NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
kradzież pieniędzy z konta bankowego ing
Autor Wiadomość
michallato 
Poczatkujacy
michal

Wysłany: Pon Gru 26, 2011 12:47 pm   kradzież pieniędzy z konta bankowego ing

Witam. 23 grudnia zostały mi skradzine pieniadze z konta ing. Sprawcy dokonali kilku transakcji w Amsterdamie i Chicago i wyczyscili mi konto prawie 2000euro. Czy ktos z was miał juz taki przypadek w przeszłosci i jak to się skonczyło. Co mam robic, czy odzyskam pieniadze.

mario007 
Super gaduła

Wysłany: Pon Gru 26, 2011 1:09 pm   Re: kradzież pieniędzy z konta bankowego ing

michallato napisał/a:
Witam. 23 grudnia zostały mi skradzine pieniadze z konta ing. Sprawcy dokonali kilku transakcji w Amsterdamie i Chicago i wyczyscili mi konto prawie 2000euro. Czy ktos z was miał juz taki przypadek w przeszłosci i jak to się skonczyło. Co mam robic, czy odzyskam pieniadze.

W jaki sposob zostaly wykonane tranzakcje?

marta75 
Gaduła
marta75

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Pon Gru 26, 2011 1:29 pm   

Zadzwon natychmiast na infolinie banku I powiedz zeby zablokowali transakcje I twoja karte I wytlumacz co sie dzieje.mialam podobna sytuacje .

michallato 
Poczatkujacy
michal

Wysłany: Pon Gru 26, 2011 1:30 pm   

Wypłata z bankomatu za pomoca skopiowanej karty. Co kilka minut Amsterdam, Chicago.

[ Dodano: Pon Gru 26, 2011 1:31 pm ]
marta 75 Do banku juz dzwonilem, karta zablokowana a co dalej bedzie nie mam pojecia, oddali Ci pieniadze?

Katje 
Gaduła

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Pon Gru 26, 2011 3:20 pm   

Idziesz do banku, bank zaczyna procedure, drukuja Ci wyciagi, z nimi idziesz na policje, zglaszasz przestepstwo, z papierami z policji wracasz do banku, bank przyjmuje dokumenty, zaczyna postepowanie i w przeciagu do 3 miesiecy otrzymujesz pieniadze od banku (banki sa ubezpieczone na takie wypadki). Tak mi pani w Rabobanku powiedziala jak mialam podobna sytuacje, z tym, ze moj bank szybciej ogarnal niz ja, ze skopiowano mi karte i ja zablokowali.
Tak to w skrocie mniej wiecej wyglada, mozliwe, ze twoj bank moze miec troche inna procedure.

SylwiaZ 
Poczatkujacy
SylwiaZ

Wysłany: Wto Gru 27, 2011 1:34 am   

Mielismy w ING kradziez z konta (okolo 1000 euro) tyle tylko ze kradziezy dokonano w tym samym czasie kiedy korzystalismy z karty na stacji paliw. Automatycznie bank zablokowal nam karte poniewaz z jednej karty robiono transakcje w roznych krajach (Dominikana i Holandia). Nastepnego dnia poszlismy zglosic ta kradziez w banku gdzie nas poinformowano iz karta jest juz zablokowana i do 10 dni roboczych skradzione pieniadze trafia na nasze konto. Ku milemu zaskoczeniu pieniadze zwrocono po 3 dniach :) Nic nie zglaszalismy na policji.

marta75 
Gaduła
marta75

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Wto Gru 27, 2011 9:06 am   

Sylwia mialam taka sama sytuacje placilam karta na stacji benzynwej w Polsce blisko granicy zniknelo wtedy 7800€ ,bank zwrocil po kilku dniach.

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Wto Gru 27, 2011 9:08 am   

dlatego warto zalozyc sobie subkonto oszczednosciowe z ktorego mozna przelac kase tylko na swoje glowne... a na glownym trzymac tylko na biezace wydatki (np. an tydzien do przodu)
w przypadku scam'u na koncie glownym nie zostaniesz bez gotowki na np. tydzien dwa czy trzy zanim bank zwroci skradziona kase.

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24

mlubinski 
Super gaduła

Wysłany: Wto Gru 27, 2011 11:55 am   

subkonto oszczednosciowe z tego co mi sie wydaje jest tworzone automatycznie (przynajmniej w ABN Amro)

Duuvelke 
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Wto Gru 27, 2011 8:10 pm   

mlubinski napisał/a:
subkonto oszczednosciowe z tego co mi sie wydaje jest tworzone automatycznie (przynajmniej w ABN Amro)

nie... w ING trzeba samemu otworzyc konto oszczednosciowe...

doronio 
Super gaduła
->OPOLE.ZWM<-

Wysłany: Wto Gru 27, 2011 10:47 pm   

m4rcin napisał/a:
dlatego warto zalozyc sobie subkonto oszczednosciowe z ktorego mozna przelac kase tylko na swoje glowne... a na glownym trzymac tylko na biezace wydatki (np. an tydzien do przodu)
w przypadku scam'u na koncie glownym nie zostaniesz bez gotowki na np. tydzien dwa czy trzy zanim bank zwroci skradziona kase.

Dokladnie, też tak robie, nawet jak nagle zaplanuje większy wydatek, to szybko smartfonem przelew robie na rozliczeniowe.

Odpowiedz do tematu