NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Rozmowa w biurze pośrednictwa pracy.
Autor Wiadomość
gocha345 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Maj 27, 2011 12:40 am   Rozmowa w biurze pośrednictwa pracy.

Witam, jestem tu nowa także z góry przepraszam jeśli umieszczam temat w złym dziale.

Mam zamiar wyjechać za granicę, właśnie skończyłam edukacje i chce zarabiać, a więc chcę udać sie do biur pośrednictwa pracy. I tutaj chciałabym się dowiedzieć jak przebiega rozmowa w biurze po angielsku, tzn sprawdzenie przez nich stopień angielskiego jaki podam w formularzu tzn. chciałabym się dowiedzieć o co pytają, jak ta rozmowa przebiega, ile trwa i jak to wogóle wygląda.
Z tego co czytałam jest tu wiele osób, które wyjeżdżały czy wyjechały poprzez biura pośrednictwa pracy a więc taką rozmowę przechodziły.Angielski znam ale jestem zielona jak sie zachować w tym biurze i dlatego chciałabym być przygotowana chociaż z tego angielskiego żeby jakoś wypaść.
Bardzo proszę o wiadomości na temat rozmów po angielsku w biurach pośrednictwa pracy-jak wyglądają o co przede wszystkim pytają itp.

Pozdrawiam i dziękuje!!

marek18071981 
Poczatkujacy
marek18071981

Wysłany: Nie Maj 29, 2011 8:53 am   

Po prostu wyluzuj.. ;] To nie jest żadna poważna rozmowa, do której musisiałabyś się specjalnie przygotowywać, pewnie dostaniesz formularz do wypełnienia, na którym zaznaczysz poziom znajomości języków obcych, może zamienisz parę zdań po angielsku z pracownikiem biura, ale na pewno nie będzie żadnego egzaminu ;]

gocha345 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Maj 29, 2011 12:30 pm   

Dzięki za odpowiedź ale wiesz, bardzo zależy mi na wyjeździe a są takie biura w których szczególnie zwracają uwagę na język, więc chciałam wiedzieć teoretycznie o co mogą zapytać...

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Nie Maj 29, 2011 5:59 pm   

Witam,

gocha345 napisał/a:
Mam zamiar wyjechać za granicę, właśnie skończyłam edukacje i chce zarabiać,

Jak można spytać jaką edukacje średnią/ wyższą - jesli zdawałaś ustną mature z angielskiego i poszło Ci bez problemu to dasz radę ( bo tam byly takie scenki i pytania )

Np dlaczego chcesz wyjechać za granicę , na jak dlugo , jakie masz doświadczenie zawodowe czy pracowałaś gdzieś wcześniej , jaką szkołę skończyłaś

Mnie przy sprawdzaniu znajomości języka pytali o rodzinę , hobby itp
gocha345 napisał/a:
Z tego co czytałam jest tu wiele osób, które wyjeżdżały czy wyjechały poprzez biura pośrednictwa pracy a więc taką rozmowę przechodziły.

Tylko w jednym z biur( 3GO chyba ) miałem test na znajomość języka angielskiego w innych pytali tylko czy miałem angielski w szkole ... :082: odp ze miałem i było ok ...

gocha345 napisał/a:
Angielski znam ale jestem zielona jak sie zachować w tym biurze i dlatego chciałabym być przygotowana chociaż z tego angielskiego żeby jakoś wypaść.

Bądź soba i bądź naturalna a jak znasz synonimy podstawowych słów to ich używaj i staraj sie odp na pytania pełnymi zdaniami( a nie Yes, No , Maybe ) i np używaj zwrotów takich jak I would like , I could , I can , I want ...

Powodzenia życzę
Pozdrawiam

gocha345 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Maj 29, 2011 10:28 pm   

Beny.rac napisał/a:
Witam,

gocha345 napisał/a:
Mam zamiar wyjechać za granicę, właśnie skończyłam edukacje i chce zarabiać,

Jak można spytać jaką edukacje średnią/ wyższą - jesli zdawałaś ustną mature z angielskiego i poszło Ci bez problemu to dasz radę ( bo tam byly takie scenki i pytania )

Np dlaczego chcesz wyjechać za granicę , na jak dlugo , jakie masz doświadczenie zawodowe czy pracowałaś gdzieś wcześniej , jaką szkołę skończyłaś

Mnie przy sprawdzaniu znajomości języka pytali o rodzinę , hobby itp
gocha345 napisał/a:
Z tego co czytałam jest tu wiele osób, które wyjeżdżały czy wyjechały poprzez biura pośrednictwa pracy a więc taką rozmowę przechodziły.

Tylko w jednym z biur( 3GO chyba ) miałem test na znajomość języka angielskiego w innych pytali tylko czy miałem angielski w szkole ... :082: odp ze miałem i było ok ...

gocha345 napisał/a:
Angielski znam ale jestem zielona jak sie zachować w tym biurze i dlatego chciałabym być przygotowana chociaż z tego angielskiego żeby jakoś wypaść.

Bądź soba i bądź naturalna a jak znasz synonimy podstawowych słów to ich używaj i staraj sie odp na pytania pełnymi zdaniami( a nie Yes, No , Maybe ) i np używaj zwrotów takich jak I would like , I could , I can , I want ...

Powodzenia życzę
Pozdrawiam

Cześć, dzięki za konkretną odpowiedź. Jeśli chodzi o szkołę to skończyłam średnią, konkretniej to Technikum Agrobiznesu, tam też miałam jęz angielski w biznesie, maturę ustną zdałam na 90% więc jestem zadowolona i mogę powiedzieć,że go umię. Ale znalazłam takie fajne forum i pomyślałam,ze się dowiem czegoś więcej, a więc dzięki bardzo.

Jeśli znalazłby się ktoś jeszcze po takiej rozmowie to zapraszam serdecznie!
Ja jutro zaczynam wycieczkę po biurach, mam nadzieję że wszystko pójdzie gładko ;)
Pozdrawiam :)

Mathnl 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Nie Maj 29, 2011 10:56 pm   

gocha345 napisał/a:
maturę ustną zdałam na 90%
gocha345 napisał/a:
go umię
A jak tam polski pisemny???

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Pon Maj 30, 2011 6:11 pm   

Mathnl napisał/a:
A jak tam polski pisemny???

Kolego nie nudzi Ci sie za bardzo ???

Znalazłeś jeden błąd i nic nie wnosisz do tematu ... :029: BYŚ sie WSTYDZIŁ ... :072:

:043:
Ostatnio zmieniony przez Beny.rac Pon Maj 30, 2011 6:12 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Magda-Lena 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Cze 04, 2011 7:32 pm   

Wazne jest o jakie funkcje bedziesz sie starac. Jezeli to praca przy produkcji wymogi sa nizsze niz w wypadku wyzszych posad, ale to podejrzewam logiczne.

Poza tym, sposób przeprowadzania rozmów zalezy od biura i ich profesjonalnosci. Rady Gochy sa jak najbardziej pozyteczne, po prostu byc saba i potrafic sie nienagannie prezentowac.

PS: Z góry przepraszam czytelników za ewentualne bledy ortograficzne.

Powodzenia,

Magda

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Sob Cze 04, 2011 9:39 pm   

Magda-Lena napisał/a:
Rady Gochy sa jak najbardziej pozyteczne, po prostu byc saba i potrafic sie nienagannie prezentowac.

Czyje rady ??? :029:

Koleżanka czyta cale tematy czy ostatnie wpisy tylko ???

Odpowiedz do tematu