Pikieta Stop Wilders |
Autor |
Wiadomość |
AgaL
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Mar 13, 2012 5:03 pm Pikieta Stop Wilders
|
|
|
Własnie przeczytałam na pewnym portalu ze 20 marca przed siedzibą sejmu holenderskiego o godzinie 16 ma sie odbyc pikieta Stop Wilders. Organizator Ruch Palikota. Wybiera sie ktos? |
Ostatnio zmieniony przez AgaL Wto Mar 13, 2012 5:04 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
rohan
Gaduła rohan

Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Lis 2011 Posty: 149 Skąd: Helmond
|
Wysłany: Wto Mar 13, 2012 5:06 pm
|
|
|
szkoda, ze z takim malym wyprzedzeniem daja znac
inicjatywa zacna
[ Dodano: Wto Mar 13, 2012 5:12 pm ]
masz ajkies namiary na link? www? facebook? twitter ?
trzeba naglosnic sprawe . jak bulgarow zebralo sie kilkudziesieciu to miloby bylo zobaczyc kilka(nascie) tysciecy "husarii" pod parlamentem |
_________________ polak polakowi polakiem |
Ostatnio zmieniony przez rohan Wto Mar 13, 2012 5:06 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
guust
Gaduła nad gadułami :-)
|
|
|
|
|
misia0101
Super gaduła

Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 22 Mar 2011 Posty: 368 Skąd: Bikinibroek
|
Wysłany: Wto Mar 13, 2012 10:30 pm Re: Pikieta Stop Wilders
|
|
|
AgaL napisał/a: | Własnie przeczytałam na pewnym portalu ze 20 marca przed siedzibą sejmu holenderskiego o godzinie 16 ma sie odbyc pikieta Stop Wilders. Organizator Ruch Palikota. Wybiera sie ktos? | Daj nam też poczytać! |
_________________ Ik Ben Er Klaar Voor.... trochę żółtego koloru na tym wiecznie szarym forum. |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
|
|
|
|
ruch palikota
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Mar 13, 2012 11:20 pm
|
|
|
rohan napisał/a: | szkoda, ze z takim malym wyprzedzeniem daja znac
inicjatywa zacna
[ Dodano: Wto Mar 13, 2012 5:12 pm ]
masz ajkies namiary na link? www? facebook? twitter ?
trzeba naglosnic sprawe . jak bulgarow zebralo sie kilkudziesieciu to miloby bylo zobaczyc kilka(nascie) tysciecy "husarii" pod parlamentem |
Niestety dopiero dziś udało nam się dopracować wszystkie detale, stąd tak 'późna' informacja.
Za tydzień, we wtorek 20 marca o godz. 16:00 odbędzie się pikieta przed holenderskim sejmem na placu Het Plein w Den Haag (Hadze).
Miedzy 16:30-17:00 przekażemy na ręce posła F. Timmermansa z PvdA (Partia Pracy) petycję do holenderskiego sejmu w sprawie poniżania przez partię PVV i Geerta Wildersa Polaków zamieszkujących i pracujących w Holandii.
Szukamy również kilku ochotników do pomocy w organizacji i utrzymania porządku w trakcie Pikiety.
Zapraszam na stronę: www.VoxPolonia.nl |
|
|
|
|
janosik
PRZYJACIEL FORUM

|
Wysłany: Śro Mar 14, 2012 2:06 pm
|
|
|
Mozna prosic o tresc petycji?
Pozdrawiam |
_________________ IT IS BETTER TO FIGHT FOR SOMETHING THAN LIVE FOR NOTHING - GEN.PATTON
www.polstore.nl - strona poświęcona wspaniałej rasie jaką jest Długowłosy Owczarek Niemiecki |
|
|
|
|
ruch palikota
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Mar 14, 2012 3:25 pm
|
|
|
janosik napisał/a: | Mozna prosic o tresc petycji?
Pozdrawiam |
Wybacz ale opublikowanie petycji przed jej czytaniem i złożeniem w holenderskim Sejmie byłoby dyplomatycznym faux pas.
Mogę jedynie napisać, że petycja skierowana jest do holenderskich parlamentarzystów, w której Ruch Palikota potępia ksenofobicznego lidera partii PVV Geerta Wildersa nawołującego do nienawiści i represji wobec Polaków mieszkających i pracujących w Holandii.
Liczymy na spokojną, kulturalną pikietę aby pokazać się z dobrej strony. Wiemy, że media będą tę pikietę transmitowały stąd mamy nadzieję, że manifestacja odbędzie się pokojowo bez żadnych incydentów.
Do zobaczenia we wtorek, 20 marca w Den Haag (Haga) o godzinie 16:00 na placu Het Plein!
(Szukamy jeszcze kilku osób, które chciałyby pomóc nam utrzymać porządek w trakcie spotkania- [email protected] lub www.voxpolonia.nl) |
|
|
|
|
AgaL
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Mar 14, 2012 4:59 pm
|
|
|
Co sie dzieje z tym forum? Zalogować sie tutaj graniczy z jakims cudem. Ja znalazłam tą informację na spam.info |
|
|
|
|
Mucha_75
Gaduła nad gadułami :-) Mucha
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 624 Skąd: Schiedam, GA
|
Wysłany: Pią Mar 16, 2012 1:55 am
|
|
|
Hehe, dobre sobie. Palikmiot jest takim samym populistą i chorągiewką jak Wilders. Sukcesów, mam nadzieję, że zjawi się parę osób na krzyż. |
|
|
|
|
ruch palikota
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Mar 16, 2012 2:26 am
|
|
|
Mucha_75 napisał/a: | Hehe, dobre sobie. Palikmiot jest takim samym populistą i chorągiewką jak Wilders. Sukcesów, mam nadzieję, że zjawi się parę osób na krzyż. |
Zapoznałem forum o intencji pikiety i petycji.
Mnie, jako organizatorowi odpowiedzialnemu za pikietę, nie interesują ‘kolory’ polityczne uczestników, prawicowości czy lewicowości lub też liberalizm, a także czy ktoś jest katolikiem, żydem czy buddystą. Czy jest gejem czy heteroseksualnym. To wszystko nie ma nic do rzeczy. Mnie chodzi o zorganizowanej wzorowej pikiety, która pokaże Holendrom, iż Polak potrafi. A wiem, że potrafi!
Prawie 30 lat mieszkam w Holandii i musze Ci, jak również forumowiczom, napisać, że Holendrzy bardzo lubili Polaków i mieli do nich niesamowity szacunek od dziesiątek lat. Dopiero od jakiś 5 lat wizerunek Polaków mieszkających w Holandii się zmienił. Niestety na gorsze. Uważam więc, że ten wizerunek trzeba podkręcić, bo nas stać na lepszy i tyle.
Pikieta jest dla Polaków, przez Polaków, a przeciwko debilom takim jak Wilders. A może nawet napiszę inaczej: przeciwko takim debilom Polakom, na zachowaniu których Wilders teraz bryluje i zbiera kolejne głosy do parlamentu. W ostatnich badaniach opinii publicznej pozycja partii Wildersa, PVV, wzrosła z 20 na 24 miejsca w Sejmie holenderskim, który ma 150 mandatów. I to dzięki niewielkiej grupie rodaków i stronie internetowej... Sic!
Czepianie się Ruchu Palikota jest zupełnie nie na miejscu, jest to jedyna partia z polskiego Sejmu!!!, która chciała wesprzeć naszą inicjatywę. Reszta wybranych do Sejmu polityków miała, i ma, to głęboko w czterech literach. Chyba, że teraz się obudzili po awanturze w PE. Ruch Palikota zgłosił się od samego początku nie czekając na spadające samoloty lub wykolejone wagony – jak to wiele partii polskiego parlamentu robi!
Konkludując: mam nadzieję, że Polacy mieszkający w Holandii spotkają się we wtorek 20 marca o godz. 16:00 na placu Het Plein w Den Haag niezależnie od tego czy są z PiSu, PO, PSLu, RP, SLD, PCK, PZU, MPO, PKP czy PKS. Mam nadzieję, że spotkają się Polacy, przez duże ‘P’ i razem pokażą swoje pozytywne oblicze!
Bo Polak Polakowi nie wilkiem, a przyjacielem winien być!
Pozdrawiam,
Rafał
Ps. Po pikiecie portal www.VoxPolonia.nl będzie służył do bezpłatnej pomocy Polakom w Holandii w sprawach zatrudnienia, kwaterunku, pomocy prawnej jak również w rozwiązywaniu codziennych, czasem prozaicznych problemów. Będziemy robić co będziemy mogli, w miarę możliwości, a tych jest mnóstwo... |
Ostatnio zmieniony przez ruch palikota Pią Mar 16, 2012 2:28 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Mucha_75
|
Wysłany: Pią Mar 16, 2012 12:33 pm
|
|
|
A zjawi się sam szefuńcio, w towarzystwie Biedronia i Rycha Anny? To wpadnę osobiscie na tą szopkę popatrzeć Człowieku, dzieciom wciskaj bajki o wspaniałych intencjach ruchu palikmiota, za stary jestem żeby mnie wziąc na sztuczny miód. A nad swoim wizerunkiem pracuję sam, holendrzy których znam mają o mnie zdanie wyrobione, i żadnych pomocników do tego nie potrzebuję.
ruch palikota napisał/a: |
Ps. Po pikiecie portal www.VoxPolonia.nl będzie służył do bezpłatnej pomocy Polakom w Holandii w sprawach zatrudnienia, kwaterunku, pomocy prawnej jak również w rozwiązywaniu codziennych, czasem prozaicznych problemów. Będziemy robić co będziemy mogli, w miarę możliwości, a tych jest mnóstwo... |
Co bedziesz, pracę na szklarniach załatwiał, kwaterunki przydzielał, czy pomagał w szukaniu polskich lekarzy, fryzjerów i mechaników??
Miłego weekendu. |
|
|
|
|
rohan
Gaduła rohan

Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Lis 2011 Posty: 149 Skąd: Helmond
|
Wysłany: Pią Mar 16, 2012 12:55 pm
|
|
|
Mucha_75
wiecznie zle... nastepnym razem prosimy zostawic negatywne emocje i pozostale "wyrozniajace sie" cechy narodowe na granicy
ruch palikota
inicjatywa po stokroc sluszna, czas pokazac osobom u wladzy w Holandii, ze troszke ich ponioslo |
_________________ polak polakowi polakiem |
|
|
|
|
michaelt
Nieśmiały użytkownik

Wiek: 45 Dołączył: 05 Gru 2008 Posty: 87 Skąd: Zuid-Holland
|
Wysłany: Pią Mar 16, 2012 3:40 pm
|
|
|
Trochę się obawiam, kto może przyjść na tą pikietę, a jeśli moje obawy są słuszne, to skutek może być odwrotny do zamierzonego, czyli pokazania wizerunku normalnego Polaka. Chciałbym się baaardzo mylić.
Pytanie do Ruchu Palikowa - skoro to ugrupowanie naprawdę stara się pomóc swoim rodakom, to dlaczego nie ma codziennie pikiet po polskim sejmem? Przecież jest o co walczyć - 200 euro minimalne wynagrodzenie, przy cenie paliwa takiej jak w NL, śmieciowe umowy jeśli już uda znaleźć się pracę. Codzienna defraudacja państwowych pieniędzy na gigantyczną administrację - gigantyczną i do tego nieudolną i niewydajną. Produkowanie bubli zamiast porządnych ustaw, brak wsparcia socjalnego dla ludzi biednych ( nie mam na myśli jakiś ochlapów typu mops ). Zadłużona na maksa służba zdrowia i co za tym idzie łapówkarstwo w szpitalach. System emerytalny, którego głownym celem jest wyłudzanie składek na poczet funkcjonowania ZUS. Prawo karne dla gorszych i lepszych. Bezmyślność posłów, którzy wypowiadają się na jakiś temat ( np. Acta ) z którym nie mieli najmniejszej chęci się zapoznać........ mam wymieniać dalej? zabraknie miejsca na tym i tak obciążonym niedzielowym serwerze
Ja też pamiętam czasy w NL, kiedy na pytanie skad jesteś, z dumą można było odpowiedzieć, że z Polski i chociaż do teraz nie spotkałem się z jakimś przejawem dyskryminacji to ......a z resztą wszyscy to wiedzą.
Reasumując: jeśli jakaś polska partia chce przekonywać, że naprawdę zależy jej na poprawie sytuacji Polaków, to niech zacznie od sprzątania własnego podwórka na ul.wiejskiej w Wa-wie. Wystarczy porównać mentalność greków - jak reagują na ( konieczne ) obniżenie swojego poziomu życia? W Polsce dla większości już więcej obniżać się nie da
Co jeszcze chciałem dodać - pomoc o jakiej wspominasz nie jest tutaj nikomu potrzebna. Przynajmniej normalnym ludziom, którzy wzieli los w swoje ręce przyjeżdżajac do NL. To przez taką pomoc w organizowaniu wszystkiego do a do z przez uitzendbureau zjechała się tu cała polska ********** malując przy tym obraz polaka.
Pozdrawiam i życzę mimo wszystko sukcesu z tą pikietą. |
|
|
|
|
Mucha_75
|
Wysłany: Pią Mar 16, 2012 3:52 pm
|
|
|
rohan napisał/a: | Mucha_75
wiecznie zle... nastepnym razem prosimy zostawic negatywne emocje i pozostale "wyrozniajace sie" cechy narodowe na granicy
|
Prosimy znaczy kto? Ty i twój brzuch? Nie mów mi co mam robić. Jak pisałem, każdy pracuje na swój wizerunek, i nie potrzebni mi do tego pomocnicy. A już na pewno nie partie polityczne, zbijające swój kapitał na nastrojach społecznych. Tak samo działa Wilders. Poza tym przeczytaj sobie swoje posty o muzułmanach itp, dlaczego nie zostawiłes swoich "emocji pozostałych cech" na granicy, zapomniało ci się?
ruch palikota
inicjatywa po stokroc sluszna, czas pokazac osobom u wladzy w Holandii, ze troszke ich ponioslo[/quote]
Już widzę, jak następuje upadek rządu, Wilders dostaje liscia od królowej, bo Rohan z Palikotem zerwali się do buntu społecznego Chłopie ile ty masz lat, 16?? Czas pokazać osobom u władzy, że się mylą, masowo przerejestrowując auta na holenderskie blachy, zaczynając uczyć się solidnie języka holenderskiego i przestać się wyróżniać z tłumu na odległosć. Skończyłem w tym temacie. |
Ostatnio zmieniony przez Mucha_75 Pią Mar 16, 2012 4:06 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
|
|