Sytaucja w Holandii - Terazniejszosc i przyszlosc |
Autor |
Wiadomość |
trOnk12
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sie 22, 2011 12:02 pm Sytaucja w Holandii - Terazniejszosc i przyszlosc
|
|
|
Witam przegladajac tematy na telegraaf.nl przegladam najczesciej te dotyczace ekonomi i finansow z tego co widze w Holandii jest coraz gorzej , wiadomo kryzys euro dlatego chcialbym zapytac czy w niemczech naprzyklad sa takie ciecia ?? oszczedzanie pieniazkow itd ?? jak widzicie sytuacje za 35 lat w Holandii ?? Jak sie wam widzi ten pesymizm mieszkancow Holandii , sa strasznie negatywnie nastawienie jezeli chodzi o ekonomie swojego kraju , mam mieszane mysli dlatego chcialbym wiedziec jak to jest w niemczech tak samo oszczedzaja ?? Bo slyszalem od mojego kolego mieszkajacego w niemczech ze gorzej niz w Holandii atakauja ich podatkami i innymi sprawami
DZIEKI ZA ODPOWIEDZI |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Pon Sie 22, 2011 3:52 pm
|
|
|
Niestety w Niemczech jest gorzej , podniesiono podatek z 16 na 19 % ,zjednoczenie niemiec kosztowalo i kosztuje bardzo duzo pieniedzy
Wszyscy juz maja dosc Euro , bo od tego momentu zrobilo sie dwa razy drozej
Co bedzie za 35 lat tego nikt nie wie
monika |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy Dołączyła: 08 Paź 2006 Posty: 905 Skąd: kraj tulipanow
|
Wysłany: Pon Sie 22, 2011 4:12 pm
|
|
|
co bedzie za 35 lat? szczerze powiem jakos mnie to nie interesuje - pradopodobnie bede juz sproszkowana. |
_________________ Bo w miłości silni
mamy siebie nawzajem! |
|
|
|
|
bejupi
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Pon Sie 22, 2011 4:55 pm
|
|
|
najlepszy sposob to teraz mieszkac w niemczech i pracowac w nl |
|
|
|
|
Estamos
Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 07 Kwi 2010 Posty: 426 Skąd: provincie Utrecht...
|
Wysłany: Pon Sie 22, 2011 4:59 pm
|
|
|
Jeśli patrzeć na historię kraje takie jak Niemcy, Francja czy Holandia zawsze były bardziej do przodu niż np. Hiszpania czy Węgry.
Niedawno przestałem wierzyć, że w Polsce będzie tak samo jak choćby we wschodnich Niemczech. Tu nie chodzi o kraj tylko o ludzi i podejście do życia. Dopóki w Polsce będzie przyzwolenie na złodziejstwo i przymakanie na to oczu dalej będzie jak było.
Za 35 lat to biorąc dziś hipotekę na 270 tysięcy euro będę miał swoje 50 letniemieszkanie w NL. Nie warto.
Żałuję że urodziłem się w 85 roku, gdyby to był np 70 to na pewno byłoby mi lepiej nie mówiąc o 50 tym. |
|
|
|
|
bejupi
|
Wysłany: Pon Sie 22, 2011 6:23 pm
|
|
|
Estamos napisał/a: | Jeśli patrzeć na historię kraje takie jak Niemcy, Francja czy Holandia zawsze były bardziej do przodu niż np. Hiszpania czy Węgry.
Niedawno przestałem wierzyć, że w Polsce będzie tak samo jak choćby we wschodnich Niemczech. Tu nie chodzi o kraj tylko o ludzi i podejście do życia. Dopóki w Polsce będzie przyzwolenie na złodziejstwo i przymakanie na to oczu dalej będzie jak było.
Za 35 lat to biorąc dziś hipotekę na 270 tysięcy euro będę miał swoje 50 letniemieszkanie w NL. Nie warto.
Żałuję że urodziłem się w 85 roku, gdyby to był np 70 to na pewno byłoby mi lepiej nie mówiąc o 50 tym. |
ta akurat wtedy bys tu nie mogl przyjechac bez wizy |
|
|
|
|
auger
Nieśmiały użytkownik
Pomógł: 2 razy Wiek: 43 Dołączył: 22 Lut 2008 Posty: 50 Skąd: Dordrecht
|
Wysłany: Pon Sie 22, 2011 7:45 pm
|
|
|
agata napisał/a: | co bedzie za 35 lat? szczerze powiem jakos mnie to nie interesuje - pradopodobnie bede juz sproszkowana. |
A dzieci masz? Pomyśl o nich... |
_________________ :-) |
|
|
|
|
doronio
Super gaduła ->OPOLE.ZWM<-

Pomógł: 10 razy Wiek: 39 Dołączył: 04 Wrz 2007 Posty: 347 Skąd: Amsterdam/Opole
|
Wysłany: Pon Sie 22, 2011 9:16 pm
|
|
|
agata napisał/a: | co bedzie za 35 lat? szczerze powiem jakos mnie to nie interesuje - pradopodobnie bede juz sproszkowana. |
Ręce opadają. |
_________________ Pomóż
http://www.poomoc.pl |
|
|
|
|
duYster
Super gaduła Uwaga Baba!

Pomogła: 7 razy Dołączyła: 03 Gru 2007 Posty: 247 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pon Sie 22, 2011 9:17 pm Re: Sytaucja w Holandii - Terazniejszosc i przyszlosc
|
|
|
Ciesz sie zyciem a nie martw sie na zapas |
_________________ Racja jest jak dupa, kazdy ma swoja... |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM

|
Wysłany: Pon Sie 22, 2011 11:10 pm
|
|
|
doronio napisał/a: | agata napisał/a: | co bedzie za 35 lat? szczerze powiem jakos mnie to nie interesuje - pradopodobnie bede juz sproszkowana. |
Ręce opadają. |
a niby dlaczego?
jaki mam na to wplyw?
dla mie wazne jest to co sie teraz dzieje no najwyzej w najblizszej 10-ciolatce ale za 35 lat- wybacz - prawopodobnie nie dozyje, a dziecko- owszem mam - on juz tez bedzie prawie w wieku emerytalnym wiec co mam sie o niego martwic.
no tak powinnan teraz pomyslec o ewentualnych wnukach a moze prawnukach..... |
mamy siebie nawzajem! |
Ostatnio zmieniony przez agata Pon Sie 22, 2011 11:12 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
trOnk12
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Sie 24, 2011 12:36 am
|
|
|
Tez slyszalem o opcji mieszkania w niemczech i pracy w Holandii ale patrzac na cenny mieszkan w sumie roznice sa nie az tak duze , moze zle patrze
Dzieki za odpowiedz jezeli chodzi o niemcy czyli dobre plotki slyszalem podatki podnosza i tak jak mowisz zjednoczenie kosztuje no tak dzieki hehe ja w sumie tez jakos tak neutralnie jestem nastawiony co do przyszlosci tylko o dzieci mi chodzi |
|
|
|
|
doronio

|
Wysłany: Pią Sie 26, 2011 1:51 am
|
|
|
agata napisał/a: | doronio napisał/a: | agata napisał/a: | co bedzie za 35 lat? szczerze powiem jakos mnie to nie interesuje - pradopodobnie bede juz sproszkowana. |
Ręce opadają. |
a niby dlaczego?
jaki mam na to wplyw?
dla mie wazne jest to co sie teraz dzieje no najwyzej w najblizszej 10-ciolatce ale za 35 lat- wybacz - prawopodobnie nie dozyje, a dziecko- owszem mam - on juz tez bedzie prawie w wieku emerytalnym wiec co mam sie o niego martwic.
no tak powinnan teraz pomyslec o ewentualnych wnukach a moze prawnukach..... |
To po co rządy krajów debatują np. nad globalnym ociepleniem? skoro konsekwecje takowego będą dopiero za xxx lat. W sumie najważniejsze jest czubek własnego nosa. Niechodzi tutaj o temat tylko o podejście do przyszłości.
Jakby ludzie nie myśleli o dalekiej przyszłości to byś pewnie teraz nie siedziała na tym forum i nie pisała byś na tej nowiutkiej klawiaturze Logitecha. |
_________________ Pomóż
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM

|
Wysłany: Pią Sie 26, 2011 10:41 am
|
|
|
Jakby ludzie nie myśleli o dalekiej przyszłości to byś pewnie teraz nie siedziała na tym forum i nie pisała byś na tej nowiutkiej klawiaturze Logitecha.
moze bez tych wszystkich dobrodziejstw bylibysmy bardziej zyczliwi i serdeczni
i wazniejsze niz czubek wlasnego nosa bylby drugi czlowiek?
kto wie? |
mamy siebie nawzajem! |
|
|
|
|
trOnk12
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sie 26, 2011 3:44 pm
|
|
|
Odnosicie sie do innego tematu : ) ale mimotego dziekuje za dobry udzial w temacie temacik mozna zamknac a nawet usunac gdzys mam nowy temacik w ktorym chetnie zobacze odpowiedzi |
|
|
|
|
doronio

|
Wysłany: Pią Sie 26, 2011 4:28 pm
|
|
|
agata napisał/a: | wazniejsze niz czubek wlasnego nosa bylby drugi czlowiek? |
|
_________________ Pomóż
Ostatnio zmieniony przez doronio Pią Sie 26, 2011 4:28 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|