Kupno laptopa i wybor języka. |
Autor |
Wiadomość |
feel_x
Super gaduła feel_x

|
Wysłany: Nie Sty 29, 2012 5:32 pm Kupno laptopa i wybor języka.
|
|
|
Chcialem się dowiedzieć czy kupujac laptopa w Holandii podczas pierwszego uruchomienia jest wybór języka i czy jest na liście jezyk polski. Chodzi oczywiście o Windows 7. |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Nie Sty 29, 2012 6:18 pm
|
|
|
jesli kupisz nowego laptopa w sklepie to niestety ale nie ma jezyka polskiego do wyboru
wiem to z wlasnego doswidczenia |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Sty 29, 2012 6:37 pm
|
|
|
pewnie bedzie wybor miedzy holenderski a angielski, chyba ze W7 Ultimate to tam mozna zmieniac jezyki w locie bez reinstalacji systemu (i licencja na to pozwala) |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
YANNOSICK
Super gaduła Cogito ergo sum

Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Sie 2007 Posty: 389 Skąd: Zeeland
|
Wysłany: Nie Sty 29, 2012 6:40 pm
|
|
|
Odpowiem tak i nie. Tak bo wybór języka jest. Nie bo polskiego do wyboru nie ma. Holenderski lub angielski. Jest to pewien problem dla osób kupujących lapka jako prezent dla kogoś w PL. Z drugiej jednak strony jest to świetna pomoc w nauce języka ( tak jak holenderskie menu w telefonie). |
_________________ If You always follow, You will never lead. |
|
|
|
|
feel_x
Super gaduła feel_x

|
Wysłany: Nie Sty 29, 2012 8:23 pm
|
|
|
Jak kupowalem zonie laptopa w polsce to przy pierwszym uruchomieniu miala wybor jezyka i dosc sporo ich bylo na liscie a ma 7 home premium. Dlatego zastanawialem sie czy tutaj kupujac tez przy pierwszej instalce bedzie wybor spośród kilku języków w tym polskiego. |
|
|
|
|
bejupi
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Nie Sty 29, 2012 8:57 pm
|
|
|
tu kupiony acer w tamtym roku w marcu z win7 home premium mialem do wyboru tylko angielski i niderlandzki |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Sty 30, 2012 11:21 am
|
|
|
feel_x napisał/a: | Jak kupowalem zonie laptopa w polsce to przy pierwszym uruchomieniu miala wybor jezyka i dosc sporo ich bylo na liscie a ma 7 home premium. Dlatego zastanawialem sie czy tutaj kupujac tez przy pierwszej instalce bedzie wybor spośród kilku języków w tym polskiego. |
Kupilem 2 tygodnie etmu rodzicom lapka w Polsce i do wyboru byl polski lub angielski. W7 home premium 64bit |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
feel_x
Super gaduła feel_x

|
Wysłany: Pon Sty 30, 2012 2:36 pm
|
|
|
A moze ma to znaczenie od producenta? Acer daje co innego na tej ukrytej partycji z systemem asus co innego szajsung jeszcze co innego . Laptop ktory mnie interesuje jest w holandii o ponad 100 euro tanszy niz w pl
No nic skoro nie ma to nie ma. trzeba bedzie zdecydowac albo tutaj z hol albo w polsce. |
Ostatnio zmieniony przez feel_x Pon Sty 30, 2012 2:39 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
.:Paco:.
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Pon Sty 30, 2012 5:00 pm
|
|
|
albo zrobic cos takiego - http://www.windows7.pl/fo...0.html#post_pl2
przeciez na partycji z systemem bedzie oryginalny holenderski OS a z tego co wiem wgranie multilanguage user interface (MUI) nie jest nielegalne tylko trzeba to znalesc w sieci bo Mircosoft tego nie udostepnia...
choc tak szybko znalazlem cos podobnego dla Visty wiec moze dla 7 tez takiego cos jest na stronie MS
http://windows.microsoft....-language-files |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Wto Sty 31, 2012 9:40 am
|
|
|
tu jest troche na temat zmiany jezyka i zgodnosci z licencja: http://msdn.microsoft.com...lsupportsummary |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
dnarecords
Poczatkujacy dnarecords
|
Wysłany: Czw Lut 02, 2012 4:27 pm
|
|
|
Jak kupujesz laptopa to instalujesz ang a potem robisz reinstalke i wgrywasz PL z cdromu - jaki problem ?
Ni rozumiem... |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
|
Wysłany: Czw Lut 02, 2012 5:57 pm
|
|
|
bo na cd-romie nie ma tego i teraz w 90 % nie ma cd-romu gdyz jak cos to sie go instaluje od nowa na sciagnietym programie |
|
|
|
|
dnarecords
Poczatkujacy dnarecords
|
Wysłany: Czw Lut 02, 2012 6:09 pm
|
|
|
cd romu nie ma u mnie w notebooku - a laptopie musi być m.in to jest ta znaczaca roznica miedzy nimi. 2. ja nie miałem na mysli ze cd od dostawcy bedzie zawierac winde w polskiej wersji, tylko wrzucisz cd z winda do cdromu - proste - a jak ja dostac czy gdzie ja kupic - to juz wiesz.....no chyba - pozdro. |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
|
Wysłany: Czw Lut 02, 2012 6:25 pm
|
|
|
mi chodzilo o cd-rom plyte a nie cos gdzie sie wklada ta plyte , jezyk polski jest tylko na windows ultiemate a to kosztuje bardzo duzo |
|
|
|
|
dnarecords
Poczatkujacy dnarecords
|
Wysłany: Czw Lut 02, 2012 6:30 pm
|
|
|
To sobie kup na pebie - np... |