kradzież pieniędzy z konta bankowego ing |
Autor |
Wiadomość |
michallato
Poczatkujacy michal
|
Wysłany: Pon Gru 26, 2011 12:47 pm kradzież pieniędzy z konta bankowego ing
|
|
|
Witam. 23 grudnia zostały mi skradzine pieniadze z konta ing. Sprawcy dokonali kilku transakcji w Amsterdamie i Chicago i wyczyscili mi konto prawie 2000euro. Czy ktos z was miał juz taki przypadek w przeszłosci i jak to się skonczyło. Co mam robic, czy odzyskam pieniadze. |
|
|
|
|
mario007
Super gaduła
Pomógł: 11 razy Dołączył: 18 Lip 2009 Posty: 338 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Pon Gru 26, 2011 1:09 pm Re: kradzież pieniędzy z konta bankowego ing
|
|
|
michallato napisał/a: | Witam. 23 grudnia zostały mi skradzine pieniadze z konta ing. Sprawcy dokonali kilku transakcji w Amsterdamie i Chicago i wyczyscili mi konto prawie 2000euro. Czy ktos z was miał juz taki przypadek w przeszłosci i jak to się skonczyło. Co mam robic, czy odzyskam pieniadze. |
W jaki sposob zostaly wykonane tranzakcje? |
_________________ Mariusz |
|
|
|
|
marta75
Gaduła marta75
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 26 Cze 2010 Posty: 159 Skąd: krakow-veenendaal
|
Wysłany: Pon Gru 26, 2011 1:29 pm
|
|
|
Zadzwon natychmiast na infolinie banku I powiedz zeby zablokowali transakcje I twoja karte I wytlumacz co sie dzieje.mialam podobna sytuacje . |
|
|
|
|
michallato
Poczatkujacy michal
|
Wysłany: Pon Gru 26, 2011 1:30 pm
|
|
|
Wypłata z bankomatu za pomoca skopiowanej karty. Co kilka minut Amsterdam, Chicago.
[ Dodano: Pon Gru 26, 2011 1:31 pm ]
marta 75 Do banku juz dzwonilem, karta zablokowana a co dalej bedzie nie mam pojecia, oddali Ci pieniadze? |
|
|
|
|
Katje
Gaduła
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 14 Maj 2010 Posty: 137
|
Wysłany: Pon Gru 26, 2011 3:20 pm
|
|
|
Idziesz do banku, bank zaczyna procedure, drukuja Ci wyciagi, z nimi idziesz na policje, zglaszasz przestepstwo, z papierami z policji wracasz do banku, bank przyjmuje dokumenty, zaczyna postepowanie i w przeciagu do 3 miesiecy otrzymujesz pieniadze od banku (banki sa ubezpieczone na takie wypadki). Tak mi pani w Rabobanku powiedziala jak mialam podobna sytuacje, z tym, ze moj bank szybciej ogarnal niz ja, ze skopiowano mi karte i ja zablokowali.
Tak to w skrocie mniej wiecej wyglada, mozliwe, ze twoj bank moze miec troche inna procedure. |
|
|
|
|
SylwiaZ
Poczatkujacy SylwiaZ
|
Wysłany: Wto Gru 27, 2011 1:34 am
|
|
|
Mielismy w ING kradziez z konta (okolo 1000 euro) tyle tylko ze kradziezy dokonano w tym samym czasie kiedy korzystalismy z karty na stacji paliw. Automatycznie bank zablokowal nam karte poniewaz z jednej karty robiono transakcje w roznych krajach (Dominikana i Holandia). Nastepnego dnia poszlismy zglosic ta kradziez w banku gdzie nas poinformowano iz karta jest juz zablokowana i do 10 dni roboczych skradzione pieniadze trafia na nasze konto. Ku milemu zaskoczeniu pieniadze zwrocono po 3 dniach Nic nie zglaszalismy na policji. |
|
|
|
|
marta75
Gaduła marta75
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 26 Cze 2010 Posty: 159 Skąd: krakow-veenendaal
|
Wysłany: Wto Gru 27, 2011 9:06 am
|
|
|
Sylwia mialam taka sama sytuacje placilam karta na stacji benzynwej w Polsce blisko granicy zniknelo wtedy 7800€ ,bank zwrocil po kilku dniach. |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Gru 27, 2011 9:08 am
|
|
|
dlatego warto zalozyc sobie subkonto oszczednosciowe z ktorego mozna przelac kase tylko na swoje glowne... a na glownym trzymac tylko na biezace wydatki (np. an tydzien do przodu)
w przypadku scam'u na koncie glownym nie zostaniesz bez gotowki na np. tydzien dwa czy trzy zanim bank zwroci skradziona kase. |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
mlubinski
Super gaduła
|
Wysłany: Wto Gru 27, 2011 11:55 am
|
|
|
subkonto oszczednosciowe z tego co mi sie wydaje jest tworzone automatycznie (przynajmniej w ABN Amro) |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Wto Gru 27, 2011 8:10 pm
|
|
|
mlubinski napisał/a: | subkonto oszczednosciowe z tego co mi sie wydaje jest tworzone automatycznie (przynajmniej w ABN Amro) |
nie... w ING trzeba samemu otworzyc konto oszczednosciowe... |
|
|
|
|
doronio
Super gaduła ->OPOLE.ZWM<-
Pomógł: 10 razy Wiek: 39 Dołączył: 04 Wrz 2007 Posty: 347 Skąd: Amsterdam/Opole
|
Wysłany: Wto Gru 27, 2011 10:47 pm
|
|
|
m4rcin napisał/a: | dlatego warto zalozyc sobie subkonto oszczednosciowe z ktorego mozna przelac kase tylko na swoje glowne... a na glownym trzymac tylko na biezace wydatki (np. an tydzien do przodu)
w przypadku scam'u na koncie glownym nie zostaniesz bez gotowki na np. tydzien dwa czy trzy zanim bank zwroci skradziona kase. |
Dokladnie, też tak robie, nawet jak nagle zaplanuje większy wydatek, to szybko smartfonem przelew robie na rozliczeniowe. |
_________________ Pomóż
http://www.poomoc.pl |
|
|
|
|
|