NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pikieta Stop Wilders
Autor Wiadomość
AgaL
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Wto Mar 13, 2012 5:03 pm   Pikieta Stop Wilders

Własnie przeczytałam na pewnym portalu ze 20 marca przed siedzibą sejmu holenderskiego o godzinie 16 ma sie odbyc pikieta Stop Wilders. Organizator Ruch Palikota. Wybiera sie ktos?
Ostatnio zmieniony przez AgaL Wto Mar 13, 2012 5:04 pm, w całości zmieniany 1 raz  

rohan 
Gaduła
rohan

Wysłany: Wto Mar 13, 2012 5:06 pm   

szkoda, ze z takim malym wyprzedzeniem daja znac

inicjatywa zacna

[ Dodano: Wto Mar 13, 2012 5:12 pm ]
masz ajkies namiary na link? www? facebook? twitter ?

trzeba naglosnic sprawe . jak bulgarow zebralo sie kilkudziesieciu to miloby bylo zobaczyc kilka(nascie) tysciecy "husarii" pod parlamentem
Ostatnio zmieniony przez rohan Wto Mar 13, 2012 5:06 pm, w całości zmieniany 1 raz  

guust 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Wto Mar 13, 2012 6:00 pm   

rohan napisał/a:
miloby bylo zobaczyc kilka(nascie) tysciecy "husarii" pod parlamentem

już posłałem giermka by osiodłał konie i ostrzył lance! zabiore rownież ludność czworaków jako mięso armatnie....

no i ku pokrzepieniu serc materiał filmowy
http://www.youtube.com/wa...feature=related

i pamietajmy o piosence:
http://www.youtube.com/watch?v=bABbppiyDzI

misia0101 
Super gaduła

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Wto Mar 13, 2012 10:30 pm   Re: Pikieta Stop Wilders

AgaL napisał/a:
Własnie przeczytałam na pewnym portalu ze 20 marca przed siedzibą sejmu holenderskiego o godzinie 16 ma sie odbyc pikieta Stop Wilders. Organizator Ruch Palikota. Wybiera sie ktos?
Daj nam też poczytać!

Bronka 
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy
Wysłany: Wto Mar 13, 2012 11:06 pm   

Prosze:

http://www.voxpolonia.nl/

https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3

ruch palikota
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Mar 13, 2012 11:20 pm   

rohan napisał/a:
szkoda, ze z takim malym wyprzedzeniem daja znac

inicjatywa zacna

[ Dodano: Wto Mar 13, 2012 5:12 pm ]
masz ajkies namiary na link? www? facebook? twitter ?

trzeba naglosnic sprawe . jak bulgarow zebralo sie kilkudziesieciu to miloby bylo zobaczyc kilka(nascie) tysciecy "husarii" pod parlamentem

Niestety dopiero dziś udało nam się dopracować wszystkie detale, stąd tak 'późna' informacja.

Za tydzień, we wtorek 20 marca o godz. 16:00 odbędzie się pikieta przed holenderskim sejmem na placu Het Plein w Den Haag (Hadze).

Miedzy 16:30-17:00 przekażemy na ręce posła F. Timmermansa z PvdA (Partia Pracy) petycję do holenderskiego sejmu w sprawie poniżania przez partię PVV i Geerta Wildersa Polaków zamieszkujących i pracujących w Holandii.

Szukamy również kilku ochotników do pomocy w organizacji i utrzymania porządku w trakcie Pikiety.

Zapraszam na stronę: www.VoxPolonia.nl

janosik 
PRZYJACIEL FORUM

Wysłany: Śro Mar 14, 2012 2:06 pm   

Mozna prosic o tresc petycji?

Pozdrawiam

www.polstore.nl - strona poświęcona wspaniałej rasie jaką jest Długowłosy Owczarek Niemiecki

ruch palikota
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Mar 14, 2012 3:25 pm   

janosik napisał/a:
Mozna prosic o tresc petycji?

Pozdrawiam

Wybacz ale opublikowanie petycji przed jej czytaniem i złożeniem w holenderskim Sejmie byłoby dyplomatycznym faux pas.

Mogę jedynie napisać, że petycja skierowana jest do holenderskich parlamentarzystów, w której Ruch Palikota potępia ksenofobicznego lidera partii PVV Geerta Wildersa nawołującego do nienawiści i represji wobec Polaków mieszkających i pracujących w Holandii.

Liczymy na spokojną, kulturalną pikietę aby pokazać się z dobrej strony. Wiemy, że media będą tę pikietę transmitowały stąd mamy nadzieję, że manifestacja odbędzie się pokojowo bez żadnych incydentów.

Do zobaczenia we wtorek, 20 marca w Den Haag (Haga) o godzinie 16:00 na placu Het Plein!

(Szukamy jeszcze kilku osób, które chciałyby pomóc nam utrzymać porządek w trakcie spotkania- [email protected] lub www.voxpolonia.nl)

AgaL
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Śro Mar 14, 2012 4:59 pm   

Co sie dzieje z tym forum? Zalogować sie tutaj graniczy z jakims cudem. Ja znalazłam tą informację na spam.info

Mucha_75 
Mucha

Wysłany: Pią Mar 16, 2012 1:55 am   

Hehe, dobre sobie. Palikmiot jest takim samym populistą i chorągiewką jak Wilders. Sukcesów, mam nadzieję, że zjawi się parę osób na krzyż.

ruch palikota
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Mar 16, 2012 2:26 am   

Mucha_75 napisał/a:
Hehe, dobre sobie. Palikmiot jest takim samym populistą i chorągiewką jak Wilders. Sukcesów, mam nadzieję, że zjawi się parę osób na krzyż.

Zapoznałem forum o intencji pikiety i petycji.
Mnie, jako organizatorowi odpowiedzialnemu za pikietę, nie interesują ‘kolory’ polityczne uczestników, prawicowości czy lewicowości lub też liberalizm, a także czy ktoś jest katolikiem, żydem czy buddystą. Czy jest gejem czy heteroseksualnym. To wszystko nie ma nic do rzeczy. Mnie chodzi o zorganizowanej wzorowej pikiety, która pokaże Holendrom, iż Polak potrafi. A wiem, że potrafi!

Prawie 30 lat mieszkam w Holandii i musze Ci, jak również forumowiczom, napisać, że Holendrzy bardzo lubili Polaków i mieli do nich niesamowity szacunek od dziesiątek lat. Dopiero od jakiś 5 lat wizerunek Polaków mieszkających w Holandii się zmienił. Niestety na gorsze. Uważam więc, że ten wizerunek trzeba podkręcić, bo nas stać na lepszy i tyle.

Pikieta jest dla Polaków, przez Polaków, a przeciwko debilom takim jak Wilders. A może nawet napiszę inaczej: przeciwko takim debilom Polakom, na zachowaniu których Wilders teraz bryluje i zbiera kolejne głosy do parlamentu. W ostatnich badaniach opinii publicznej pozycja partii Wildersa, PVV, wzrosła z 20 na 24 miejsca w Sejmie holenderskim, który ma 150 mandatów. I to dzięki niewielkiej grupie rodaków i stronie internetowej... Sic!

Czepianie się Ruchu Palikota jest zupełnie nie na miejscu, jest to jedyna partia z polskiego Sejmu!!!, która chciała wesprzeć naszą inicjatywę. Reszta wybranych do Sejmu polityków miała, i ma, to głęboko w czterech literach. Chyba, że teraz się obudzili po awanturze w PE. Ruch Palikota zgłosił się od samego początku nie czekając na spadające samoloty lub wykolejone wagony – jak to wiele partii polskiego parlamentu robi!

Konkludując: mam nadzieję, że Polacy mieszkający w Holandii spotkają się we wtorek 20 marca o godz. 16:00 na placu Het Plein w Den Haag niezależnie od tego czy są z PiSu, PO, PSLu, RP, SLD, PCK, PZU, MPO, PKP czy PKS. Mam nadzieję, że spotkają się Polacy, przez duże ‘P’ i razem pokażą swoje pozytywne oblicze!

Bo Polak Polakowi nie wilkiem, a przyjacielem winien być!

Pozdrawiam,

Rafał

Ps. Po pikiecie portal www.VoxPolonia.nl będzie służył do bezpłatnej pomocy Polakom w Holandii w sprawach zatrudnienia, kwaterunku, pomocy prawnej jak również w rozwiązywaniu codziennych, czasem prozaicznych problemów. Będziemy robić co będziemy mogli, w miarę możliwości, a tych jest mnóstwo...
Ostatnio zmieniony przez ruch palikota Pią Mar 16, 2012 2:28 am, w całości zmieniany 1 raz  

Mucha_75 
Mucha

Wysłany: Pią Mar 16, 2012 12:33 pm   

A zjawi się sam szefuńcio, w towarzystwie Biedronia i Rycha Anny? To wpadnę osobiscie na tą szopkę popatrzeć :082: Człowieku, dzieciom wciskaj bajki o wspaniałych intencjach ruchu palikmiota, za stary jestem żeby mnie wziąc na sztuczny miód. A nad swoim wizerunkiem pracuję sam, holendrzy których znam mają o mnie zdanie wyrobione, i żadnych pomocników do tego nie potrzebuję.

ruch palikota napisał/a:

Ps. Po pikiecie portal www.VoxPolonia.nl będzie służył do bezpłatnej pomocy Polakom w Holandii w sprawach zatrudnienia, kwaterunku, pomocy prawnej jak również w rozwiązywaniu codziennych, czasem prozaicznych problemów. Będziemy robić co będziemy mogli, w miarę możliwości, a tych jest mnóstwo...

Co bedziesz, pracę na szklarniach załatwiał, kwaterunki przydzielał, czy pomagał w szukaniu polskich lekarzy, fryzjerów i mechaników?? :043:
Miłego weekendu.

rohan 
Gaduła
rohan

Wysłany: Pią Mar 16, 2012 12:55 pm   

Mucha_75
wiecznie zle... nastepnym razem prosimy zostawic negatywne emocje i pozostale "wyrozniajace sie" cechy narodowe na granicy

ruch palikota
inicjatywa po stokroc sluszna, czas pokazac osobom u wladzy w Holandii, ze troszke ich ponioslo

michaelt 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pią Mar 16, 2012 3:40 pm   

Trochę się obawiam, kto może przyjść na tą pikietę, a jeśli moje obawy są słuszne, to skutek może być odwrotny do zamierzonego, czyli pokazania wizerunku normalnego Polaka. Chciałbym się baaardzo mylić.

Pytanie do Ruchu Palikowa - skoro to ugrupowanie naprawdę stara się pomóc swoim rodakom, to dlaczego nie ma codziennie pikiet po polskim sejmem? Przecież jest o co walczyć - 200 euro minimalne wynagrodzenie, przy cenie paliwa takiej jak w NL, śmieciowe umowy jeśli już uda znaleźć się pracę. Codzienna defraudacja państwowych pieniędzy na gigantyczną administrację - gigantyczną i do tego nieudolną i niewydajną. Produkowanie bubli zamiast porządnych ustaw, brak wsparcia socjalnego dla ludzi biednych ( nie mam na myśli jakiś ochlapów typu mops ). Zadłużona na maksa służba zdrowia i co za tym idzie łapówkarstwo w szpitalach. System emerytalny, którego głownym celem jest wyłudzanie składek na poczet funkcjonowania ZUS. Prawo karne dla gorszych i lepszych. Bezmyślność posłów, którzy wypowiadają się na jakiś temat ( np. Acta ) z którym nie mieli najmniejszej chęci się zapoznać........ mam wymieniać dalej? zabraknie miejsca na tym i tak obciążonym niedzielowym serwerze ;)
Ja też pamiętam czasy w NL, kiedy na pytanie skad jesteś, z dumą można było odpowiedzieć, że z Polski i chociaż do teraz nie spotkałem się z jakimś przejawem dyskryminacji to ......a z resztą wszyscy to wiedzą.
Reasumując: jeśli jakaś polska partia chce przekonywać, że naprawdę zależy jej na poprawie sytuacji Polaków, to niech zacznie od sprzątania własnego podwórka na ul.wiejskiej w Wa-wie. Wystarczy porównać mentalność greków - jak reagują na ( konieczne ) obniżenie swojego poziomu życia? W Polsce dla większości już więcej obniżać się nie da ;)
Co jeszcze chciałem dodać - pomoc o jakiej wspominasz nie jest tutaj nikomu potrzebna. Przynajmniej normalnym ludziom, którzy wzieli los w swoje ręce przyjeżdżajac do NL. To przez taką pomoc w organizowaniu wszystkiego do a do z przez uitzendbureau zjechała się tu cała polska ********** malując przy tym obraz polaka.
Pozdrawiam i życzę mimo wszystko sukcesu z tą pikietą.

Mucha_75 
Mucha

Wysłany: Pią Mar 16, 2012 3:52 pm   

rohan napisał/a:
Mucha_75
wiecznie zle... nastepnym razem prosimy zostawic negatywne emocje i pozostale "wyrozniajace sie" cechy narodowe na granicy

Prosimy znaczy kto? Ty i twój brzuch? Nie mów mi co mam robić. Jak pisałem, każdy pracuje na swój wizerunek, i nie potrzebni mi do tego pomocnicy. A już na pewno nie partie polityczne, zbijające swój kapitał na nastrojach społecznych. Tak samo działa Wilders. Poza tym przeczytaj sobie swoje posty o muzułmanach itp, dlaczego nie zostawiłes swoich "emocji pozostałych cech" na granicy, zapomniało ci się?

ruch palikota
inicjatywa po stokroc sluszna, czas pokazac osobom u wladzy w Holandii, ze troszke ich ponioslo[/quote]

Już widzę, jak następuje upadek rządu, Wilders dostaje liscia od królowej, bo Rohan z Palikotem zerwali się do buntu społecznego :043: Chłopie ile ty masz lat, 16?? Czas pokazać osobom u władzy, że się mylą, masowo przerejestrowując auta na holenderskie blachy, zaczynając uczyć się solidnie języka holenderskiego i przestać się wyróżniać z tłumu na odległosć. Skończyłem w tym temacie.
Ostatnio zmieniony przez Mucha_75 Pią Mar 16, 2012 4:06 pm, w całości zmieniany 2 razy  

Odpowiedz do tematu