szczepienia |
Autor |
Wiadomość |
Agattka
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Maj 11, 2010 1:50 pm
|
|
|
ośmiornica napisał/a: |
Oczywiście większość lekarzy bedzie zachwalała szczepionki, biochemicy jednak już nie.
|
ciekawa teoria....szczegolnie, ze u nas prawie caly lab zaszczepil sie nawet przeciwko meksykanskiej grypie
widac biochemik, a moze nawet biolog molekularny biologowi molekularnemu nierowny...
ja tylko jeszcze sobie mysle, ze wiele chorob na ktore dzieci od lat sa szczepione moga przejsc w powiklania chocby z tego wzgledu, ze lekarz rodzinny tej choroby nie rozpozna...bo nigdy jej nie widzial.... |
|
|
|
|
nastka
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pią Sie 26, 2011 4:25 pm
|
|
|
ostatnio dostałam pisemko z Rijksinstituut voor Voksgezondheid z tabelką szczepień do wypełnienia i odesłania.
no i w sumie zastanawiam się co robić,od razu zaznaczę że zwoleninikiem szczepień nie jestem i w polsce dziecko dostało zaledwie parę szczepionek,
no i teraz czy wypełnic tą tabelkę i odesłać i czekać no nie wiem ,na wezwanie do szczepień czy co?
Zadzwonić do nich i powiedzieć że nie chce by dziecko było na cokolwiek szczepione?
nie robić nic?(najwygodniejsze wyjscie) ale czy tym samym nie narażam się na posądzenie o tzw zaniedbanie? |
Ostatnio zmieniony przez nastka Pią Sie 26, 2011 4:26 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Sob Sie 27, 2011 12:55 pm
|
|
|
szczepienia w Holandii nie sa obowiazkowe... wiec zadnego zaniedbania nie bedzie... to twoj wybor co zrobisz... |
|
|
|
|
nastka
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Sie 27, 2011 7:48 pm
|
|
|
no tak, a czy jestem zobowiązana by wypełniać tą tabelkę i odsyłać? |
|
|
|
|
Jagoda97
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 04 Gru 2008 Posty: 802
|
Wysłany: Sob Sie 27, 2011 10:36 pm
|
|
|
nastka napisał/a: | no tak, a czy jestem zobowiązana by wypełniać tą tabelkę i odsyłać? |
Zobowiazana, pod grozba kary, nie jestes.
Uweazam, ze uczciwie jest jednak podejsc do sprawy powaznie i wypelnic formularz.
Wpisujesz jakie szczepienia mialo Twoje dziecko i odsylasz formularz.
Nastepnie przyjdzie zawiadomienie aby zadzwonic i umowic sie na brakujace szczepienia, wtedy mozesz zadzwonic i odmowic szczepien lub ni reagowac na to nastepne pismo.
Uwazam jednak, ze jest wazne aby podac jakie szczepienia dziecko mialo, to moze byc wazne w razie ewentualnej choroby.
Ja tak zrobilam ze szczepieniami mojego wnuczka. Brakowalo jemu chyba 2-ch szczepien, a poniewaz te szczepienia podaja dzieciom w 1-szym roku (wnuczek mial 7lat), wiec podziekowalam za troske i powiedzialam, ze rodzice rezygnuja z tych szczepien. |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Nie Sie 28, 2011 10:45 am
|
|
|
nastka napisał/a: | no tak, a czy jestem zobowiązana by wypełniać tą tabelkę i odsyłać? |
z tego co wiem to nie jestes... ale pewnie beda przysylac kolejne listy z przypomnieniem... wiec najprosciej jest zrobic jak Jagoda mowi... wypelnic ta karte i odeslac... w zyciu nigdy nic nie wiadomo... a tak beda juz mieli w systemie jakie szczepienia dziecko juz mialo... |
|
|
|
|
nastka
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Sie 30, 2011 9:34 am
|
|
|
dzięki dziewczyny,to chyba jednak się sprężę i to zrobię |