Rozmowa w biurze pośrednictwa pracy. |
Autor |
Wiadomość |
gocha345
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Maj 27, 2011 12:40 am Rozmowa w biurze pośrednictwa pracy.
|
|
|
Witam, jestem tu nowa także z góry przepraszam jeśli umieszczam temat w złym dziale.
Mam zamiar wyjechać za granicę, właśnie skończyłam edukacje i chce zarabiać, a więc chcę udać sie do biur pośrednictwa pracy. I tutaj chciałabym się dowiedzieć jak przebiega rozmowa w biurze po angielsku, tzn sprawdzenie przez nich stopień angielskiego jaki podam w formularzu tzn. chciałabym się dowiedzieć o co pytają, jak ta rozmowa przebiega, ile trwa i jak to wogóle wygląda.
Z tego co czytałam jest tu wiele osób, które wyjeżdżały czy wyjechały poprzez biura pośrednictwa pracy a więc taką rozmowę przechodziły.Angielski znam ale jestem zielona jak sie zachować w tym biurze i dlatego chciałabym być przygotowana chociaż z tego angielskiego żeby jakoś wypaść.
Bardzo proszę o wiadomości na temat rozmów po angielsku w biurach pośrednictwa pracy-jak wyglądają o co przede wszystkim pytają itp.
Pozdrawiam i dziękuje!! |
|
|
|
|
marek18071981
Poczatkujacy marek18071981

Pomógł: 1 raz Wiek: 44 Dołączył: 14 Mar 2009 Posty: 43 Skąd: Oss
|
Wysłany: Nie Maj 29, 2011 8:53 am
|
|
|
Po prostu wyluzuj.. ;] To nie jest żadna poważna rozmowa, do której musisiałabyś się specjalnie przygotowywać, pewnie dostaniesz formularz do wypełnienia, na którym zaznaczysz poziom znajomości języków obcych, może zamienisz parę zdań po angielsku z pracownikiem biura, ale na pewno nie będzie żadnego egzaminu ;] |
|
|
|
|
gocha345
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Maj 29, 2011 12:30 pm
|
|
|
Dzięki za odpowiedź ale wiesz, bardzo zależy mi na wyjeździe a są takie biura w których szczególnie zwracają uwagę na język, więc chciałam wiedzieć teoretycznie o co mogą zapytać... |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Nie Maj 29, 2011 5:59 pm
|
|
|
Witam,
gocha345 napisał/a: | Mam zamiar wyjechać za granicę, właśnie skończyłam edukacje i chce zarabiać, |
Jak można spytać jaką edukacje średnią/ wyższą - jesli zdawałaś ustną mature z angielskiego i poszło Ci bez problemu to dasz radę ( bo tam byly takie scenki i pytania )
Np dlaczego chcesz wyjechać za granicę , na jak dlugo , jakie masz doświadczenie zawodowe czy pracowałaś gdzieś wcześniej , jaką szkołę skończyłaś
Mnie przy sprawdzaniu znajomości języka pytali o rodzinę , hobby itp gocha345 napisał/a: | Z tego co czytałam jest tu wiele osób, które wyjeżdżały czy wyjechały poprzez biura pośrednictwa pracy a więc taką rozmowę przechodziły. |
Tylko w jednym z biur( 3GO chyba ) miałem test na znajomość języka angielskiego w innych pytali tylko czy miałem angielski w szkole ... odp ze miałem i było ok ...
gocha345 napisał/a: | Angielski znam ale jestem zielona jak sie zachować w tym biurze i dlatego chciałabym być przygotowana chociaż z tego angielskiego żeby jakoś wypaść. |
Bądź soba i bądź naturalna a jak znasz synonimy podstawowych słów to ich używaj i staraj sie odp na pytania pełnymi zdaniami( a nie Yes, No , Maybe ) i np używaj zwrotów takich jak I would like , I could , I can , I want ...
Powodzenia życzę
Pozdrawiam |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
gocha345
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Maj 29, 2011 10:28 pm
|
|
|
Beny.rac napisał/a: | Witam,
gocha345 napisał/a: | Mam zamiar wyjechać za granicę, właśnie skończyłam edukacje i chce zarabiać, |
Jak można spytać jaką edukacje średnią/ wyższą - jesli zdawałaś ustną mature z angielskiego i poszło Ci bez problemu to dasz radę ( bo tam byly takie scenki i pytania )
Np dlaczego chcesz wyjechać za granicę , na jak dlugo , jakie masz doświadczenie zawodowe czy pracowałaś gdzieś wcześniej , jaką szkołę skończyłaś
Mnie przy sprawdzaniu znajomości języka pytali o rodzinę , hobby itp gocha345 napisał/a: | Z tego co czytałam jest tu wiele osób, które wyjeżdżały czy wyjechały poprzez biura pośrednictwa pracy a więc taką rozmowę przechodziły. |
Tylko w jednym z biur( 3GO chyba ) miałem test na znajomość języka angielskiego w innych pytali tylko czy miałem angielski w szkole ... odp ze miałem i było ok ...
gocha345 napisał/a: | Angielski znam ale jestem zielona jak sie zachować w tym biurze i dlatego chciałabym być przygotowana chociaż z tego angielskiego żeby jakoś wypaść. |
Bądź soba i bądź naturalna a jak znasz synonimy podstawowych słów to ich używaj i staraj sie odp na pytania pełnymi zdaniami( a nie Yes, No , Maybe ) i np używaj zwrotów takich jak I would like , I could , I can , I want ...
Powodzenia życzę
Pozdrawiam |
Cześć, dzięki za konkretną odpowiedź. Jeśli chodzi o szkołę to skończyłam średnią, konkretniej to Technikum Agrobiznesu, tam też miałam jęz angielski w biznesie, maturę ustną zdałam na 90% więc jestem zadowolona i mogę powiedzieć,że go umię. Ale znalazłam takie fajne forum i pomyślałam,ze się dowiem czegoś więcej, a więc dzięki bardzo.
Jeśli znalazłby się ktoś jeszcze po takiej rozmowie to zapraszam serdecznie!
Ja jutro zaczynam wycieczkę po biurach, mam nadzieję że wszystko pójdzie gładko
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Mathnl
Gaduła nad gadułami :-)

|
Wysłany: Nie Maj 29, 2011 10:56 pm
|
|
|
gocha345 napisał/a: | maturę ustną zdałam na 90% |
gocha345 napisał/a: | go umię | A jak tam polski pisemny??? |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Pon Maj 30, 2011 6:11 pm
|
|
|
Mathnl napisał/a: | A jak tam polski pisemny??? |
Kolego nie nudzi Ci sie za bardzo ???
Znalazłeś jeden błąd i nic nie wnosisz do tematu ... BYŚ sie WSTYDZIŁ ...
|
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
Ostatnio zmieniony przez Beny.rac Pon Maj 30, 2011 6:12 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Magda-Lena
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Cze 04, 2011 7:32 pm
|
|
|
Wazne jest o jakie funkcje bedziesz sie starac. Jezeli to praca przy produkcji wymogi sa nizsze niz w wypadku wyzszych posad, ale to podejrzewam logiczne.
Poza tym, sposób przeprowadzania rozmów zalezy od biura i ich profesjonalnosci. Rady Gochy sa jak najbardziej pozyteczne, po prostu byc saba i potrafic sie nienagannie prezentowac.
PS: Z góry przepraszam czytelników za ewentualne bledy ortograficzne.
Powodzenia,
Magda |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
|
Wysłany: Sob Cze 04, 2011 9:39 pm
|
|
|
Magda-Lena napisał/a: | Rady Gochy sa jak najbardziej pozyteczne, po prostu byc saba i potrafic sie nienagannie prezentowac. |
Czyje rady ???
Koleżanka czyta cale tematy czy ostatnie wpisy tylko ??? |
|
|
|
|
|
|