NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
problemy z kręgosłupem -choroba zawodowa
Autor Wiadomość
Damianos 
Gaduła

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Czw Lut 16, 2012 5:38 pm   

bejupi, a potrafisz czytać ze zrozumieniem? Przecież Marcelinta, wyrażnie napisała, że
Marcelinta napisał/a:
po tym czasie moj pracodawca dal mi wybor: albo wracam do pracy albo zglasza do UWV brak mozliwosci wykonywania dalszej pracy.
a także
Marcelinta napisał/a:
gdybym nie wrocila do pracy.pracodawca z UWV znalezliby mi prace ktora bym mogla wykonywac z ta choroba.

Przeglądając Twoje posty to widać, że sam próbujesz uchodzić za mądrzejszego niż jest.

Mathnl 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Czw Lut 16, 2012 7:22 pm   

bejupi napisał/a:
ty masz ten komfort ze maz/chlopak/kochanek zarabia i sobie moglas pojsc na pol dnia do pracy co ma robic ktos samotny jak ma czynsz 600e i za pol dnia w pracy miesiecznie zarobi 700e? taka madra jestes to powiedz

Ozenic sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Marcelinta
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Mar 01, 2012 1:48 pm   

Tak sie sklada że przez czas mojej choroby pracodawca a potem Arbo płacili mi 90% mojej wypłaty.to że ja zdecydowałam się na zmniejszenie mojego kontraktu to tylko była moja i mojego męża decyzja ale do dnia dzisiejszego mam możliwość powrotu do dawnych godzin pracy.poza tym czas który się siedzi na chorobowym można poświecic nauce języka niderlandzkiego ,żeby potem móc znaleźć sobie pracę która będziesz mógł wykonywać.wiem że max na chorobowym można siedzieć 1,5- 2 lat ale to chyba wystarczy żeby podnieść swoje kwalifikacje? po co narzekać jak można wziąć się do nauki...tutaj jest dużo pracy lekkiej dla Polaków umiejących władać ichniejszym językiem :)

Odpowiedz do tematu