Przesunięty przez: Gochna H Pią Cze 24, 2011 11:17 am |
Wizzair - czy warto? |
Autor |
Wiadomość |
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Lip 03, 2011 10:49 am
|
|
|
ale koszty podrozy to nie tylko sam bilet... tak samo jak koszty jazdy autem to nie tylko koszty paliwa |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
beapap
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 20 Wrz 2009 Posty: 71 Skąd: Dordrecht
|
Wysłany: Nie Lip 17, 2011 1:51 pm
|
|
|
Jeżeli ktoś często lata wizzairem można zainwestować w Xclusive Club. Koszt to 135 zł na rok a bilety są tańsze nawet do 10 euro za lot. Osoby, które z nami podróżują mają również tańsze bilety (warunek muszą podróżować z nami w dwie strony).
Ja ostatnio sobie to zakupiłam i w październiku lecę za 10 euro w dwie strony.
Jeżeli planuje się wcześniejsze podróże to można na prawdę tanio dostać bilet.
Latam bardzo często wizzairem i jeszcze nigdy nic się nie zepsuło, nie miałam opóźnienia ani żadnych niedogodności.
A gdy przez wulkan lot się nie odbył - kasa bardzo szybko została nam zwrócona bez długich i męczących formalności.
Więc ja polecam.
PS. Co mnie denerwuje - to to, że jak zamawiamy bilet i chcemy za niego zapłacić pobierana jest duża opłata za przelew/płacenie kartą.
Ale nawet przy tym minusie i tak jak dla mnie się opłaca podróżować wizzairem. |
_________________ artystyczna-dusza-tulipanki.blogspot.com |
|
|
|
|
.:Paco:.
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Nie Lip 17, 2011 8:21 pm
|
|
|
beapap napisał/a: | Jeżeli ktoś często lata wizzairem można zainwestować w Xclusive Club. Koszt to 135 zł na rok a bilety są tańsze nawet do 10 euro za lot. Osoby, które z nami podróżują mają również tańsze bilety (warunek muszą podróżować z nami w dwie strony).
Ja ostatnio sobie to zakupiłam i w październiku lecę za 10 euro w dwie strony.
Jeżeli planuje się wcześniejsze podróże to można na prawdę tanio dostać bilet.
Latam bardzo często wizzairem i jeszcze nigdy nic się nie zepsuło, nie miałam opóźnienia ani żadnych niedogodności.
A gdy przez wulkan lot się nie odbył - kasa bardzo szybko została nam zwrócona bez długich i męczących formalności.
Więc ja polecam.
PS. Co mnie denerwuje - to to, że jak zamawiamy bilet i chcemy za niego zapłacić pobierana jest duża opłata za przelew/płacenie kartą.
Ale nawet przy tym minusie i tak jak dla mnie się opłaca podróżować wizzairem. |
a ja lece AMS WAWA w obydwie strony za ok 290zl LOTem - i mam swiety spokoj nie musze sie o nic martwic ani telepac do Eindhoven |
Ostatnio zmieniony przez .:Paco:. Nie Lip 17, 2011 8:21 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Nie Lip 17, 2011 8:58 pm
|
|
|
ja tam bardziej wole sie "telepac" do eindhoven, niz z wawy w okolice katowic |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
kronos85
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lip 17, 2011 10:49 pm
|
|
|
@Paco chyba za 290 Dolarów lub Euro ? skąd wziąleś tę kwotę 290 zł?? |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Lip 18, 2011 2:29 pm
|
|
|
Mozna za tyle poleciec LOT'em jak trafisz na promocje... |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
.:Paco:.
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Pon Lip 18, 2011 9:55 pm
|
|
|
kronos85 napisał/a: | @Paco chyba za 290 Dolarów lub Euro ? skąd wziąleś tę kwotę 290 zł?? |
ze strony LOT i potwierdzenia rezerwacji, ktora mam - jest to lot w polowie grudnia a powrot w polowie stycznia na swieta itd do PL:)
[ Dodano: Pon Lip 18, 2011 10:00 pm ]
zaq napisał/a: | ja tam bardziej wole sie "telepac" do eindhoven, niz z wawy w okolice katowic |
dokladnie zaq - zalezy skad ktos jedzie i gdzie bo nie zawsze low costy albo normalne linie sa oplacalne niemniej jednak normalne linie sa dosyc konkurencyjne kiedy sie wezmie wszystkie czynniki pod uwage... |
|
|
|
|
zaq

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Wto Lip 19, 2011 12:08 am
|
|
|
zgadzam sie z tymi kosztami. ale niestety, z braku alternatywy, zostaje mi kursowanie do eindhoven. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
|
|
|
|
sabik
Poczatkujacy

|
Wysłany: Pią Maj 25, 2012 3:47 pm WizzAir Eindhoven-Warszawa z niemowlakiem
|
|
|
Hej, może ktoś już leciał wizzair z niemowlakiem i udzieli mi jakiś cennych wskazówek, wybieram się z 4miesięcznym synkiem do polski i szczerze powiedziawszy obawiam się podróży, jak mały ją zniesie. Jest jeszcze jedna ważna kwestia, prawdopodobnie będę mieć wózek spacerówkę dla małego i przydało by się zabrać ze sobą fotelik do samochodu bo mieszkam jakieś 200km od warszawy i nie wiem czy mogę fotelik zabrać ze sobą. Z góry dziękuję za odpowiedź:) i pozdrawiam naszą polonie na holenderskiej ziemi:) |
|
|
|
|
zaq

|
Wysłany: Pią Maj 25, 2012 3:55 pm
|
|
|
wozek zabierzesz bez problemu. gorzej z fotelikiem. chyba bedziesz musiala wykupic dodatkowy bagaz.
Cytat: | Niemowlęta i małe dzieci w wieku do 2 lat mogą podróżować za stałą opłatą dla niemowląt na kolanach dorosłego opiekuna. Jeden dorosły opiekun może przewozić tylko 1 małe dziecko. Opłaty za miejsce dla niemowląt można dokonać podczas rezerwacji przez Internet lub telefonicznie przez kontakt z telecentrum. Za miejsce dla niemowląt nie płaci się podatku i opłaty za rezerwację . Niemowlętom nie przysługuje przewóz bagażu z wyjątkiem wózka, który można przewozić bezpłatnie. Na pokład samolotu nie można wnosić fotelików samochodowych dla dzieci. |
zrodlo: http://wizzair.com/useful...en/?language=PL |
|
|
|
|
sabik
Poczatkujacy

|
Wysłany: Pią Maj 25, 2012 4:42 pm
|
|
|
a jak zrezygnuje z wózka i zamiast tego wzięła bym fotelik?? wiem że nie można wnieść fotelika na pokład tylko wezmą go do bagażowni i oddadzą jak wylądujemy:) bo kurde vez fotelika nie rusze się warszawy autem;/ |
|
|
|
|
zaq

|
Wysłany: Pią Maj 25, 2012 4:52 pm
|
|
|
4 miesieczniak pewnie jeszcze jezdzi w maxicosi. nie pisze co to ma byc za wozek. nie masz takiego wozka, do ktorego da sie wpiac nosidelko?
tak sie jeszcze zastanawiam czy 4 miesieczne dziecko jest w stanie siedziec na kolanach? |
Ostatnio zmieniony przez zaq Pią Maj 25, 2012 4:54 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
sabik
Poczatkujacy

|
Wysłany: Pią Maj 25, 2012 5:00 pm
|
|
|
właśnie, 1,5h w samolocie na moich kolanach to będzie dla niego męka bo jeszcze nie siedzi i to za długo na jego kręgosłup:( niestety fotelik jest oddzielnie i wózek też:( nie podpasuje:( musowo muszę wziąść fotelik bo jest za mały... a i mam jeszcze jedno pytanie, dzwoniłam do ich telecentrum żeby się dowiedzieć jak z tym fotelikiem ale mój holenderski jest jeszcze słaby i średnio się dogadaliśmy, czy jest jakaś możliwość zadzwonienia i pogadania z polakiem??? |
|
|
|
|
zaq

|
Wysłany: Pią Maj 25, 2012 5:04 pm
|
|
|
tak troche pogooglowalem i wyglada na to, ze jezeli fotelik to nosidelko to pewnie cie wpuszcza z nim na poklad
jezeli chcesz zadzwonic, to bedzie cie to troche kosztowalo i nie wiem czy da sie zadzwonic z nl. na stronie podaja tylko numer 0700
Cytat: | From Poland only: 0703 60 39 93 (Calls charged at PLN 4.26 per minute. The charge may be higher depending on your subscription, for both mobile and landline access.) |
|
|
|
|
|
sabik
Poczatkujacy

|
Wysłany: Pią Maj 25, 2012 5:14 pm
|
|
|
dzwoniłam i zabrało mi około 12euro no mają stawki nieziemskie;/ ale przynajmniej bardzo miły pan po drugiej stronie:) no nic wezmę nosidełko i niech się cmokną dziecko jest malutkie, gdyby chociaż miał pół roku i juz sam siedział to inaczej. dzięki za info:) pozdrawiam |
|
|
|
|
|