Stałe opłaty za prąd/gaz |
Autor |
Wiadomość |
kuduaty
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 5:04 pm Stałe opłaty za prąd/gaz
|
|
|
Witam ponownie!
Czy jakaś dobra dusza może powiedzieć mi, ile wynoszą stałe, miesięczne opłaty w Green Choice?
Na stronie GC znalazłem informacje, z których wynika, że będę płacił ponad €40 co miesiąc za sam fakt, że korzystam z ich usług + zużycie (w poprzednim, skromnym miesiącu wyszło mi 100 kWh + 20 m3), co w sumie daje mi €70, licząc według cennika.
Porównywarki ofert, z kolei, przy tym zużyciu mówią, że powinienem płacić €40 miesięcznie.
Komu mam ufać!? |
|
|
|
|
bejupi
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 5:42 pm
|
|
|
40e + 70e razem 110e miesiecznie to nromalna oplata
wiadomym jest ze oplata za liczniki i przesyl stanowi duza czesc miesieczneggo rachunku zwlaszczza jezeli ktos malo mediow zuzywa
a porownywarki moga uwzgledniac promocje gdzies u ktoregos z dostawcow pradu takie porownywarki to przez okno mozna wyrzucic
myslales zze za poldarmo bedziesz mial swiatlo i gaz? |
Ostatnio zmieniony przez bejupi Nie Wrz 04, 2011 5:42 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
kuduaty
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 6:46 pm
|
|
|
Nastawiałem się na €120 miesięcznie, więc nie jest to dla mnie wielkim szokiem. Chciałem się jedynie upewnić.
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za przemiłą, wyczerpującą, rozwiewającą wszelkie wątpliwości odpowiedź. |
|
|
|
|
Estamos
Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 07 Kwi 2010 Posty: 426 Skąd: provincie Utrecht...
|
Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 7:11 pm
|
|
|
bejupi nie wiem czyś Ty chłop czy baba ale wiem, żeś imbecyl.
Możesz podejdziesz i obejdziesz pytającemu licznik, skoro Ci nie głupio o takie głupoty pytać?
Żenua. |
|
|
|
|
bejupi
|
Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 7:23 pm
|
|
|
kuduaty napisał/a: | Nastawiałem się na €120 miesięcznie, więc nie jest to dla mnie wielkim szokiem. Chciałem się jedynie upewnić.
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za przemiłą, wyczerpującą, rozwiewającą wszelkie wątpliwości odpowiedź. |
teraz jest to ok 110e a w zimie sie zrobi 130e bo dojdzie wiecej gazu bo bedziesz ogrzewal i wiecej za prad bo krotsze dni |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 8:34 pm
|
|
|
kuduaty,
byc moze teraz placisz za duzo, ale bywa , ze po rocznym rozliczeniu, czasem otrzymuje sie zwrot pieniedzy
a firma od ktorej kupujesz gaz i prad , ustalla nowa, mniejsza stawke
moja , stala oplata to 44 euro /m |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Wrz 04, 2011 8:54 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
misia0101
Super gaduła

Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 22 Mar 2011 Posty: 368 Skąd: Bikinibroek
|
Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 9:22 pm
|
|
|
chcialabym sie dolaczyc do tematu.
mam podpisany kontrakt z nuon (niby dobrze sie w niego wczytalam... ale wyszla mala niespodzianka)
1. podpisalam kontrakt vast na 3lata (jesli dobrze zrozumialam, to nie powinna cena zmienic sie przez 3 lata, a tu tydzien temu dostaje nowa fakture ktorej koszt podniesiony jest o 20 euro!) zaznaczam ze to zwykla faktura a nie jakies tam extra koszty adm.
2. zalapalam sie specjalnie na ta akcje half jaar GRATIS (gas/elektra), po fakcie okazalo sie ze to nie jest tak ze ja nie place pol roku tych rachunkow, ale co roku oni beda robili rozliczenie i wtedy dostane 2 miesiace odliczenia. i nic...
oczywiscie zadzwonie, ale moze ktos z forumowiczow mial taki problem z nuonem (wiem,wiem stawki sie zmienily, no ale vast to vast?! |
_________________ Ik Ben Er Klaar Voor.... trochę żółtego koloru na tym wiecznie szarym forum. |
|
|
|
|
bejupi
|
Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 9:27 pm
|
|
|
vast znaczy ze masz kontrakt na 3 lata a nie ze ceny sie nie zmienia |
|
|
|
|
misia0101
Super gaduła

|
Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 9:41 pm
|
|
|
dobra napisze inaczej kontrakt na ENERGIE VOOR EEN VASTE PRIJS |
_________________ Ik Ben Er Klaar Voor.... trochę żółtego koloru na tym wiecznie szarym forum. |
|
|
|
|
bejupi
|
Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 9:47 pm
|
|
|
no ale faktury to sa zawsze prognozy nawet jesli ci teraz podniesli o 20e i ty tego nie zuzyjesz to przy rozliczeniu dostaniesz zwrot |
|
|
|
|
misia0101
Super gaduła

|
Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 10:00 pm
|
|
|
nie wydaje ci sie troche to bez sensu co mi odpowiadasz? jesli podpisuje taki kontrakt ktory z sam z nazwy ma byc stala oplata, to dlaczego cena jest zmieniana???!
prosilam o odpowiedzi osoby ktore mialy podobna sytuacje. |
|
|
|
|
Mathnl

|
Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 10:15 pm
|
|
|
misia0101 napisał/a: | jesli podpisuje taki kontrakt ktory z sam z nazwy ma byc stala oplata, to dlaczego cena jest zmieniana???! |
Cena pewnie jest stala,ale za 1 kW pradu i za m szesc. gazu.
misia0101 napisał/a: | zalapalam sie specjalnie na ta akcje half jaar GRATIS (gas/elektra), po fakcie okazalo sie ze to nie jest tak ze ja nie place pol roku tych rachunkow, ale co roku oni beda robili rozliczenie i wtedy dostane 2 miesiace odliczenia. i nic... |
To i tak super promocja.Ale ja w takie gratisy nie wierze.Z jednej strony masz taniej,ale gdzies z drugiej manki Ci doloza. |
|
|
|
|
Winter
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 453 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 10:18 pm
|
|
|
To czemu ja płacę 300 € za prąd i gaz? Chyba coś licznik nawala |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 10:38 pm
|
|
|
Winter,
Cytat: | To czemu ja płacę 300 € za prąd i gaz? Chyba coś licznik nawala |
nie koniecznie wina licznika ,moze dom duzy ,bez izolacji, do tego kiepska stolarka okienna pojedyncze szyby w oknach ,brak zarowek energooszczednych, byc moze brak nawyku oszczedzania , nie wiem no kurcze sporo sie na to sklada
zawsze mozesz zglosic iz podejrzewasz ze licznik nawala , firma przesylowa ma obowiazek to sprawdzic |
|
|
|
|
misia0101
Super gaduła

|
Wysłany: Pon Wrz 05, 2011 8:06 am
|
|
|
dzieki, za odp. wyjatkowo nie dostalam od nich takiego rozliczenia gdzie widac ile zuzulismy,a to przeciez nie normalne jest. musze dzwonic. Winter napisał/a: | To czemu ja płacę 300 € za prąd i gaz? Chyba coś licznik nawala |
ja kiedys dostalam az 1500 bodajze do zaplacenia extra, tez wine zrzucilam na licznik, ba nawet u mnie ten licznik byl brany do ekspertyzy - tylko bylam 190e w d u p e (bo za ta ekspertyze musisz tak czy siak zaplacic... nawet jak w moim przypadku-kiedy licznik byl dobry...) |
|
|
|
|
|