NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pomóż Polakowi.........
Autor Wiadomość
doktorlecker 
Gaduła

Wysłany: Wto Gru 13, 2011 8:14 pm   Pomóż Polakowi.........

Witam. Chciałem sie Dowiedzieć Waszej Opini Na Temat Mojej Sytuacji... Otóż w Pażdzierniku pomogłem załatwić jednej dziewczynie Prace. Praca lekka , siedząca , z zakwaterowaniem i obiadami. Po przyjeżdzie na miejsce dziewczyna nie chciała pracować obijała się, a na dodatek nie stroniła w Alkoholu, a na domiar złego przyjechała bez grosza bez duszy< a ja zaznaczałem ze musi mieć kase na miesiąc >. Szef nic nie powiedział jej tylko przyszedł do mnie bo ja ją załatwiłem, Pytanie Czy warto pomagac polakom, , < bo juz drugi raz sie przejechałem>, czy to mam sens , czy warto olać i nic nie robić. Proszę o normalne Odpowiedzi

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Wto Gru 13, 2011 10:03 pm   

Witam,

Jesli ktoś załatwia "obcej " osobie prace i za nia reczy a jej wcale nie zna to bez URAZY ale chyba jest IDIOTA... :029:

Ja staram sie pomagac - czasem milo usłyszeć zwykle dziekuje za pomoc w jakiejs sprawie ( otworzenie konta bankowego , wizyta na poczcie itp ) ale trafiaja sie czasem OSOBNIKI ktore nie podziekuja nawet a jeszcze OBGADAJA za plecami ... :072:

jagodka 
Gaduła nad gadułami :-)
zona udomowiona

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Wto Gru 13, 2011 10:08 pm   

wyglada na to z epomogles calkiem obcej, nieznanej ci osobie bo przeciez nie mozna kogos rekomendowac kogo sie nie zna... w koncu na tym polega " zalatwianie pracy" :) no chyba ze sie robi to z apieniadze to wtedy nie zalezy ci komu..pomagasz ;)

chce powiedziec z ejezeli kogos polecasz to przynajmniej powinienies ty miec jakies zaufanie do tej osoby. szef w sumie mial racje ze do ciebie zwrocil sie ze skarga, zalem bo zna ciebie i ufa twojej rekomendacji

moja rada: chcesz komus pomoc, to jesli podeslesz pracodawcy ktory cie zna i ci ufa niech to bedzie osoba ktorej ty w takiej samej mierze ufasz i znasz.

[ Dodano: Wto Gru 13, 2011 10:10 pm ]
lecker a na twoej pytanei odpowiem tak: jezeli pomagasz takim ludziom ktorych nei znasz za ktorych nei mozesz poreczy to zdecydowanie nie ma sensu pomagac bo tylko sam w klopoty sie wpakujesz i innych na to narazisz.

joaśik1001 
Poczatkujacy
joasik1001

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto Gru 13, 2011 10:42 pm   

Oj wiem cos na ten temat,tyle razy przejechalam sie juz na osobach ktorym pomoglam,ze nauczylam sie jednego,a mianowicie,moge sluzyc rada ale nigdy nikomu nic nie zalatwie,a juz w szczegolnosci pracy...

Odpowiedz do tematu