NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy w Holandii są lekarze specjaliści?
Autor Wiadomość
RobKAM 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 17 razy
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 10:27 pm   

Moim zdaniem to nie ma znaczenia NL czyPl.Tutaj i tutaj sa dobrzy lekarze i ci mniej angazujacy sie w prace czy zli po prostu.W Polsce nie raz mialam zab zle wyczyszczony i musialam latac jak kot z pecherzem w niedziele w poszukiwaniu prywatnego specjalisty.Ilez to razy pediatra blednie dobral leki mojemu starszemu synowi.Kraj chyba nie ma znaczenia tylko ludzie i procedury czasami ,zawiazujac do wczesniejszych postow.

ajax4ever 
PRZYJACIEL FORUM

Wysłany: Pią Lut 22, 2008 11:06 pm   

Dokładnie. I tu i tu można znaleźć bardzo dobrych specjalistów. Jeżeli chodzi o stomatologie, to wydaje mi się jednak, że w Polsce jest to bardziej opłacalne. Czy lepsze? Nie mam pojęcia...

To, że w Holandii jest gorsza medycyna, też nie jest według mnie prawdą. Głupi przykład; miałem kontuzje kostki (ścięgno) i ortopeda w Polsce powiedział: na pana miejscu bym zrezygnował z piłki nożnej. Z tym samym problemem udałem się do rehabilitanta w Holandii i po kilku wizytach wróciłem do gry.

wiolka2 
Gaduła

Wysłany: Pią Mar 14, 2008 7:24 am   zdrowie

jak wyglada sprawa z opieka pediatryczna i okulistyczna w nl szukam takich specjalistow w oss lub okolicy

mumu 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Mar 14, 2012 1:50 pm   

Witam,

czy cos sie zmienilo w sprawie skierowania do lekarza ginekologa? Mamy juz rok 2012, ostatni post z 2008...

Musze wybrac sie na kontrol a nie wiem jak sie za to zabrac.
I tak jeszcze bedac w temacie-czy ktoras z Was zna milego/mila i kompetentnego lekarza tej specjalnosci w Amsterdamie?

Z gory dziekuje za odpowiedzi!

Hera 
MODERATOR
Hera

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Śro Mar 14, 2012 2:12 pm   

Skierowanie da ci huisarts, ale i on też z powodzeniem zrobi ci np. cytologię. Więc zależy co konkretnie chcesz od ginekologa. Jeśli potrzebujesz np usg to wtedy dostaniesz skierowanie, ale... spotkałam się z opiniami, że nie każdy huisarts daje skieorwania i nieraz trzeba to na nim "wymusić" :082:
Pozdrawiam
Jutro będzie lepszy dzień

mumu 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Mar 14, 2012 2:15 pm   

a okej. Troche dziwi mnie, ze husiarts robi cytologie! :O
no coz... mam przeczucie, ze chyba jednak poczekam na wyjazd do Polski bo jakos tak przy moim huisarts ekhmmmm... sie krepuje.

Dziekuje Hera!

Hera 
MODERATOR
Hera

Wysłany: Śro Mar 14, 2012 2:24 pm   

mumu napisał/a:
no coz... mam przeczucie, ze chyba jednak poczekam na wyjazd do Polski bo jakos tak przy moim huisarts ekhmmmm... sie krepuje.

Dziekuje Hera!

Nie ma sprawy, mnie huisarts robił cytologie, jest moim położnikiem - żaden problem. W PL też miałam lekarza-ginekologa i jakoś nie jest dla mnie problemem ze to facet...
Czasem nawet facet-lekarz jest lepszy niż kobieta-lekarz.
No, ale każdy ma inne doświadczenia i preferencje

Bronka 
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy
Wysłany: Śro Mar 14, 2012 7:48 pm   

mumu napisał/a:

Dziekuje Hera!

Dowiedz sie jak jest w Twojej przychodni bo u mnie cytologii nie robi moj domowy tylko babeczka, jego asystentka. Ona sie tego uczyla wiec nie ma sie czego obawiac.
Zdziwisz to sie dopiero jak Ci do domu przyjdzie koperta z calym oprzyrządowaniem zebys sama sobie zrobila cytologie. Juz nawet tak ida na reke tym, ktorzy sami sie nie stawiaja na zaproszenia ( bo trudno to nazwac wezwaniem ) :030:

https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3

Hera 
MODERATOR
Hera

Wysłany: Śro Mar 14, 2012 9:22 pm   

Bronka napisał/a:
mumu napisał/a:

Dziekuje Hera!

Dowiedz sie jak jest w Twojej przychodni bo u mnie cytologii nie robi moj domowy tylko babeczka, jego asystentka. Ona sie tego uczyla wiec nie ma sie czego obawiac.

Generalnie nja to samo wychodzi - nie posyłają w tym celu do ginekologa :035:

Bronka 
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy
Wysłany: Śro Mar 14, 2012 9:37 pm   

Hera napisał/a:
Bronka napisał/a:
mumu napisał/a:

Dziekuje Hera!

Generalnie nja to samo wychodzi - nie posyłają w tym celu do ginekologa :035:

A mnie w ogole nie chodzi o to czy wysylaja czy nie wysylaja, tylko o to, ze mozna zrobic to badanie w swojej przychodni niekoniecznie u swojego domowego, bo wiele kobiet sie krepuje i lekarze dobrze o tym wiedza. Stad inne opcje, u nas cytologie wykonuje albo lekarka kobieta albo asystentka lekarza wiec po kij ten Twoj komentarz :083:

https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3

Duuvelke 
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Sob Mar 17, 2012 10:00 pm   

dodam tylko, ze cytologie mozna rowniez robic w innej przychodni, nie koniecznie tam gdzie jest sie zapisanym np. z tego wzgledu ze w danej przychodni nie ma kobiet

Odpowiedz do tematu