NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
szczepienia
Autor Wiadomość
Agattka 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Wto Maj 11, 2010 1:50 pm   

ośmiornica napisał/a:

Oczywiście większość lekarzy bedzie zachwalała szczepionki, biochemicy jednak już nie.

ciekawa teoria....szczegolnie, ze u nas prawie caly lab zaszczepil sie nawet przeciwko meksykanskiej grypie :)

widac biochemik, a moze nawet biolog molekularny biologowi molekularnemu nierowny... :)

ja tylko jeszcze sobie mysle, ze wiele chorob na ktore dzieci od lat sa szczepione moga przejsc w powiklania chocby z tego wzgledu, ze lekarz rodzinny tej choroby nie rozpozna...bo nigdy jej nie widzial....

nastka 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pią Sie 26, 2011 4:25 pm   

ostatnio dostałam pisemko z Rijksinstituut voor Voksgezondheid z tabelką szczepień do wypełnienia i odesłania.
no i w sumie zastanawiam się co robić,od razu zaznaczę że zwoleninikiem szczepień nie jestem i w polsce dziecko dostało zaledwie parę szczepionek,

no i teraz czy wypełnic tą tabelkę i odesłać i czekać no nie wiem ,na wezwanie do szczepień czy co?

Zadzwonić do nich i powiedzieć że nie chce by dziecko było na cokolwiek szczepione?

nie robić nic?(najwygodniejsze wyjscie) ale czy tym samym nie narażam się na posądzenie o tzw zaniedbanie?
Ostatnio zmieniony przez nastka Pią Sie 26, 2011 4:26 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Duuvelke 
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Sob Sie 27, 2011 12:55 pm   

szczepienia w Holandii nie sa obowiazkowe... wiec zadnego zaniedbania nie bedzie... to twoj wybor co zrobisz...

nastka 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Sob Sie 27, 2011 7:48 pm   

no tak, a czy jestem zobowiązana by wypełniać tą tabelkę i odsyłać?

Jagoda97 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 14 razy
Wysłany: Sob Sie 27, 2011 10:36 pm   

nastka napisał/a:

Zobowiazana, pod grozba kary, nie jestes.
Uweazam, ze uczciwie jest jednak podejsc do sprawy powaznie i wypelnic formularz.
Wpisujesz jakie szczepienia mialo Twoje dziecko i odsylasz formularz.
Nastepnie przyjdzie zawiadomienie aby zadzwonic i umowic sie na brakujace szczepienia, wtedy mozesz zadzwonic i odmowic szczepien lub ni reagowac na to nastepne pismo.
Uwazam jednak, ze jest wazne aby podac jakie szczepienia dziecko mialo, to moze byc wazne w razie ewentualnej choroby.
Ja tak zrobilam ze szczepieniami mojego wnuczka. Brakowalo jemu chyba 2-ch szczepien, a poniewaz te szczepienia podaja dzieciom w 1-szym roku (wnuczek mial 7lat), wiec podziekowalam za troske i powiedzialam, ze rodzice rezygnuja z tych szczepien.

Duuvelke 
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Nie Sie 28, 2011 10:45 am   

nastka napisał/a:

z tego co wiem to nie jestes... ale pewnie beda przysylac kolejne listy z przypomnieniem... wiec najprosciej jest zrobic jak Jagoda mowi... wypelnic ta karte i odeslac... w zyciu nigdy nic nie wiadomo... a tak beda juz mieli w systemie jakie szczepienia dziecko juz mialo...

nastka 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Wto Sie 30, 2011 9:34 am   

dzięki dziewczyny,to chyba jednak się sprężę i to zrobię

Odpowiedz do tematu