Czy w Holandii są lekarze specjaliści? |
Autor |
Wiadomość |
RobKAM
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 17 razy Dołączyła: 25 Wrz 2007 Posty: 666 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 10:27 pm
|
|
|
Moim zdaniem to nie ma znaczenia NL czyPl.Tutaj i tutaj sa dobrzy lekarze i ci mniej angazujacy sie w prace czy zli po prostu.W Polsce nie raz mialam zab zle wyczyszczony i musialam latac jak kot z pecherzem w niedziele w poszukiwaniu prywatnego specjalisty.Ilez to razy pediatra blednie dobral leki mojemu starszemu synowi.Kraj chyba nie ma znaczenia tylko ludzie i procedury czasami ,zawiazujac do wczesniejszych postow. |
|
|
|
|
ajax4ever
PRZYJACIEL FORUM
|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 11:06 pm
|
|
|
Dokładnie. I tu i tu można znaleźć bardzo dobrych specjalistów. Jeżeli chodzi o stomatologie, to wydaje mi się jednak, że w Polsce jest to bardziej opłacalne. Czy lepsze? Nie mam pojęcia...
To, że w Holandii jest gorsza medycyna, też nie jest według mnie prawdą. Głupi przykład; miałem kontuzje kostki (ścięgno) i ortopeda w Polsce powiedział: na pana miejscu bym zrezygnował z piłki nożnej. Z tym samym problemem udałem się do rehabilitanta w Holandii i po kilku wizytach wróciłem do gry. |
|
|
|
|
wiolka2
Gaduła

|
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 7:24 am zdrowie
|
|
|
jak wyglada sprawa z opieka pediatryczna i okulistyczna w nl szukam takich specjalistow w oss lub okolicy |
_________________ wiolka |
|
|
|
|
mumu
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Mar 14, 2012 1:50 pm
|
|
|
Witam,
czy cos sie zmienilo w sprawie skierowania do lekarza ginekologa? Mamy juz rok 2012, ostatni post z 2008...
Musze wybrac sie na kontrol a nie wiem jak sie za to zabrac.
I tak jeszcze bedac w temacie-czy ktoras z Was zna milego/mila i kompetentnego lekarza tej specjalnosci w Amsterdamie?
Z gory dziekuje za odpowiedzi! |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera

Pomogła: 8 razy Wiek: 53 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Śro Mar 14, 2012 2:12 pm
|
|
|
Skierowanie da ci huisarts, ale i on też z powodzeniem zrobi ci np. cytologię. Więc zależy co konkretnie chcesz od ginekologa. Jeśli potrzebujesz np usg to wtedy dostaniesz skierowanie, ale... spotkałam się z opiniami, że nie każdy huisarts daje skieorwania i nieraz trzeba to na nim "wymusić"
Pozdrawiam |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
|
|
|
|
mumu
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Mar 14, 2012 2:15 pm
|
|
|
a okej. Troche dziwi mnie, ze husiarts robi cytologie! :O
no coz... mam przeczucie, ze chyba jednak poczekam na wyjazd do Polski bo jakos tak przy moim huisarts ekhmmmm... sie krepuje.
Dziekuje Hera! |
_________________ Nianiowanie http://niania-na-obcasach.blogspot.nl/ |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera

|
Wysłany: Śro Mar 14, 2012 2:24 pm
|
|
|
mumu napisał/a: | a okej. Troche dziwi mnie, ze husiarts robi cytologie! :O
no coz... mam przeczucie, ze chyba jednak poczekam na wyjazd do Polski bo jakos tak przy moim huisarts ekhmmmm... sie krepuje.
Dziekuje Hera! |
Nie ma sprawy, mnie huisarts robił cytologie, jest moim położnikiem - żaden problem. W PL też miałam lekarza-ginekologa i jakoś nie jest dla mnie problemem ze to facet...
Czasem nawet facet-lekarz jest lepszy niż kobieta-lekarz.
No, ale każdy ma inne doświadczenia i preferencje |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Śro Mar 14, 2012 7:48 pm
|
|
|
mumu napisał/a: | a okej. Troche dziwi mnie, ze husiarts robi cytologie! :O
Dziekuje Hera! |
Dowiedz sie jak jest w Twojej przychodni bo u mnie cytologii nie robi moj domowy tylko babeczka, jego asystentka. Ona sie tego uczyla wiec nie ma sie czego obawiac.
Zdziwisz to sie dopiero jak Ci do domu przyjdzie koperta z calym oprzyrządowaniem zebys sama sobie zrobila cytologie. Juz nawet tak ida na reke tym, ktorzy sami sie nie stawiaja na zaproszenia ( bo trudno to nazwac wezwaniem ) |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera

|
Wysłany: Śro Mar 14, 2012 9:22 pm
|
|
|
Bronka napisał/a: | mumu napisał/a: | a okej. Troche dziwi mnie, ze husiarts robi cytologie! :O
Dziekuje Hera! |
Dowiedz sie jak jest w Twojej przychodni bo u mnie cytologii nie robi moj domowy tylko babeczka, jego asystentka. Ona sie tego uczyla wiec nie ma sie czego obawiac. |
Generalnie nja to samo wychodzi - nie posyłają w tym celu do ginekologa |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Śro Mar 14, 2012 9:37 pm
|
|
|
Hera napisał/a: | Bronka napisał/a: | mumu napisał/a: | a okej. Troche dziwi mnie, ze husiarts robi cytologie! :O
Dziekuje Hera! |
Dowiedz sie jak jest w Twojej przychodni bo u mnie cytologii nie robi moj domowy tylko babeczka, jego asystentka. Ona sie tego uczyla wiec nie ma sie czego obawiac. |
Generalnie nja to samo wychodzi - nie posyłają w tym celu do ginekologa |
A mnie w ogole nie chodzi o to czy wysylaja czy nie wysylaja, tylko o to, ze mozna zrobic to badanie w swojej przychodni niekoniecznie u swojego domowego, bo wiele kobiet sie krepuje i lekarze dobrze o tym wiedza. Stad inne opcje, u nas cytologie wykonuje albo lekarka kobieta albo asystentka lekarza wiec po kij ten Twoj komentarz |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Sob Mar 17, 2012 10:00 pm
|
|
|
dodam tylko, ze cytologie mozna rowniez robic w innej przychodni, nie koniecznie tam gdzie jest sie zapisanym np. z tego wzgledu ze w danej przychodni nie ma kobiet |
|
|
|
|
|