2008 Posty: 955 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Pon Maj 16, 2011 7:56 pm
|
|
|
Chociażby w ING. Ale co do karty kredytowej...to musiałby chyba mieć niezłe wpływy Ale bankomatową dostanie na pewno |
_________________ <cenzura> |
|
|
|
|
Tower
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Maj 16, 2011 8:02 pm
|
|
|
Pomyliło mi się co do karty kredytowej. |
|
|
|
|
bagniaczka
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 06 Lis 2008 Posty: 955 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Pon Maj 16, 2011 8:07 pm
|
|
|
|
_________________ <cenzura> |
|
|
|
|
Katje
Gaduła
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 14 Maj 2010 Posty: 137
|
Wysłany: Pon Maj 16, 2011 10:54 pm
|
|
|
W Rabobanku jak masz 18lat to mozesz ubiegac sie o karte kredytowa z kredytem 1000, warunek - musisz miec wplywy z IB Groep, wiem, bo sama dostalam taka oferte kiedy moje konto z jongeren rekening zostalo studenten rekening (wtedy otrzymywalam ok. 100 miesiecznie od IB bedac uczniem szkoly sredniej).
A co do jongeren rekening to w sumie praktycznie w kazdym banku masz. Ja sama mam w Rabobanku (konto od 14 czy 15 roku zycia), majac 16lat zalozylam jeszcze internetowe konto oszczednosciowe, konto internetowe mialam w wieku lat 15 (taka polityka Rabo, od tego wieku karta tez dziala zagranica), ale w kazdym razie zalozenie konta jest bezplatne, za obsluge nic nie naliczaja, karte sie dostaje (limity rodzice moga ustalic, a kazda zmiana jest za ich zgoda), dostep do konta internetowego tez.
Najlepiej moim zdaniem jest zalozyc dwa konta, jongeren rekening i internet spaarrekening, wtedy jesli chce odlozyc kase to ma mozliwosc i nie wyda wszytskiego od razu Karta dobra rzecz, tylko ze czesto nie panuje sie nad wydatkami, szczegolnie w mlodym wieku, wiem po sobie, dlatego sama chcialam miec drugie konto
Wiecej info na stronie Rabo: http://www.rabobank.nl/pa...ngerenrekening/ |
|
|
|
|
|