Przesunięty przez: Gochna H Nie Paź 17, 2010 2:39 pm |
dlaczego odmawiaja?limit kwartalny w ing |
Autor |
Wiadomość |
anetaad4
Poczatkujacy anetaad4
|
Wysłany: Czw Paź 14, 2010 2:36 pm dlaczego odmawiaja?limit kwartalny w ing
|
|
|
Witam!
od stycznia br mam konto wING co tydzien wplywa mi wyplata na konto moj miesieczny dochod to1500e.Uslyszalam ze mozna sie starac o limit kwartalny zlozylam wniosek w lipcu,sierpniu i w pazdzierniku za kazdym razem dostalam odp ,ze na ten moment przyznanie kwartalnego limitu nie jest mozliwe.Chcialam debet w wysokosci500e.Czy ktos wie dlaczego bank odmawia?Nie mam zadnych dlugow ani kredytow.
Z gory dziekuje za odp. |
|
|
|
|
gosia
Nieśmiały użytkownik
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Paź 2006 Posty: 80 Skąd: Den Haag
|
Wysłany: Czw Paź 14, 2010 3:12 pm
|
|
|
Witam,
dziwna sprawa, ale ja miałam dokładnie to samo. Pomógł dopiero telefon do klantenservice. Więc chyba nie ma innego wyjścia.
Powodzenia |
|
|
|
|
lukasrap
Gaduła
|
Wysłany: Czw Paź 14, 2010 7:10 pm
|
|
|
Witam. Mnie jakis czas temu sie udalo.. Mam dochody 1300, dostalem bez problemu 1000.... Jednakze jakis czas temu z mojej winy mi zablokowali. Wiec poszedlem do odzialu.. Zlozylismy jeszcze raz wniosek, Pani powiedziala ze gora tydzien i bedzie przyznane... No i dupa.. Nic nie dostalem.. Jutro ide znowu.. Zobaczymy.. |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Nie Paź 17, 2010 2:12 pm
|
|
|
Witam,
A mi przyznali po 2 dniach od złożenia wniosku przez neta - szkoda że tylko 500 bo chciałem 1000 widocznie w danym miesiącu miałem za maly dochód ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
anetaad4
Poczatkujacy anetaad4
|
Wysłany: Nie Paź 17, 2010 2:31 pm
|
|
|
Beny.rac,
Witam!a moge wiedziec jak dlugo masz konto w ING i czy twoja wyplata tydzien w tydzien jest taka sama dziekuje za odp pozdrawiam |
|
|
|
|
Miep
Super gaduła
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 05 Sie 2010 Posty: 311 Skąd: z domu
|
Wysłany: Nie Paź 17, 2010 10:16 pm
|
|
|
anetaad4, a czy maicie regularne dochody ? chodzi czasowo i o stawke .Nie z UWV ale z pracy ?
musicie miec konto w ING dluzej jak 3 m-ce
przecietne dochody z ostatnich 3 m-cy musza byc wieksze jak 500 €
jesli nie spelniackie ktoregos z tych warunkow niestety moga wam odmowic. |
_________________ Zyj!- powiedziala nadzieja - Bez ciebie nie moge - odparlo zycie ....... |
|
|
|
|
anetaad4
Poczatkujacy anetaad4
|
Wysłany: Pią Gru 17, 2010 11:19 am
|
|
|
Konto mam od 10 stycznia co tydzien wplywa mi na konto wyplata nie mam konta na minusie nie bylo tez tygodnia w ktorym nie wplynelaby wyplata a mimo to odmawiaja mi przyznania limitu kwartalnego
[ Dodano: Pią Gru 17, 2010 11:20 am ]
zapomnialam napisac ze wyplata jest z biura pracy a nie z UWV |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Pią Gru 17, 2010 9:14 pm
|
|
|
przejdz sie do najblizszego banku ING i wystap ponownie o kwartaallimiet... przy okazji zapytaj dlaczego ci wczesniej odmawiali... dosc czesto juz o tym slyszalam, ze ING odmawia mimo, ze spelnia sie warunki... probuj do skutku... |
|
|
|
|
Mucha_75
Gaduła nad gadułami :-) Mucha
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 624 Skąd: Schiedam, GA
|
Wysłany: Sob Gru 18, 2010 12:48 pm
|
|
|
Można jedynie zgadywać, z tego co wiem, to niektóre banki (oddziały) nie honorują dochodów z biur pracy. |
|
|
|
|
MAARIT
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 9 razy Wiek: 56 Dołączyła: 12 Cze 2007 Posty: 479
|
Wysłany: Sob Gru 18, 2010 6:24 pm
|
|
|
Mucha_75 napisał/a: | Można jedynie zgadywać, z tego co wiem, to niektóre banki (oddziały) nie honorują dochodów z biur pracy. |
To nie prawda ,bo Holendrzy tez pracuja przez biura pracy ,ale oni tu mieszkaja i beda mieszkac .Polacy moga w kazdej chwili zwinac sie i wracac do kraju i kto bedzie splacal dlugi? |
_________________ Leven is.
Geven en Nemen.
Meestal nemen we te veel! |
|
|
|
|
Mucha_75
Gaduła nad gadułami :-) Mucha
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 624 Skąd: Schiedam, GA
|
Wysłany: Nie Gru 19, 2010 1:56 pm
|
|
|
Holendrzy też pracują przez biura pracy, zgadza się, i też znam takich którzy dostali odmowę limitu czy karty kredytowej, własnie z tego powodu. Dochód z biura pracy jest dla banku czasami niewystarczający, zwłaszcza przy kontrakcie zerowym. Poza tym długi zaciągnięte tutaj przez Polaków, niech cię głowa nie boli, prędzej czy później zostaną sciągnięte, skoro mogą w Polsce sciągać mandaty wystawione w Holandii, to dlaczego nie mieli by sciągać długów z innego tytułu. Ale odbiegamy od meritum tematu, anetaad4 , zadzwoń do klantenservice, i zapytaj z jakiego powodu jest odmowa, chyba będzie najprosciej. |
|
|
|
|
yabolik
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Gru 21, 2010 1:59 pm
|
|
|
Ja też się starałem o kwartaallimiet i lipa - dwa razy odmowa. Konto od dwóch lat, wpłaty od 7 mcy regularne wysokie... i lipa ... |
|
|
|
|
4ro
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Sty 09, 2011 10:29 am limit kwartalny
|
|
|
ja posiadam konto w ING 2 lata i chociaz nie zarabiam fortuny (ok. 350-400 euro tygodniowo) to sami przesłali mi do domu propozycje limitu kwartalnego. Musiałem zaznaczyc jaki wariant mi odpowiada i odeslac w zalaczonej kopercie. Były to 3 warianty 500, 1000 i 1500 euro i wybrałem ten 1500. po kilku dniach przyszła mi pozytywna odpowiedź. Jednak zauważyłem, że owa propozycja przyszła mi dopiero gdy zaczęłem odkładać pieniądze na koncie ( w momencie otrzymania listu jakies 1000 euro) tak więc moze komputer sprawdza na zasadzie Twojego dysponowania pieniędzmi. Bo jaka jest Twoja wiarygodność, gdybyś nawet 3 tyś. euro zarabiał i wszystko co do centa wydawał. Ja zresztą ten limit mam tylko na czarną godzinę i nie zamierzam go używać ... pzdr |
|
|
|
|
dorota-ol
Gaduła dorota-ol
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 16 Lip 2009 Posty: 123 Skąd: Den Haag
|
Wysłany: Wto Sie 16, 2011 12:07 pm
|
|
|
Co jest potrzebne żeby uzyskać kredyt (nie hipoteczny) zwykły? Czy jest łatwo ? |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM
Pomogła: 33 razy Dołączyła: 08 Paź 2006 Posty: 905 Skąd: kraj tulipanow
|
Wysłany: Śro Sie 17, 2011 9:11 am
|
|
|
mozesz zlozyc zapytanie o kredyt- wymagania niby nie wielkie ale - staly kontrakt, zameldowanie, no i dochody odpowiednie do kredytu jaki sobie zyczysz.
co do debetu ING- to nie prawda, ze jak ktos pracuje przez uitzendbureau moze go nie otrzymac.
wszystko zalezy od tego jakie masz miesieczne stale wplywy
.i fakt warto miec jakas kwote na koncie a potem dopiero zlozyc zapytanie. |
_________________ Bo w miłości silni
mamy siebie nawzajem! |
|
|
|
|
|