Problem z końcówką LPG |
Autor |
Wiadomość |
whyyes
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lip 02, 2011 7:53 pm Problem z końcówką LPG
|
|
|
Witam, mam następujący problem. Przy wyjeździe do Holandii zabrałam z domu standardową polską przejściówkę by móc zatankować w Holandii jednak po dotarciu na miejsce okazało się, że w moim samochodzie jest większa średnica gwintu niż w przejściówce, którą posiadam. Nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedniej by rozwiązać mój problem. Dodam, że pompa paliwa jest padnięta i mogę poruszać się jedynie na gazie wiec tymczasowo jestem uziemiona. Jeśli ktoś mógłby mi w jakiś sposób pomóc będę dozgonnie wdzięczna.. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Sob Lip 02, 2011 9:13 pm
|
|
|
Cytat: | Jeśli ktoś mógłby mi w jakiś sposób pomóc | ale jak ...?
tu nic innego nie zdzialasz, musisz miec holenderska przejsciowke ,do kupienia na stacji paliw
zerknij w temty z forum
http://www.niedziela.nl/i...pl&cr=countryNL |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Lip 02, 2011 9:18 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
feel_x
Super gaduła feel_x
|
Wysłany: Sob Lip 02, 2011 11:41 pm
|
|
|
Odwazna jestes. Przyjechac tutaj autem w ktore jedzie tylko na gazie. Druga sprawa to troche glupie ze wzielas z polski przejsciowke bez sprawdzenia czy w ogole da sie ja wkrecic Podjedz na stacje gdzie maja gaz i popros o koncowke do polskiego auta. I tyle. Nie wiem jakiej innej pomocy szukasz... |
|
|
|
|
whyyes
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lip 03, 2011 2:11 am
|
|
|
Problem polega na tym ze ja mam końcówkę z zbyt małym gwintem która pasuje do wszystkich samochodów którymi do tej pory jeździłam ale nie do tego, który mam teraz. Nie spojrzałam bo do tej pory nigdy nie miałam z tym problemów. Na stacji które odwiedziłam (około 30) nie mogę znaleźć tej końcówki.. |
|
|
|
|
grocho600
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lip 03, 2011 4:36 am
|
|
|
Na stacji, nie dostaniesz,skoro masz nie standardowy zawór wlewowy.Poszukaj w Google.nl
"serwis LPG" w twojej okolicy.Tam bez probl.dopasują ci przejscowke,koszt do 50 eur max!!! |
_________________ HYUNDAI |
|
|
|
|
feel_x
Super gaduła feel_x
|
Wysłany: Nie Lip 03, 2011 9:10 am
|
|
|
A instalacja jest polska? Dziwne zeby byl inny gwint. Chyba jedynie jak kolega wyzej. Wygooglowac zaklad montujacy gaz i u nich poszukac, moze tez duze sklepy motoryzacyjne, rowniez moga miec wiekszy wybor przejsciowek. A kombinowalas na tych stacjach z tymi koncowkami? Bo ja kiedys musialem zlozyc ze soba dwie rozne zeby zatankowac. Wzialem wszystkie jakie mieli. Najpierw szukalem zeby wkrecic w gwint a pozniej druga dopasowalem do pierwszej. Nie mieli poprostu takiej co pasuje z gwintem i na ich pistolet jako jedna czesc |
|
|
|
|
worst
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lip 06, 2011 8:57 am
|
|
|
generalnie są dwa rodzaje gwintów - M10 i M14 (lovato) i kropka |