NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kupno laptopa i wybor języka.
Autor Wiadomość
feel_x 
Super gaduła
feel_x

Wysłany: Nie Sty 29, 2012 5:32 pm   Kupno laptopa i wybor języka.

Chcialem się dowiedzieć czy kupujac laptopa w Holandii podczas pierwszego uruchomienia jest wybór języka i czy jest na liście jezyk polski. Chodzi oczywiście o Windows 7.

mavd 
Mega gaduła

Pomogła: 45 razy
Wysłany: Nie Sty 29, 2012 6:18 pm   

jesli kupisz nowego laptopa w sklepie to niestety ale nie ma jezyka polskiego do wyboru
wiem to z wlasnego doswidczenia

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Nie Sty 29, 2012 6:37 pm   

pewnie bedzie wybor miedzy holenderski a angielski, chyba ze W7 Ultimate to tam mozna zmieniac jezyki w locie bez reinstalacji systemu (i licencja na to pozwala)

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24

YANNOSICK 
Super gaduła
Cogito ergo sum

Wysłany: Nie Sty 29, 2012 6:40 pm   

Odpowiem tak i nie. Tak bo wybór języka jest. Nie bo polskiego do wyboru nie ma. Holenderski lub angielski. Jest to pewien problem dla osób kupujących lapka jako prezent dla kogoś w PL. Z drugiej jednak strony jest to świetna pomoc w nauce języka ( tak jak holenderskie menu w telefonie).

feel_x 
Super gaduła
feel_x

Wysłany: Nie Sty 29, 2012 8:23 pm   

Jak kupowalem zonie laptopa w polsce to przy pierwszym uruchomieniu miala wybor jezyka i dosc sporo ich bylo na liscie a ma 7 home premium. Dlatego zastanawialem sie czy tutaj kupujac tez przy pierwszej instalce bedzie wybor spośród kilku języków w tym polskiego.

bejupi 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Nie Sty 29, 2012 8:57 pm   

tu kupiony acer w tamtym roku w marcu z win7 home premium mialem do wyboru tylko angielski i niderlandzki

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Pon Sty 30, 2012 11:21 am   

feel_x napisał/a:
Jak kupowalem zonie laptopa w polsce to przy pierwszym uruchomieniu miala wybor jezyka i dosc sporo ich bylo na liscie a ma 7 home premium. Dlatego zastanawialem sie czy tutaj kupujac tez przy pierwszej instalce bedzie wybor spośród kilku języków w tym polskiego.

Kupilem 2 tygodnie etmu rodzicom lapka w Polsce i do wyboru byl polski lub angielski. W7 home premium 64bit

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24

feel_x 
Super gaduła
feel_x

Wysłany: Pon Sty 30, 2012 2:36 pm   

A moze ma to znaczenie od producenta? Acer daje co innego na tej ukrytej partycji z systemem asus co innego szajsung jeszcze co innego :017: . Laptop ktory mnie interesuje jest w holandii o ponad 100 euro tanszy niz w pl :D
No nic skoro nie ma to nie ma. trzeba bedzie zdecydowac albo tutaj z hol albo w polsce.
Ostatnio zmieniony przez feel_x Pon Sty 30, 2012 2:39 pm, w całości zmieniany 1 raz  

.:Paco:. 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Pon Sty 30, 2012 5:00 pm   

albo zrobic cos takiego - http://www.windows7.pl/fo...0.html#post_pl2

przeciez na partycji z systemem bedzie oryginalny holenderski OS a z tego co wiem wgranie multilanguage user interface (MUI) nie jest nielegalne tylko trzeba to znalesc w sieci bo Mircosoft tego nie udostepnia...

choc tak szybko znalazlem cos podobnego dla Visty wiec moze dla 7 tez takiego cos jest na stronie MS
http://windows.microsoft....-language-files

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Wto Sty 31, 2012 9:40 am   

tu jest troche na temat zmiany jezyka i zgodnosci z licencja: http://msdn.microsoft.com...lsupportsummary

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net

dnarecords 
Poczatkujacy
dnarecords

Wysłany: Czw Lut 02, 2012 4:27 pm   

Jak kupujesz laptopa to instalujesz ang a potem robisz reinstalke i wgrywasz PL z cdromu - jaki problem ?

Ni rozumiem...

mavd 
Mega gaduła

Wysłany: Czw Lut 02, 2012 5:57 pm   

bo na cd-romie nie ma tego i teraz w 90 % nie ma cd-romu gdyz jak cos to sie go instaluje od nowa na sciagnietym programie

dnarecords 
Poczatkujacy
dnarecords

Wysłany: Czw Lut 02, 2012 6:09 pm   

cd romu nie ma u mnie w notebooku - a laptopie musi być :) m.in to jest ta znaczaca roznica miedzy nimi. 2. ja nie miałem na mysli ze cd od dostawcy bedzie zawierac winde w polskiej wersji, tylko wrzucisz cd z winda do cdromu - proste - a jak ja dostac czy gdzie ja kupic - to juz wiesz.....no chyba - pozdro.

mavd 
Mega gaduła

Wysłany: Czw Lut 02, 2012 6:25 pm   

mi chodzilo o cd-rom plyte a nie cos gdzie sie wklada ta plyte , jezyk polski jest tylko na windows ultiemate a to kosztuje bardzo duzo

dnarecords 
Poczatkujacy
dnarecords

Wysłany: Czw Lut 02, 2012 6:30 pm   

To sobie kup na pebie - np...

Odpowiedz do tematu