NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy grozi nam grzywna albo cos gorszego???
Autor Wiadomość
Ariana 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Sie 24, 2011 7:00 am   

dratewka napisał/a:
niewieze, a co wy mysleliscie, ze domeldujecie sobie kogos i ok, aaaaaa no tak ale kasa byla dodatkowa, poprostu parodia jakas.

a kto kontroluje czystosc w mieszkani? tylko nie piszcie ze jakis gosc z gemente :031:

To ona mnie blagala o adres.Mój partner nie chcial sie zgodzic,bo sie tego wlasnie obawial ale ona nas przekonala,ze takich kontroli nie ma i sie na te pare miesiecy zgodzilismy,dopuki nie znajdzie innego adresu.
U nas czystosci w mieszkaniu nigdy nie kontrolowano..
Ostatnio zmieniony przez Ariana Śro Sie 24, 2011 7:00 am, w całości zmieniany 1 raz  

misia0101 
Super gaduła

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Śro Sie 24, 2011 7:55 am   

wez nie panikuj z 5 tys kary!

1. to ze masz kontrakt na wynajem, to nie znaczy ze jestes zameldowana!
2. napewno ktos na kolezanke zlozyl donos (albo na nkolezanke albo na konkubenta)
3. kare napewno dostanie kolezanka - jesli to byla kontrola z SZ to napewno bedzie musiala zwrocic wyludzony dodatek + jakas extra kara
4. Jak sie pochwaliliscie ze placicla za zameldowanie, to byc moze bedziecie miec jakas kare, ale napewno nie bedzie 5tys!

A tak na marginesie:
Znam osobiscie juz 4 samotne matki, ktore podobnie jak kolezanka siedzialy z facetem a pobieraly zasilek dla samotnego rodzica - i co? Wszytskie 4 zlapano na tym procederze, ba raz to nawet siostra na siostre doniosla :/

agata 
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy
Wysłany: Śro Sie 24, 2011 8:43 am   

Ludzie - co ey wypisujecie? jakie kontrole czystosci? jakie kary niewiadomo za co?- Mieszkam tu ladnych kilka lat- i przez pierwsze 6 mieszknie wynajmowalam- nigdy nie slyszalam, niemialam takowych kontroli .
owszem 3 byla u mnie ekipa z geemente po to by sprawdzic ilemieszka osob, owszem sprawdzali dosc dokladnie tzn. lazienka liczenie szczoteczek do zebow, liczenie lozek...ale zadnego odzuwania lodowek i zagladnia w kazdsy kat.
wielkokrotnie juz spotkalam sie z tym, iz wypowiadaja sie osoby , ktore gdzies cos uslyszaly, zapewne jeszcze troszke koloryzujac-
Nie robcie paniki! to ze kolega dostal 500 euro kary- ale za co?
a moze wcale nie dostal......?
Jesli ta kontrola byla z social zaak- to wlasnie sprawdzaja min. czy osoby zameldowane na danym adresie a otrzymujace jakies dodatkowe pieniadze np. huurtoeslag czy uitkerng rzeczywiscie slusznie pobieraja takie dodatki . Tyle

To nie ty kolezanko dostaniesz kare tylko twoja kolezanka i bedzie musiala oddac pieniadze/

Ariana 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Sie 24, 2011 3:33 pm   

A wiec sprawa wyglada tak:kolezanka dzis sama sie wymeldowala.Udalo sie jej zalatwic meldunek tam gdzie tyle lat mieszkala na czarno..Nie wiem jak to zrobila i nawet nie bede wnikac w szczególy,bo to juz nie moja sprawa..Powiedzieli jej w gemente,ze zadnych kar nie bedzie i wyglada na to,ze wszystko jest w porzadku...Mam jeszcze nadzieje i szczerze jej zycze,zeby nie miala problemów z tym zasilkiem,bo jak bedzie musiala to zwracac,to bedzie to kolosalna suma...Ona twierdzi,ze nie bedzie musiala,bo oni jej przeciez nie udowodnia,ze jest z tym facetem w parze a on tylko przyjezdza odwiedzac swoje dziecko,do czego ma prawo-tak twierdzi...
Dziekuje wszystkim za odp. szczególnie te pomocne...

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Śro Sie 24, 2011 5:03 pm   

misia0101,
Cytat:
Znam osobiscie juz 4 samotne matki, ktore podobnie jak kolezanka siedzialy z facetem a pobieraly zasilek dla samotnego rodzica - i co? Wszytskie 4 zlapano na tym procederze, ba raz to nawet siostra na siostre doniosla :/

bach... co to za siostra ? jednym slowem, ktos na te 4 samotne matki zlozyl doniesienie
nie wierze, ze od tak sobie wparowala kontrola i od razu wyszlo na jaw ze siedza z facetami
znam osobiscie takie sytuacje i nigdy nic podobnego sie nie wydarzylo i chyba nie wydarzy o ile'' dobrzy ludzie'' nie doniosa :083:

jedrzej2225 
Mega gaduła

Wysłany: Śro Sie 24, 2011 9:09 pm   

Ciekawe rzeczy z tymi kontrolami,bo u mnie w domu stoi 5 łóżek,w łazience 5 lub 6 szczoteczek. I co z tym zrobić bo całe ostatnie 3 lata mieszkam sam.Tylko kilka razy w roku rodzinka spędza wakacje, czy święta.Swoją drogą w lipcu było nawet 8 osób,co prawda przez jeden tydzień, ale zawsze. Jakbym z tego powodu mial mieć kontrolę (bo np. sasiadowi nie podoba się gwar) to bym ich wyśmiał.

bagniaczka 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Pią Sie 26, 2011 3:59 pm   

jedrzej2225 napisał/a:
u mnie w domu stoi 5 łóżek,w łazience 5 lub 6 szczoteczek. I co z tym zrobić

Posprzątaj :D

aneczka26 
Poczatkujacy
anka

Wysłany: Pon Sie 29, 2011 1:08 pm   

jesli przez tydzien ktoś u Ciebie rezyduje to żadna kontrola Ci nie przyjdzie (chyba że impreza zbyt głośna i sąsiad wezwie policje)a oni nim sie zjawią na kontroli najpierw cie obserwują przez pare miesięcy nawet całkiem fajne fotki robią :032: póżniej jak przyjdą spiszą wszystkich obecnych w domu zapytają kto przebywa jak długo itp.a po jakimś czasie dostaniesz protokół kontroli do domu.

Odpowiedz do tematu