NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gochna H
Pią Cze 24, 2011 11:17 am
Wizzair - czy warto?
Autor Wiadomość
m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Nie Lip 03, 2011 10:49 am   

ale koszty podrozy to nie tylko sam bilet... tak samo jak koszty jazdy autem to nie tylko koszty paliwa

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24

beapap 
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Nie Lip 17, 2011 1:51 pm   

Jeżeli ktoś często lata wizzairem można zainwestować w Xclusive Club. Koszt to 135 zł na rok a bilety są tańsze nawet do 10 euro za lot. Osoby, które z nami podróżują mają również tańsze bilety (warunek muszą podróżować z nami w dwie strony).

Ja ostatnio sobie to zakupiłam i w październiku lecę za 10 euro w dwie strony.

Jeżeli planuje się wcześniejsze podróże to można na prawdę tanio dostać bilet.

Latam bardzo często wizzairem i jeszcze nigdy nic się nie zepsuło, nie miałam opóźnienia ani żadnych niedogodności.

A gdy przez wulkan lot się nie odbył - kasa bardzo szybko została nam zwrócona bez długich i męczących formalności.

Więc ja polecam.

PS. Co mnie denerwuje - to to, że jak zamawiamy bilet i chcemy za niego zapłacić pobierana jest duża opłata za przelew/płacenie kartą.

Ale nawet przy tym minusie i tak jak dla mnie się opłaca podróżować wizzairem.

.:Paco:. 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Nie Lip 17, 2011 8:21 pm   

beapap napisał/a:
Jeżeli ktoś często lata wizzairem można zainwestować w Xclusive Club. Koszt to 135 zł na rok a bilety są tańsze nawet do 10 euro za lot. Osoby, które z nami podróżują mają również tańsze bilety (warunek muszą podróżować z nami w dwie strony).

Ja ostatnio sobie to zakupiłam i w październiku lecę za 10 euro w dwie strony.

Jeżeli planuje się wcześniejsze podróże to można na prawdę tanio dostać bilet.

Latam bardzo często wizzairem i jeszcze nigdy nic się nie zepsuło, nie miałam opóźnienia ani żadnych niedogodności.

A gdy przez wulkan lot się nie odbył - kasa bardzo szybko została nam zwrócona bez długich i męczących formalności.

Więc ja polecam.

PS. Co mnie denerwuje - to to, że jak zamawiamy bilet i chcemy za niego zapłacić pobierana jest duża opłata za przelew/płacenie kartą.

Ale nawet przy tym minusie i tak jak dla mnie się opłaca podróżować wizzairem.

a ja lece AMS WAWA w obydwie strony za ok 290zl LOTem - i mam swiety spokoj nie musze sie o nic martwic ani telepac do Eindhoven
Ostatnio zmieniony przez .:Paco:. Nie Lip 17, 2011 8:21 pm, w całości zmieniany 1 raz  

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Nie Lip 17, 2011 8:58 pm   

ja tam bardziej wole sie "telepac" do eindhoven, niz z wawy w okolice katowic :)

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net

kronos85 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lip 17, 2011 10:49 pm   

@Paco chyba za 290 Dolarów lub Euro ? skąd wziąleś tę kwotę 290 zł??

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Pon Lip 18, 2011 2:29 pm   

Mozna za tyle poleciec LOT'em jak trafisz na promocje...

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24

.:Paco:. 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Pon Lip 18, 2011 9:55 pm   

kronos85 napisał/a:
@Paco chyba za 290 Dolarów lub Euro ? skąd wziąleś tę kwotę 290 zł??

ze strony LOT i potwierdzenia rezerwacji, ktora mam - jest to lot w polowie grudnia a powrot w polowie stycznia na swieta itd do PL:)

[ Dodano: Pon Lip 18, 2011 10:00 pm ]
zaq napisał/a:
ja tam bardziej wole sie "telepac" do eindhoven, niz z wawy w okolice katowic :)

dokladnie zaq - zalezy skad ktos jedzie i gdzie bo nie zawsze low costy albo normalne linie sa oplacalne niemniej jednak normalne linie sa dosyc konkurencyjne kiedy sie wezmie wszystkie czynniki pod uwage...

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Wto Lip 19, 2011 12:08 am   

zgadzam sie z tymi kosztami. ale niestety, z braku alternatywy, zostaje mi kursowanie do eindhoven.

sabik
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Maj 25, 2012 3:47 pm   WizzAir Eindhoven-Warszawa z niemowlakiem

Hej, może ktoś już leciał wizzair z niemowlakiem i udzieli mi jakiś cennych wskazówek, wybieram się z 4miesięcznym synkiem do polski i szczerze powiedziawszy obawiam się podróży, jak mały ją zniesie. Jest jeszcze jedna ważna kwestia, prawdopodobnie będę mieć wózek spacerówkę dla małego i przydało by się zabrać ze sobą fotelik do samochodu bo mieszkam jakieś 200km od warszawy i nie wiem czy mogę fotelik zabrać ze sobą. Z góry dziękuję za odpowiedź:) i pozdrawiam naszą polonie na holenderskiej ziemi:) :037:

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Pią Maj 25, 2012 3:55 pm   

wozek zabierzesz bez problemu. gorzej z fotelikiem. chyba bedziesz musiala wykupic dodatkowy bagaz.
Cytat:
Niemowlęta i małe dzieci w wieku do 2 lat mogą podróżować za stałą opłatą dla niemowląt na kolanach dorosłego opiekuna. Jeden dorosły opiekun może przewozić tylko 1 małe dziecko. Opłaty za miejsce dla niemowląt można dokonać podczas rezerwacji przez Internet lub telefonicznie przez kontakt z telecentrum. Za miejsce dla niemowląt nie płaci się podatku i opłaty za rezerwację . Niemowlętom nie przysługuje przewóz bagażu z wyjątkiem wózka, który można przewozić bezpłatnie. Na pokład samolotu nie można wnosić fotelików samochodowych dla dzieci.

zrodlo: http://wizzair.com/useful...en/?language=PL

sabik
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Maj 25, 2012 4:42 pm   

a jak zrezygnuje z wózka i zamiast tego wzięła bym fotelik?? wiem że nie można wnieść fotelika na pokład tylko wezmą go do bagażowni i oddadzą jak wylądujemy:) bo kurde vez fotelika nie rusze się warszawy autem;/

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Pią Maj 25, 2012 4:52 pm   

4 miesieczniak pewnie jeszcze jezdzi w maxicosi. nie pisze co to ma byc za wozek. nie masz takiego wozka, do ktorego da sie wpiac nosidelko? ;)
tak sie jeszcze zastanawiam czy 4 miesieczne dziecko jest w stanie siedziec na kolanach?

Ostatnio zmieniony przez zaq Pią Maj 25, 2012 4:54 pm, w całości zmieniany 1 raz  

sabik
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Maj 25, 2012 5:00 pm   

właśnie, 1,5h w samolocie na moich kolanach to będzie dla niego męka bo jeszcze nie siedzi i to za długo na jego kręgosłup:( niestety fotelik jest oddzielnie i wózek też:( nie podpasuje:( musowo muszę wziąść fotelik bo jest za mały... a i mam jeszcze jedno pytanie, dzwoniłam do ich telecentrum żeby się dowiedzieć jak z tym fotelikiem ale mój holenderski jest jeszcze słaby i średnio się dogadaliśmy, czy jest jakaś możliwość zadzwonienia i pogadania z polakiem???

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Pią Maj 25, 2012 5:04 pm   

tak troche pogooglowalem i wyglada na to, ze jezeli fotelik to nosidelko to pewnie cie wpuszcza z nim na poklad :)
jezeli chcesz zadzwonic, to bedzie cie to troche kosztowalo i nie wiem czy da sie zadzwonic z nl. na stronie podaja tylko numer 0700
Cytat:
From Poland only: 0703 60 39 93 (Calls charged at PLN 4.26 per minute. The charge may be higher depending on your subscription, for both mobile and landline access.)

sabik
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Maj 25, 2012 5:14 pm   

dzwoniłam i zabrało mi około 12euro no mają stawki nieziemskie;/ ale przynajmniej bardzo miły pan po drugiej stronie:) no nic wezmę nosidełko i niech się cmokną dziecko jest malutkie, gdyby chociaż miał pół roku i juz sam siedział to inaczej. dzięki za info:) pozdrawiam

Odpowiedz do tematu