NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gochna H
Pon Maj 16, 2011 7:43 pm
Konto bankowe dla 16laskta
Autor Wiadomość
Tower 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Maj 16, 2011 7:38 pm   Konto bankowe dla 16laskta

Witam chciał bym się dowiedzieć czy wiecie może gdzie dla 16latka mógł bym założyć konto, tak żeby miał konto internetowe itp..

Jeżeli ktoś wie coś na ten temat prosił bym o napisanie jaki bank itp.
Ostatnio zmieniony przez Tower Pon Maj 16, 2011 8:03 pm, w całości zmieniany 1 raz  

bagniaczka 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Pon Maj 16, 2011 7:56 pm   

Chociażby w ING. Ale co do karty kredytowej...to musiałby chyba mieć niezłe wpływy :) Ale bankomatową dostanie na pewno :)

Tower 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Maj 16, 2011 8:02 pm   

Pomyliło mi się co do karty kredytowej.

bagniaczka 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Pon Maj 16, 2011 8:07 pm   

:)

Katje 
Gaduła

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Pon Maj 16, 2011 10:54 pm   

W Rabobanku jak masz 18lat to mozesz ubiegac sie o karte kredytowa z kredytem 1000, warunek - musisz miec wplywy z IB Groep, wiem, bo sama dostalam taka oferte kiedy moje konto z jongeren rekening zostalo studenten rekening (wtedy otrzymywalam ok. 100 miesiecznie od IB bedac uczniem szkoly sredniej).
A co do jongeren rekening to w sumie praktycznie w kazdym banku masz. Ja sama mam w Rabobanku (konto od 14 czy 15 roku zycia), majac 16lat zalozylam jeszcze internetowe konto oszczednosciowe, konto internetowe mialam w wieku lat 15 (taka polityka Rabo, od tego wieku karta tez dziala zagranica), ale w kazdym razie zalozenie konta jest bezplatne, za obsluge nic nie naliczaja, karte sie dostaje (limity rodzice moga ustalic, a kazda zmiana jest za ich zgoda), dostep do konta internetowego tez.
Najlepiej moim zdaniem jest zalozyc dwa konta, jongeren rekening i internet spaarrekening, wtedy jesli chce odlozyc kase to ma mozliwosc i nie wyda wszytskiego od razu ;) Karta dobra rzecz, tylko ze czesto nie panuje sie nad wydatkami, szczegolnie w mlodym wieku, wiem po sobie, dlatego sama chcialam miec drugie konto ;)
Wiecej info na stronie Rabo: http://www.rabobank.nl/pa...ngerenrekening/

Odpowiedz do tematu