Telefon na abonament w Rabobank |
Autor |
Wiadomość |
OMD
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Cze 26, 2011 8:17 pm Telefon na abonament w Rabobank
|
|
|
Witam
Mam pytanie do Was czy braliście telefon na abonament z Rabobank ?
Mam kontrakt,zameldowanie,ale nie posiadam żadnego dokumentu holenderskiego ,a mój polski paszport już wygasł w zeszłym roku.
Latałem po róznych sieciach i wszędzie chcą paszportu(tzn.pytałem w T-Mobile,KPN,Vodafone)
Z KPN mam od 1,5 roku internet stacjonarny ,płace automatycznie ,żadnych zwłok a dostać też nie moge Z T-Mobile miałem internet bezprzewodowy,tez prawie 1,5 roku,wszystko ok i tez bez szans !
Z Rabobanku moge wziąść w ofercie bardzo zbliżonej do KPN-u z internetem Onbeperkt Mobiel Internet:
(korzystają z usług sieci KPN ) onbeperkt 64 kbps 128 kbps € 10 p/mnd, gdzie 64kbps to Max. snelheid uploaden a 128kbps to Max. snelheid
downloaden
Nie znam sie na tych prędkościach i mam pytanie:moze ktoś sie orientuje czy z takimi parametrami można przegladać strony normalnie,czy jest to tzw.,,niewyróbka"
Jeszcze jedno mam pytanie :co oznacza abonament BundelVrij i czym sie rózni od abonamentu Belbundels
Może ktoś mi coś doradzi lub podpowie, z chęcią posłucham madrych rad
Z góry dziekuje |
|
|
|
|
bejupi
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Nie Cze 26, 2011 9:50 pm
|
|
|
bardzo slaba predkosc
w bundelach masz tam iles minut i sms a jak przekroczysz to slono placisz a w bundelvrij chyba za kazda min i sms masz tyle samo liczone |
|
|
|
|
feel_x
Super gaduła feel_x

|
Wysłany: Pon Cze 27, 2011 6:01 am
|
|
|
Zobacz jak ma sie sprawa zamawiajac online. Moze bedzie wybor zamiast paszportu ID podac. Przejdz sie tez do phone house lub bel company. Oni maja chyba wszystkich operatorow do wyboru. |
|
|
|
|
OMD
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 27, 2011 6:19 pm
|
|
|
feel_x napisał/a: | Zobacz jak ma sie sprawa zamawiajac online. Moze bedzie wybor zamiast paszportu ID podac. Przejdz sie tez do phone house lub bel company. Oni maja chyba wszystkich operatorow do wyboru. |
tam tez byłem i taka sama sytuacja...paszport musi być |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Cze 28, 2011 11:04 am
|
|
|
lub holenderskie prawo jazdy |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
OMD
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Cze 28, 2011 6:10 pm
|
|
|
m4rcin napisał/a: | lub holenderskie prawo jazdy |
dokładnie m4rcin lecz nie posiadam takiego póki co.
Jako ,ze miałem wydane polskie prawo jazdy w 1998r i minął termin 10-ciu lat,musiałem iśc do tutejszego lekarza domowego(dostałem skierowanie i druk do wypełnienia z gemeente).Gdy poszedłem do okienka w przychodni,pani z rejestracji(chyba asystentka) poinformowała mnie,ze bedę musiał jeszcze zrobić badanie moczu,dała mi pojemniczek i zażądała opłaty 30euro .U lekarza wszystko załatwiłem,po wyjściu od niego zapłaciłem za badanie moczu(bez względu na jego wynik lekarz już wydał opinię o stanie mojego zdrowia) i wypełniony przez lekarza druk wysłałem zaadresowaną przez gemeente kopertą do CBR (w Arnhem).Teraz mam czekać podobno około 3-6 miesięcy,przyjdzie odpowiedż z CBR i z tym z powrotem do gemeente.Zapłaciłem oczywiście za tą zaadresowaną kopertę 22.50euro,za 4zdjecia (nowe ,przodem twarzy) opłata 12 euro i teraz czekać na dobre wieści i pozytywne stanowisko CBR.
Tak wygląda u mnie wymiana polskiego prawa jazdy ,które zostało wydane ponad 10 lat temu w Polsce.
Dzięki wszystkim za podpowiedżi
To tak na marginesie odnośnie wymiany polskiego prawa jazdy na holenderskie.
Dzięki wszystkim za podpowiedżi |
|
|
|
|
feel_x
Super gaduła feel_x

|
Wysłany: Wto Cze 28, 2011 10:04 pm
|
|
|
Trzeba bylo pierw wymienic w polsce na aktualne i dopiero tu. Lub wcale, bo kakbys wyrobil nowy dokument znow bylby wazny 10 lat. No ale to troche off topic |
|
|
|
|
OMD
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Cze 28, 2011 11:08 pm
|
|
|
feel_x napisał/a: | Trzeba bylo pierw wymienic w polsce na aktualne i dopiero tu. Lub wcale, bo kakbys wyrobil nowy dokument znow bylby wazny 10 lat. No ale to troche off topic |
Tak sie składa,że mam wymienione tzn.powtórnie robiłem bo miałem kiedyś zabrane
Pod pkt. 4a-Data wydania prawa jazdy jest 06.10.10 a na odwrocie w pkt.10 Data wydania uprawienia jest 10.12.98
Tak wiec prawko ma niecałe 9 miechów a tutaj na tą datę niestety patrzą |
|
|
|
|
|